18 / 04 / 2024

danışta antalya hes inşaatı

danışta antalya hes inşaatı

Danıştay, Antalya’da inşaatına başlanan HES’e ilişkin ‘ÇED gerekli değildir’ kararının sadece kaymakamlık panosunda asılmasını yeterli bulmadı. Daire, yerel mahkemenin kararını bozdu. Gençler köyü, yaklaşık 2 yıldır HES’lere karşı mücadele ediyor.

Park Yaşam Antalya yüzde 15 indirimle satışta! Antalya'da 1.400 konutluk yeni proje!

Park Yaşam Antalya'da yer alan konutlar yüzde 15 indirimle satışa çıktı. Projede 1.400 konut yer alıyor. 

Fenercioğlu ile NEO Portföy arasında gayrimenkul yatırım fonu işbirliği!

Neo Portföy  ile gayrimenkul sektöründe başta Antalya ve Alanya olmak üzere hem ülke içinde, hem de ülke dışında birçok noktada projeleri bulunan Fenercioğlu işbirliği gerçekleştiriyor.

İstanbul'dan taşınma kararı alan Prof. Dr. Celal Şengör, Marmara depremi sonrası neler olacağını tek tek anlattı!

Mega kent İstanbul'dan taşınma kararı alan Prof. Dr. Celal Şengör, Marmara depremi sonrası neler olacağını tek tek anlattı... İşte Prof. Dr. Celal Şengör'ün o açıklamaları...

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

Enis Arıkan taş ev arayışında!

Son olarak Camdaki Kız dizisiyle izleyicilerin beğenisini toplayan Enis Arıkan Ayvalık veya Cunda'dan taş ev almak için kolları sıvadı.

Nazım Erdoğan'dan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Değişikliği değerlendirmesi!

sahibindencom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Nazım Erdoğan, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te gerçekleştirilen düzenlemeye ilişkin, "Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan bu düzenlemeyi çok önemli buluyor ve destekliyoruz." dedi.

1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu başladı!

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Özbekistan'dan Taşkent Sulama ve Ziraat Mühendisliği Enstitüsü ve Polonya'dan Krakow Teknoloji Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen 1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu online şekildebaşladı.

Kaçakta sıra Antalya ve İzmir'de!

Kaçak yapılara geçit vermeyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Muğla’dan sonra Antalya ve İzmir’e odaklandı. Bakanlık, Antalya’da Kaş, Kalkan, Adrasan, İzmir’de Çeşme ve Urla mercek altına alacak.

Hazal Kaya ve Ali Atay Datça'dan taş ev aldı!

Hazal Kaya ve Ali Atay çifti Eski Datça'dan taş ev satın aldı. Ünlü çift taş ev için 1 milyon TL ödedi. 

Antalya Meltem'e 'Millet Bahçesi' yapılacak!

AK Parti Antalya İl Başkanı Taş, Antalya Meltem Mahallesi'ne millet bahçesi yapılacağını açıkladı. Ertaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e seslenerek, boş lafları bırakıp icraat yapmasını söyledi.

Gurbetçiler o şehirden ev almak için sıraya girdi!

Almanya Frankfurt'ta düzenlenen MÜSİAD’ın Emlak ve İnşaat Fuarı’na katılan yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları başta Antalya olmak üzere kıyı şehirlerine akın ediyor. 

Endonezya’nın başkenti taşınıyor!

İrili ufaklı binlerce adadan oluşan Endonezya’nın Devlet Başkanı Widodo’nun, ülkenin başkentini ana ada olan Java’dan taşınacağını açıkladı.

Tokyo'dan taşınana 140 bin lira destek!

Japonya hükümeti tarafından başkent Tokyo'dan taşınanlara 140 bin liralık destek sunulacak. Hükümet, bölgeyi terk edenlere 140 bin lira ödemeyi planlıyor.

danışta antalya hes inşaatı Haberi

danışta antalya hes inşaatı

Antalya’da, Manavgat’ın idari sınırları içinde yer alan fakat kentin Konya’ya uzanan noktasında bulunan Akseki ilçesi sınırındaki Gençler köyü, yaklaşık 2 yıldır HES’lere karşı mücadele ediyor.


Gençler köyünün içinden geçen Kapuz Çayı ya da Çenger Deresi üzerinde projelendirilen Çenger 1-2-3 olmak üzere üç HES projesi bulunuyor.


2011’de dava açıldı

Antalya Valiliği ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, ’Çenger 1-2-3 regülatörleri ve hidroelektrik santralleri’ projesiyle ilgili 18 Aralık 2009 tarihinde, ‘ÇED gerekli değildir’ kararı aldı. Karar, 10 gün sonra 28 Aralık günü ilana çıktı. Köylüler ise derelerine yapılacak HES’i, 19 Temmuz 2011 günü yaptıkları bilgi edinme başvurusu kapsamında öğrenebildi. Köylüler, 1 Ağustos 2011’de Valilik ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün yanıtı üzerine Çenger Deresi için ’ÇED gerekli değildir’ kararı alındığı bilgisine ulaştı.

Köylüler Antalya Valiliği’nin...