20 / 04 / 2024

Danıştaydan vize

Danıştaydan vize

Taksim Gezi Parkı’na yapımı gündeme geldiğinde Türkiye çapında eylemlere yol açan Topçu Kışlası’na, Danıştay’dan vize çıktı. Kararla, yeni bilirkişi incelemesi talep edilerek, projenin önü açıldı.

Altın vize ile hemen İspanya’ya gidebilirsiniz! Detaylar haberde!

Türk vatandaşları İspanya’da Golden Visa (Altın Vize) programına büyük ilgi gösteriyor. 2017 yılından beri İspanya’da faaliyet gösteren Spain Homes şirketi, Altın Vize başvurularında yasal danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriyor.

Ekol Vize Danışmanlık Turizm Limited Şirketi Kuruldu!

Ekol Vize Danışmanlık Turizm Limited Şirketi Üsküdar’da 100.000.00 TL sermaye bedeli ile Mazlum Altınay tarafından kuruldu.

Türklere Alman vatandaşlığının yolu açılıyor! Almanya’dan yeni vize adımı: Detaylarıyla açıklandı! 

Almanya'nın "yeni nesil nitelikli göçmen yasasının" ayrıntıları tek tek belli oldu. Schengen vizesinde kriz yaşanırken, nitelikli göçmen için hazırlanan plandaki bazı ayrıntılar dikkatleri çekti. 

İhracatçıların vize isyanı: Ya sorun çözülsün ya da yeşil pasaport verilsin!

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Türk ihracatçıları, ihracatımızın yarıdan fazlasını yaptığımız Avrupa Birliği ülkelerine ve Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptıkları vize başvurularında büyük sorun yaşıyor” dedi.

Kanada’dan depremzedeye vize müjdesi! Bu fırsat kaçmaz! Hemen bakın!

Özellikle yurt dışı hayali kuran gençlerin en çok gitmek istediği ülkelerden olan Kanada, depremzedelere vize kolaylığı sağlayacağını duyurdu.

Almanya'dan şok karar! Depremzedelere vize kolaylığı sağlanacak!

Almanya depremzedelere vize kolaylığı sağlamak için görev gücü oluşturdu. İşte ayrıntılar...

Yargıtaydan’dan EYT’lilere ters köşe! Haberi duyan EYT’lilerin hevesi kursağında kalacak!

EYT için sayılı günler kala Yargıtay'dan yasa sonrası çalışacak vatandaşlar için çok kritik kıdem tazminatı kararı geldi. İşte detaylar...

Acnt Yapı İnşaat Vize Danışmanlığı Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Acnt Yapı İnşaat Vize Danışmanlığı Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nermin Ak tarafından kuruldu.

Platinium Emlak Danışmanlık Ve Vize İşlemleri Limited Şirketi kuruldu!

Platinium Emlak Danışmanlık Ve Vize İşlemleri Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de Ali Erkan Gündağ tarafından kuruldu.

Süleyman Kamil Akın'dan binalara vize önerisi!

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Süleyman Kamil Akın trafiğe çıkan araçlarda geçerli olan muayene sisteminin konutlarda da uygulanması gerektiğini belirtti.

Bodrum The Bo Viera projesine yargıdan vize çıktı!

Yoğun yapılaşma sebebiyle kamuoyunda tartışılan Bodrum’daki The Bo Viera projesine yargıdan vize çıktı. 

Özbekistan'dan konut alana vize muafiyeti!

Turizmin geliştirilmesi için  yönelik son dönemde önemli kararlar alan Özbekistan, 1 Şubat itibarıyla 45 ülkenin vatandaşına 30 günlük vize muafiyeti, 76 ülkenin vatandaşına da sadeleştirilmiş vize imkanı tanıyacak. 

Avrupa'dan gayrimenkul alan Türklere oturma izni!

Türkiye’den ayrılan ve ayrılmak isteyen vatandaşların sayısı hızla artıyor. Maddi imkanı iyi olan Türk vatandaşları “Altın Vize” kapsamında Avrupa'dan gayrimenkul alıp AB oturumuna sahip oluyor.

Danıştaydan vize Haberi

Danıştaydan vize

Yapısı ve üyeleri değişen Danıştay’da 6’ncı Daire, Taksim Yayalaştırma Projesi’ne ilişkin geçen yıl verdiği iptal kararını, örneğine çok az rastlanır şekilde karar düzeltme aşamasında kaldırdı ve uzman bir heyetle keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi.


DANIŞTAY 6’ncı Dairesi, Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılmasını, ağaçların kesilmesini içeren ve bu nedenle Türkiye çapında eylemleri ateşleyen Taksim Yayalaştırma Projesi’ne ilişkin geçen yıl verdiği iptal kararını, örneğine çok az rastlanır şekilde karar düzeltme aşamasında oyçokluğu ile kaldırdı. Danıştay, yeni bir bilirkişi görevlendirilerek keşif ve inceleme yapılmasını istedi. Karara, Başkan Habibe Ünal ve üye Ünal Demirci muhalefet etti. Onama kararında imzası olan Daire Başkanı Ünal, karar düzeltme talebinin reddini istedi.


ÖNCE İPTAL EDİLDİ


Topçu Kışlası Projesi’nde, Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilmesi gündeme gelince, Mayıs 2013 sonunda Gezi...