19 / 04 / 2024

dalçev iztuzu plajı

dalçev iztuzu plajı

Muğla, İztuzu Plajı’nın işletmesiyle ilgili Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokolün iptali için DALÇEV'in açtığı davayı reddetti.

Ev sahipleri için çok kritik uyarı: Önce para sonra hapis cezası!

Mali Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanlığı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Batı milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren kira geliri beyanı ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Bu ilde ev ve arsa fiyatları resmen 10 katına çıktı! Emlakçılar talep artışına yanıtsız kalıyor!

Türkiye'de plaj ve doğal güzellikleriyle ünlü olan Ege ve Akdeniz bölgelerinde ev ve arsa fiyatları hayrete düşürüyor. Yılda binlerce yabancı turist ağırlayan bu bölgelerde nüfus artışının ev ve arsa fiyatlarını artırdığı biliniyor.

KOM'dan Babalar Günü kampanyası! Plaj giyiminde yüzde 10, ev giyiminde yüzde 20 indirim

KOM'dan Babalar Günü'ne özel kampanya ile Plaj giyiminde yüzde 10, ev giyiminde yüzde 20 indirim uygulanacak. İşte kampanyaya ilişkin detaylar...

Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

BUÜ Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Dr. Çiğdem Mine Yılmaz, ayıplı sayılan binalarla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

Emekliler artık ev değil sadece oda alabiliyor!

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı yaptığı açıklamada AKP’den önce memurların emeklilik ikramiyesiyle 3 oda 1 salon ev alabildiğini, şimdi ise yalnızca 1 oda alabildiklerini dile getirdi.

İztuzu’nun Muğla Çevre Vakfı'na verilmesi tepki çekti!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devredilen İztuzu Plajı’nın, yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla Muğla Valiliği ortaklığındaki Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) şirketine verilmesi tepki çekti.

Afrin gazisi Süleyman Dindar için ''ev ayarlayın'' talimatı!

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Zeytin Dalı Harekatı'nda gazi olan Süleyman Dindar için tedavisinin devam ettiği hastaneye gidip, ev ayarlanması talimatı verdi.

Demet Akalın, Kadir Dalkıran'ın 2 yıllık ev kirasını ödedi!

Karma dövüş sanatları dalında Dünya Şampiyonu olan Kadir Dalkıran'a bir jestte Demet Akalın'dan geldi. Akalın, şampiyonun 2 yıllık ev kirasını ödedi.

Ünlü milyonerler Malibu'daki Carbon Plajı'ndan ev alıyor!

ABD'nin en gözde plajlarından birisi olan ve Milyarderler Plajı olarak bilinen Carbon Plajı, plaj her geçen gün ABD'nin yeni ünlü isimlerini ağırlamaya devam ediyor.

Muğla İztuzu Plajı'nın tesisleri yenilendi!

Muğla'da geçtiğimiz yıl işletmesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne verilen Dalyan'daki İztuzu Plajı'ndaki tesisler yenilendi. Plaja 112 istasyonu kuruldu, karadan ulaşımın olmadığı yerlerden hastaların kanaldan taşınması için bot tahsis edildi.

Bayındır Belediyesi'nin Sağlıklı Ev projesine ödül!

İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde geçtiğimiz günlerde düzenlenen Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Yerel Yönetim Ödülleri kapsamında Bayındır Belediyesi, sağlık dalında, 'Sağlıklı Ev' projesiyle ödüle layık görüldü.

İztuzu Plajı'ndan tahliye edilen DALÇEV yetkililerinden suç duyurusu!

İztuzu Plajı'nda işgalci olduğu ileri sürülerek Muğla Valiliğinin kararıyla tahliye edilen DALÇEV yetkilileri, suç duyurusunda bulundu.

İztuzu Plajı tahliye edildi!

Muğla Valiliğinin kararı doğrultusunda, DALÇEV AŞ'nin 1 numaralı büfedeki faaliyetleri kolluk kuvveti marifetiyle sonlandırılarak, plaj Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yetkililerine teslim edildi

dalçev iztuzu plajı Haberi

dalçev iztuzu plajı

Muğla 1’inci İdare Mahkemesi, İztuzu Plajı’nın işletmesiyle ilgili Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokolün iptali istemiyle Dalyan Çevre Geliştirme Turizm İnşaat Emlak ve Otel A.Ş.’nin (DALÇEV) açtığı davayı reddetti. 


Ortaca Belediyesi’nin işlettiği İztuzu Plajı, 11 Haziran 2014’te Muğla Valiliği bünyesindeki Çevre Koruma Vakfı Turizm Limited Şirketi’nin yaptığı ihaleyle, DALÇEV'e verilmişti. Mahkeme, 6 Mayıs’taki kararında, İztuzu Plajı gibi yerlerin işletme hakkının özel bütçeli idarelere ihalesiz verilebileceğinin düzenlendiği, protokol imzalanan üniversitenin de bu kapsamda olduğunu belirtti. 


‘HUKUKA AYKIRI DEĞİL’

Kararda, plajı nasıl ve kiminle işletilmesine de bakanlığın karar vereceği, işletme hakkının üniversiteye verilmesinin mevzuatta yer aldığı vurgulanıp ‘İşlemde hukuka aykırılık görülmemiştir’ denildi. İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) Üyesi Meral Metin,  DALÇEV’in 23 Mayıs’ta deniz yoluyla iki jeneratör ve...