26 / 04 / 2024

daire sahibi yapı kullanma izni alabilir mi

daire sahibi yapı kullanma izni alabilir mi

Kat maliki olduğunuz yapının iskan belgesinin olmadığını düşünelim. Daire sahibi olanlar yapıya iskan alabilir mi? İskan izni alınmamış bir yapıya daire sahibi iskan alabilir mi?

Orhan Pamuk'un davalık olduğu apartmana riskli denmişti: Keşif yapıldı! 

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un 6 daire sahibi olduğu ve riskli yapı çerçevesinde yıkılmasını istemesi üzerine komşularıyla davalık olduğu Taray Apartmanı'nda mahkeme heyeti tarafından keşif yapıldı.

Bu meslek sadece iki senede konut sahibi yapıyor!

MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş yaptığı açıklamada bulunduğu bölgede 25 satış yapan danışmanın ev alabildiğini söyledi. Gökhan Taş, 2 senede bir daire sahibi yapan ender mesleğin kurumsal emlak danışmanlığı olduğunu söyledi.

Eskişehir Tepebaşı’nda daire imkanı! 3+1 daire sahibi olun! İşte detaylar!

Eskişehir Tepebaşı’nda bir konut sahibi olabilirsiniz 82 metrekare, 3+1 daire sizleri bekliyor. İşte detaylar!

Evi olmayanlara müjde! Devlet 20 bin TL peşinat, 988 TL taksitle 3+1 sıfır daire satıyor…

Dar gelirli vatandaşlara müjde. Devlet, TOKİ aracılığıyla dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapıyor. 998 TL taksit ve 20 bin TL peşinat ile 3+1 sıfır daire almak mümkün! İşte detaylar…

Makyol Yaşam’dan “Paranız Mevduatta Kazanırken Daire Sahibi Yapan” Fırsat!

İstanbul Beylikdüzü’nde teslimleri yapılan Makyol Yaşam’daki son 60 daire için “yüzde 20 peşinat ve yüzde 0 faizle 36 ay vade” imkanıyla hemen ev sahibi olma fırsatı sunuyor.

Teknik Yapı'dan 44. yıl kampanyası 2018!

Teknik Yapı'dan 44. yıl kampanyası 2018 detayları haberimizde yer alıyor. Kampanyaya göre yüzde 25 peşinatta peşin fiyatına daire sahibi olma imkanı sağlanıyor.

Teknik Yapı'dan 44. yaşa özel kampanya 2018!

Teknik Yapı'dan 44. yaşa özel kampanya 2018 detayları haberimizde yer alıyor.  Kampanyaya göre yüzde 25 peşinde peşin fiyatına daire sahibi olma imkanı sağlanıyor. 

Teknik Yapı 44. yıl kampanyası!

44. yaşını kutlayan Teknik Yapı satışı devam eden projelerinde özel bir indirim kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında yüzde 25 peşin olarak verildiği takdirde peşin fiyatına daire sahibi olma imkanı sağlanıyor. 

Teknik Yapı'da yüzde 10 peşinatla!

Teknik Yapı'da yüzde 10 peşinatla daire sahibi olunuyor. Firma, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde başlatılan tarihi konut kampanyasına destek verdi.

Resim Modern yüzde 5 peşinatla ev sahibi yapıyor!

Ortadoğu Grup, yeni projesi Resim Modern'de uyguladığı yüzde 20 indirim, yüzde 5 peşinat, 0,98 vade oranı ve 48 ay firma finansman kolaylığı ile ev sahibi yapıyor...

DAP Yapı'dan peşinatsız ödeme planı!

Gayrimenkul sektörünün öncü markalarından DAP Yapı, Teras Kule ve DAP İzmir için yeni bir fırsat kapısı açtı. Projeden daire sahibi olmak isteyenlere peşinatsız, ara ödemesiz, azalan taksitlerle ödeme planı sunuluyor.

Daire Kartal’dan hemen tapu hemen teslim!

Daire Kartal, bu yaz benzersiz avantajlarla ev sahibi yapıyor. Yüzde 15 indirim ve 0.98 vade farkıyla Daire Kartal’dan ev alanlar tapularını hemen alıyor, hemen taşınabiliyor.

TOKİ emeklileri ev sahibi yapıyor!

TOKİ, "İkinci Bahar" kampanyası ile emeklileri ev sahibi yapıyor ve her projede emeklilere yüzde 25 kontenjan ayırıyor...

daire sahibi yapı kullanma izni alabilir mi Haberi

daire sahibi yapı kullanma izni alabilir mi

Daire sahibi iskan alabilir mi?

Yapı kullanma izni olan iskan belgesi, bir yapının belediyeye verilen ve onaylanan projesine uygun olarak yapılıp yapılmadığını; eğer projesine uygun olarak yapılmış ise içerisinde oturma izninin verildiğini gösteren belgeye deniyor.


Söz konusu belge inşaat tamamlandıktan sonra alınıyor. Ancak, inşaatı bitirilmiş olmasına rağmen Belediyelerin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimlerinden iskan belgesi alınmamış olan birçok yapı bulunuyor.


Bu şekilde iskan belgesi alınmamış olan binalarda daire sahibi iskan alabilir mi, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bireysel olarak iskan belgesini alabilmek mümkün olmuyor. İskan belgesini alabilmek için sadece müteahhitte olan belgelerin ilgili idarelere verilmesi gerekiyor. 


İskanı alınmamış yapılarda oturan daire sahiplerini ceza bekliyor. Müteahhit şirket kapanmış, şirket sahibi ölmüş olması halinde ise, yine cezanın ödenmesi isteniyor.


Cezanın bir durumda ödenmeme durumu söz konusu oluyor....