19 / 04 / 2024

Dalaman Havalimanının önemi

Dalaman Havalimanının önemi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, "Dalaman Havalimanı, Türkiye havalimanları arasında yolcu trafiğinde temmuz sonu itibarıyla 7'nci sırada, Avrupa havalimanları yolcu sıralamasında ise 87'nci sırada bulunuyor" dedi.

YDA Dalaman Havalimanı'nın yeni terminali 2018'de açılacak!

YDA Dalaman Havalimanı’nın yatırım planları aksamadı.250 milyon liralık yatırım yapılan havalimanı yeni terminal binası 2018'de tamamen açılacak.

Muğla Dalaman Havalimanı'nın inşaatı geciktirildi mi?

Muğla Dalaman Havalimanı işletici firması YDA'nın avukatı Turan Aras, havalimanında yapımına başlanacak olan 200 milyon avro değerindeki yeni iç hatlar terminali inşaatının, eski kiracılar tarafından geciktirildiğini bildirdi.

3. havalimanının ilk yolcu salonu tamam!

3.havalimanının " ilk" yolcu salonu tamamlandı. Örnek olarak yapılan yolcu salonunda bekleme koltuklarından, yürüyen merdivenin örneklemesine, uçakların iniş kalkış saatlerini gösteren elektronik panolara kadar tüm detayları yer alıyor.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın taş ocağına çöp tesisi kurulacak!

Avrupa ve Türkiye'nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın dolgusu için taş çıkarılan ocağa çöp tesisi kurulacağı bildirildi

Diyarbakır Havalimanı’nın yeni terminal binası 28 Mayıs'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım, cumartesi günü Diyarbakır Havalimanı’nın yeni terminal binasını hizmete açacak. Pazar günü ise Cumhurbaşkanı ve Başbakan, İstanbul’un Fethi Kutlamaları'nda olacak.

Yeni Havalimanı'nın iç mimarisinde yerli ürünler kullanılacak!

Yeni Havalimanı’nın iç mimarisinde yerli ürünler kullanılacak. İGA CEO’su Akçayoğlu, “Fiyat ve hız olarak daha avantajlı ülkeler vardı ama biz zoru seçtik Yerli sanayici kazanacak” dedi

3. Havalimanı’nın asansörü Schindler’e emanet!

İsviçre merkezli yürüyen merdiven ve asansör üreticisi Schindler, Yeni Havalimanı'nın 648 parçadan oluşan yürüyen merdiven ve asansör tedariğini sağlayacak.

Yeni Havalimanı’nın yürüyen merdiven ve asansörü Schindler'den!

İsviçre Merkezli yürüyen merdiven ve asansör üreticisi Schindler, Yeni Havalimanı’nın yürüyen merdiven ve asansör tedariğini sağlayacak.

Üçüncü havalimanının yüzde 25'i tamam!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir: "Yeni havalimanının şimdiye kadar yüzde 25'ini tamamladık, 1,8 milyar avroluk da harcama yaptık" şeklinde ifadelerde bulundu.

3. Havalimanı'nın Karadeniz sahiline liman geliyor!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İGA Yönetim Kurulu üyesi Nihat Özdemir, 3. Havalimanını yaptıklarını, buraya gelecek yolcu ve araç sayısının belli olduğunu belirterek, 3. Havalimanı'nın Karadeniz sahiline liman yapmayı planladıklarını söyledi.

3'ncü havalimanının sahibi ortaya çıktı!

Ruznameci İbrahim Ağa’nın torunu olduğunu söyleyen 80 yaşındaki Selahattin Çalışır “3’üncü Havalimanı’nın yeri benim” diyerek dava açmaya hazırlanıyor. İstanbul’un yarısının kendisinin olduğunu iddia eden Çalışır, 60 yıldır dava üstüne dava açıyor.

Limak, Senegal AİBD Havalimanı'nı tamamlayacak!

Limak Yatırım, Summa ile birlikte Senegal'de,AİBD Havalimanının inşaatının tamamlanması ve işletilmesi işini aldı. Limak ve Summa, inşaatın geri kalan bölümünü 8 ayda tamamlamayı ve havalimanını devreye almayı planlıyor.

Havayolu şirketleri 3. havalimanını sabırsızlıkla bekliyor!

Türk havayolu şirketleri, 3. havalimanının hayata geçirilmesiyle İstanbul'un havacılık açısından konumunun daha da güçleneceğini ve Türk havacılık sektörünün öneminin daha da artacağını bildirdi.

Dalaman Havalimanının önemi Haberi

Dalaman Havalimanının önemi

Dalaman Havalimanı'nın işletilmesi ihalesini kazanan YDA Grup'un lk taksidi ödemesi dolayısıyla JW Marriot Otel'de tören düzenlendi.Birdal, Dalaman Havalimanı işletme hakkı devri projesinin 17'nci önemli projeleri olduğunu söyledi.


Havalimanının konfor, hizmet kalitesi bakımından dünyayla yarıştığını ve ülkeyi ziyaret edenlere birinci sınıf hizmet sunduğunu belirten Birdal, Türkiye havalimanları arasında yolcu trafiğinde 2014 yılı temmuz sonu itibarıyla 7'nci, Avrupa havalimanları yolcu sıralamasında ise 87'nci sırada bulunduğunu kaydetti.


Birdal, havalimanının, modern bir havalimanında bulunması gereken tüm tesis ve imkanlara sahip olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:


"Muğla Dalaman Havalimanında yolcu trafiği; 2013 yılında 4 milyon 55 bin 630'dur. 2014 temmuz sonu itibariyle 2 milyon 160 bin 719 bin olan yolcu sayısının yıl sonunda 4,5 milyona ulaşması beklenmektedir. Bu yılın temmuz sonu itibariyle yolcu trafiğinin yüzde 77'si dış...