23 / 04 / 2024

Dalaman Havalimanı yatırım bedeli

Dalaman Havalimanı yatırım bedeli

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, "Dalaman Havalimanı, Türkiye havalimanları arasında yolcu trafiğinde temmuz sonu itibarıyla 7'nci sırada, Avrupa havalimanları yolcu sıralamasında ise 87'nci sırada bulunuyor" dedi.

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler!

İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti'nin açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler" dedi.

Antalya Havalimanı'na 450 milyon avroluk terminal yatırımı!

Fraport AG Üst Yöneticisi (CEO) Stefan Schulte, ''Antalya Havalimanı'na bugüne kadar 450 milyon avronun üzerinde terminal yatırımı yapıldı'' dedi.

DHL Express'ten İstanbul Havalimanı'na 135 milyon avroluk yatırım!

DHL Express Türkiye'nin Üst Yöneticisi (CEO) Claus Lassen yaptığı açıklamada "İstanbul Havalimanı'nda 135 milyon avroluk yatırım yaptık ve 42 bin metrekarelik bir alana sahibiz." dedi.

Diyarbakır'a 160 milyon liralık altyapı yatırımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ve himayelerinde Diyarbakır'a havalimanına ilave pist, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve atıksu arıtma tesisi yapımı olmak üzere 160 milyon liralık altyapı yatırımı kazandırıldı.

3. havalimanı yatırım iştahlarını kabartıyor!

İstanbul üçüncü havalimanı, çevre coğrafyasında yeni bir yatırım alanı oluşturdu. Yatırımcıların ilgisini çeken bu alanda hangi bilindik otel zincirlerinin yatırım yapacakları merak konusu...

Kuveyt'ten 3. havalimanı bölgesine yatırım!

AL-DAAR yatırım grubu, Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı’nın yapıldığı Arnavutköy ilçesine 2013 yılından beri değeri yarım milyar doları bulan arazi yatırımı gerçekleştiriyor...

Bodrum Havalimanı’na 15 milyon dolar yatırım!

Dünyanın önde gelen iş jeti bakım hizmeti kuruluşu İsviçreli AMAC Aerospace, Milas - Bodrum Havalimanına 15 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi ve bakım merkezi açtı.

Limak'tan 2 milyar dolarlık yatırım hamlesi!

Limak Holding enerji, çimento, havalimanı, inşaat ve turizmde 2 milyar dolar yatırım yapacak. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 4,1 milyar dolar cirolu grubun bu yıl yüzde 20 büyüme hedefiyle yeni yatırımları devreye alacağını belirtti.

2018 kalkınma, yatırım ve istihdam yılı olacak!

2023'e giden yolda Türkiye, 2018 planlarını masaya koydu. Başbakanlıktan edinilen bilgiye göre, yıl içindeki en büyük hedef, kalkınma, yatırım ve istihdam' olacak. Bu başlığı, merakla beklenen üçüncü havalimanı açılışı ile Kanal İstanbul'un temelinin atılması izleyecek.

2016 yılı yatırım programına 4 proje alındı!

Başbakan Yıldırım'ın talimatıyla "Dağkapı-Hastane Raylı Sistem Hattı","Yozgat Havalimanı" ve "Karaman Havalimanı" ile "Tokat Yeni Havalimanı Yapımı" projeleri 2016 Yılı Yatırım Programı'na dahil edildi.

Rize-Artvin Havalimanı 2016 yatırım programına teklif edildi!

Ak Parti Rize Milletvekili HASAN Karal, Rize-Artvin Hava Limanı’nın Kalkınma Bakanlığı’nın 2016 yılı yatırım programına alınması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca 750 Milyon TL’lik proje teklifinde bulunulduğunu açıkladı.

Ordu Giresun Havalimanı Karadeniz'e gayrimenkul yatırım talebini uçurdu!

Avrupa ve Türkiye'nin deniz üzerinde inşa edilen ilk havalimanı Ordu Giresun Havalimanı Karadeniz'e yatırım talebini uçurdu. Bölgeye ulaşımın kolaylaşması sonrasında yerli yabancı yatırımcılar bölgede yatırım yapmak için sıraya girdi.

Dalaman Havalimanı yatırım bedeli Haberi

Dalaman Havalimanı yatırım bedeli

Dalaman Havalimanı'nın işletilmesi ihalesini kazanan YDA Grup'un lk taksidi ödemesi dolayısıyla JW Marriot Otel'de tören düzenlendi.Birdal, Dalaman Havalimanı işletme hakkı devri projesinin 17'nci önemli projeleri olduğunu söyledi.


Havalimanının konfor, hizmet kalitesi bakımından dünyayla yarıştığını ve ülkeyi ziyaret edenlere birinci sınıf hizmet sunduğunu belirten Birdal, Türkiye havalimanları arasında yolcu trafiğinde 2014 yılı temmuz sonu itibarıyla 7'nci, Avrupa havalimanları yolcu sıralamasında ise 87'nci sırada bulunduğunu kaydetti.


Birdal, havalimanının, modern bir havalimanında bulunması gereken tüm tesis ve imkanlara sahip olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:


"Muğla Dalaman Havalimanında yolcu trafiği; 2013 yılında 4 milyon 55 bin 630'dur. 2014 temmuz sonu itibariyle 2 milyon 160 bin 719 bin olan yolcu sayısının yıl sonunda 4,5 milyona ulaşması beklenmektedir. Bu yılın temmuz sonu itibariyle yolcu trafiğinin yüzde 77'si dış...