19 / 04 / 2024

darende çarşısı kentsel dönüşüm

darende çarşısı kentsel dönüşüm

Malatya Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla birlikte yürüttükleri Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bina yıkımlarına devam edildiğini söyledi.

Malatya Darende kentsel dönüşüm projesi tanıtıldı!

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı aracılığıyla kentsel dönüşüm uygulamasıyla yenilenecek Darende çarşının, mimari projesini esnaflara tanıttı.

Konya Mevlana Çarşısı'nda dönüşüm çalışmalarının yüzde 80'i bitti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda kentsel dönüşüm Mayıs'ta tamamlanacak!

Ankara Kızılcahamam'da bir takım ziyaretlerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kasaplar Çarşısı'nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Konya Altın Çarşısı'nda yıkım çalışmaları tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. Çalışmaları değerlendiren Başkan Altay Altın Çarşısı'nda yıkımların tamamlanma aşamasına geldiğini dile getirdi.

Konya Mevlana Çarşısı tamamen yıkıldı!

Konya tarihinin önemli kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı dönüşüm alanında çalışmalara devam ediliyor. 

Erzurum Demirciler Çarşısı'nın yıkım çalışmaları tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Eski Aşkale Garajı ve Demirciler Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tam gaz sürdürüyor.

Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'ndaki işyerleri satışa çıkıyor!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın en önemli projelerinden biri olan eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesi, Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'ndaki işyerleri satışa çıkıyor.

Düzce eski sanayi çarşısına kentsel dönüşüm projesi!

Düzce belediyesi tarafından Uzun Mustafa ile Kültür mahallelerinde bulunan eski sanayi çarşısı olarak adlandırılan bölgede 'Kentsel Dönüşüm’ projesi revize edildi.

Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'nda ticari alanlar satışa çıkıyor!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın en önemli projelerinden birisi olan eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan Piri Mehmet Paşa Çarşısında sona gelindi.

Bursa'ya Vişne Han Kapalı Çarşısı inşa edilecek!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Vişne Caddesi’nde inşa edilecek Vişne Han Kapalı Çarşısı'nın öneminden bahsetti. Edebali, yeni konutlar inşa etmenin kentsel dönüşümün sadece bir yönü olduğunu belirtti.

Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'nda çalışmalar bu yıl bitecek!

Aksaray'da eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan Piri Mehmet Paşa Çarşısı'nda çalışmalar hızlandı. Modern çarşının büyük bir kısmının tamamlandı.

Adana Kozan Çarşısı yenilenecek!

Sinanpaşa'daki kentsel dönüşüm mezbeliliğine sırtını dönen Yüreğir Belediye Başkanı Kozan Çarşısı'nı kurtarmaya soyunuyor.

Yüreğir Sanayi ve Kozan Çarşısı dönüşüm planı onaylandı!

Seyhan Belediyesi’nden sonra Yüreğir Belediyesi'nin de kentsel dönüşüp projesi ile 'Sanayi Çarşısı ve Kozan Çarşısı' olarak bilinen alanın çehresi değişiyor.

Eskişehir Sanayi Çarşısı'ndaki dönüşümde son durum ne?

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Sanayi Çarşısı ile ilgili Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu tarafından net bir duruş sergilemesi gerektiğini söyledi.

darende çarşısı kentsel dönüşüm Haberi

darende çarşısı kentsel dönüşüm

Malatya Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla birlikte yürüttükleri Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bina yıkımlarına devam edildiğini söyleyerek, "TOKİ tarafından hazırlanan çalışmanın ilçeye sağlayacağı katma değer, çarşının yeniden şekillenmesiyle ortaya çıkacak güzellik kamuoyunca takdir edilecek" dedi. 


Darende'de 1977 yılında iskan konutu olarak inşa edilen ve artık kullanılamaz hale gelen belediyeye ait toplam 40 evi proje dahilinde yıkarak çalışmayı sürdürdükleri aktaran Eser, "5 Hektarlık bir alanda projesi hazırlanan kentsel dönüşüm hedefimizde vatandaşlarımıza daha rahat ev ve işyerleri ile sosyal mekanlar oluşturacağız" dedi. 


Başkan Eser, çarşının tamamını kapsayan alandaki projenin tasarımının tamamlandığını, önümüzdeki günlerde TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla kamuoyuna arz edileceğini bildirdi. Eser, "Esnaflarımız yeni projeyle ilgili detaylı şekilde...