25 / 04 / 2024

dalaman havalimanı işletme ihalesini kim kazandı

dalaman havalimanı işletme ihalesini kim kazandı

YDA İnşaat Dalaman Havalimanı’nın inşaatını da üstlenmişti. DHMİ İhale Komisyonu Başkanı Zafer Topuz başkanlığında yapılan ihaleye YDA İnşaat’ın yanı sıra TAV Havalimanları Holding, Limak-GMR ve Fraport-IC İçtaş katıldı...

İspanyol şirket Dalaman havalimanına 140 milyon Euro'ya ortak oldu!

Ferrovial isimli İspanyol şirket Dalaman havalimanı için YDA Grubu'na ortak oldu.

Bakanlıktan sahil ve koyların işletme haklarının ihalesiz olarak verildiği iddialarına yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sahil ve koyların işletme haklarının ihalesiz olarak Muğla Çevre Koruma Vakfına (MUÇEV) verildiği iddiasının gerçek dışı olduğunu belirtti.

Havalimanı işleticilerinden kira desteği önerisi!

Havalimanı işleticileri, devletin de Yapİşlet- Devret kapsamındaki işletme kiralama sürelerini bir yıl uzatmasını ve bu yılki kira ücretini de sözleşmenin sone erdiği yıl tahsil etmesini talep ediyor.

Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı!

Temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı.

TAV, Kazakistan'daki Almatı Havalimanı için imzayı attı!

TAV Havalimanları, Kazakistan'ın ana giriş kapısı olan Almatı Havalimanı için hisse alım sözleşmesini imzaladı

Yozgat Havalimanı için 340 milyon liralık ödenek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Havalimanı için 340 milyon liralık ödeneğin yapılacağını açıkladı.

Mehmet Nuri Ersoy: Galata Kulesi işletme projesi değil!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasının Ankara'da süren inşaat çalışmalarını inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi Projesi'nin işletme projesi olmadığını söyledi.

Atakule İşletme ve Yönetim 100 bin TL sermaye ile kuruldu! 

Atakule GYO, gayrimenkullerin işletme ve yönetim faaliyetini yapmak amacıyla kurulacak olan Atakule İşletme ve Yönetim'e 100 TL sermaye payı ile tek kurucu ortak olarak katılmasına karar verdi...

Muhittin Böcek'ten Konyaaltı sahili işletme ihalesinin iptali hakkında açıklama! 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, Konyaaltı Sahili Projesi işletme ihalesine ilişkin mahkemece verilen yürütmeyi durdurma kararına ilişkin şunları söyledi; "Bize resmi yazı geldiği an itibarıyla tüm belgelerimizi belediye olarak vereceğiz, sonucu hep birlikte bekleyeceğiz" 

İstanbul Havalimanı için Meclis araştırması istendi!

dünyada en fazla rötarın yaşandığı ikinci havalimanı olan İstanbul Havalimanı için Meclis araştırması açılması istendi.

İGA, İstanbul Havalimanı için 1 milyar 45 milyon avro ödeyecek!

TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği AŞ'nin, Atatürk Havalimanı için yapılan kira sözleşmesi kapsamında yıllık KDV dahil 165 milyon 55 bin 383 dolar ödediğini hatırlatan BakanTurhan, "İstanbul Havalimanı için ise İGA yıllık 1 milyar 45 milyon avro ödeyecek'' dedi.

Atatürk Havalimanı için TAV’a ne kadar tazminat ödenecek?

Ticari uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı'nın işletme hakkını 3 Ocak 2021'e kadar elinde bulunduran TAV Havalimanları Holding'e devlet 389 milyon Euro (2.6 milyar TL) tazminat ödeyecek.

İşletme kredisinden devam eden konut projeleri de faydalanabilecek!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, istihdam odaklı işletme kredisi ile ilgili açıklama yaptı. Yenigün, “Kamu bankalarımızın yaklaşımı yurtdışında Türk işgücü istihdamını artırabilecek bir adım” açıklamasında bulundu…

dalaman havalimanı işletme ihalesini kim kazandı Haberi

dalaman havalimanı işletme ihalesini kim kazandı


DALAMAN Havalimanı işletme hakları ihalesinde en iyi teklifi 705 milyon Euro ile halen dış hatlar terminalini işleten YDA İnşaat verdi.


YDA İnşaat Dalaman Havalimanı’nın inşaatını da üstlenmişti. DHMİ İhale Komisyonu Başkanı Zafer Topuz başkanlığında yapılan ihaleye YDA İnşaat’ın yanı sıra TAV Havalimanları Holding, Limak-GMR ve Fraport-IC İçtaş katıldı. İhale, Dalaman Havalimanı işletme haklarının 31 Aralık 2040’a kadar devrini kapsıyor.


200 MİLYON EURO YATIRIM


YDA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan ihale sonrası Reuters’a yaptığı açıklamada, “180-200 milyon Euro yatırım söz konusu olacak ve proje finansmanı ile yapacağız” dedi. İhale Komisyonu Başkanı Zafer Topuz, “İhalenin bir ay içinde sonuçlanmasını bekliyoruz; ardından ihaleyi kazanan şirket iç hat işletmesini devralacak; dış hat işletmesini ise 28 Nisan 2015’ten itibaren alacak” dedi.


İhalede açık artırmaya 350 milyon Euro’dan...