23 / 04 / 2024

damga vergisi 2019

damga vergisi 2019

Kira sözleşmeleri ve damga vergisi konusu milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Konu hakkında en çok merak edilen konular sizler için sıralandı...

Vergide beyanname süreleri 26 Nisan'a uzatıldı!

Muhtasar, damga vergisi, KDV, kurumlar vergisi, yıllık gelir vergisi, geçici vergi beyannamelerinin verilme süreleri 26 Nisan 2019 gününe uzatıldı.

Kira sözleşmesi damga vergisi 2021!

Kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor. Peki kira sözleşmesi damga vergisi 2019 ne kadar? İşte kira sözleşmesi damga vergisi 2021 oranları...

Arazi emlak vergisi 2019!

Arazi sahiplerinin her sene ödemeleri gereken vergi borcunun başında emlak vergi geliyor. Peki, 2019'da arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2019 oranları ne kadar?

İş yeri emlak vergisi 2019!

İş yeri sahipleri 2019 yılı içerisinde ne kadar vergi ödeyecek? İş yeri emlak vergisi 2019 ne kadar? İşte iş yeri emlak vergisi oranları ve hesaplama örneği 2019...

Ev emlak vergisi 2019!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, ev emlak vergisi 2019 ne kadar?

İş yeri çevre temizlik vergisi 2019!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2019 yılında ne kadart tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2019 ne kadar oldu?

Konut çevre temizlik vergisi 2019!

Çevre temizlik vergisi fiyatları 2019 geçtiğimiz günlerde belli oldu. Tebliğ ile 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları tespit edildi. İşte konut çevre temizlik vergisi 2019...

Emlak vergisi 2019'da ne zaman ödenecek?

2019 yılında mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin hesabında dikkate alınacak asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri belli oldu. Peki, emlak vergisi 2019'da ne zaman ödenecek?

Kira sözleşmesi damga vergisi 2019!

Kira sözleşmesi için belli hallerde damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2019 ne kadar?

Çevre temizlik vergisi 2019 ne kadar?

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen çevre temizlik vergisi 2019 yılı ücretleri belli oldu. Peki, çevre temizlik vergisi 2019 ne kadar?

Türk lirasına çevrilecek kira sözleşmelerinin damga vergisi sirküleri!

Gelir İdaresi Başkanlığı, 85 sayılı Cumhurbaşkanı Kararına göre Türk parasına uyarlanacak sözleşmelere ilişkin damga vergisi uygulaması hakkında sirküler yayınladı...

TL'ye çevrilecek kira sözleşmelerinde damga vergisi aranmayacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı, TL'ye çevrilen döviz cinsi sözleşmelerden hangi hallerde damga vergisi talep edileceğini açıkladı. Buna göre, toplam bedelin, döviz cinsi bedelle değişiklik tarihindeki döviz kurunun çarpımıyla bulunacak tutarı geçmemesi durumunda, ayrıca damga vergisi aranmayacak.

Sözleşmeler TL'ye dönüştüğünde damga vergisi olmayacak!

Döviz bazlı sözleşmeler Türk Lirası'na çevrildiğinde damga vergisi ödenmeyecek. Konuyla ilgili çok yakın zamanda yasal düzenlemeler yapılacak.  

Kira sözleşmelerinin TL'ye dönmesinde damga vergisi ödenecek mi?

Türkiye'de yerleşik kişilerin kiralama sözleşmelerini döviz üzerinden yapması yasaklanmıştı. Dövizle yapılan sözleşmeler, TL'ye dönüştürülecek. Peki, kira sözleşmelerin TL'ye dönmesinde damga vergisi ödenir mi? İşte cevabı...

damga vergisi 2019 Haberi

damga vergisi 2019

Kira sözleşmesinin yılı dolduğu zaman yenilenen kira bedeline ilişkin ‘Olur’ ya da ‘Onay’ gibi ifadeler içeren bir kağıt düzenlenmesi durumunda veya sözleşmeye şerh konulması durumunda, yine damga vergisi hesaplanıyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü yazısında ''Yeni kira bedeli üzerinden damga vergisi ödenir mi?'' soruna açıklık getirdi. 

‘Olur’ dediği için vergi ödeyenler de var. Hatta emin olmak için konuyu Maliye’ye soran da olmuş. ‘Evet ödeyeceksin’ diye de vatandaşa cevap verilmiş. 

Kiraladığı dükkan için mülk sahibi ile kira sözleşmesi imzalayan bir işletmeci... Sözleşmede “kira bedelinin her yıl enflasyon oranında otomatik yenileneceğine dair” şartın da olduğunu belirterek, her yıl otomatik arttırılan yeni kira bedeli üzerinden tekrardan damga vergisi ödeyip ödemeyeceğini Maliye’ye sormuş. “Eğer ‘olur’ demişseniz vergi de ödenecek” demiş Maliye’de. (İzmir Vergi...