19 / 04 / 2024

Darende kentsel dönüşümleri

Darende kentsel dönüşümleri

TOKİ tarafından Darende İlçesinde gerçekleştirilmesi düşünülen kentsel dönüşüm projeleri için TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanlığından uzmanlar Orhan Mercan ve Öznur Özlokmacı ilçede de incelemelerde bulundular.

Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Türkiye genelinde riskli yapıların yenilenmesi kapsamında kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Emlak Katılım’dan kentsel dönüşümde güven verici finansman çözümleri!

Türkiye Emlak Katılım Bankası, kentsel dönüşüm ile riskli yapılarda ya da riskli alanlarda ikamet eden kat maliklerinin daha sağlam ve modern binalarda oturmalarını sağlamak amacıyla yeni finansman çözümleri geliştirdi. 

Fikirtepelilerden kentsel dönüşüm eylemi!

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm düğümleri tek tek çözülürken, yine mağdur haberleri gelmeye başladı. Mağdur olduklarını söyleyen aileler Fikirtepe'de eylem yaptı.

Kentsel dönüşüme 33 maddelik çözüm!

Kentsel dönüşüme hız vermek ve mevcut tıkanıklıkları çözmek için geçtiğimiz hafta İstanbul İnşaatçılar Derneği, (İNDER) tarafından düzenlenen kentsel dönüşüm çözümleri konferansından 32 maddelik bildirge çıktı.

Kartal'da kentsel dönüşümün sorunları ve çözümleri konuşuldu!

Kartal Belediyesi, İstanbul’un kentsel dönüşüm sorunlarının ve çözümlerinin tartışıldığı İNDER Kentsel Dönüşüm Çözümleri Konferansı’na katıldı.

Kentsel dönüşümde bürokrasi yoruyor!

İSTANBUL İnşaatçılar Derneği (İNDER) organizasyonuyla düzenlenen ‘Kentsel Dönüşüm Çözümleri Konferansı’nda gayrimenkul sektörünün oyuncuları bir araya geldi.

Fatma Toru: Kentsel dönüşüm popülaritesini koruyacak!

Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, “Çünkü burada harita mühendisliğinin ilgi alanı olan imar uygulamaları, arazi ölçümleri ve son yıllarda Gündem olan kentsel dönüşüm alanlarında önemli çalışmalar yapıyoruz. " dedi.

Malatya Darende kentsel dönüşüm projesi tanıtıldı!

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı aracılığıyla kentsel dönüşüm uygulamasıyla yenilenecek Darende çarşının, mimari projesini esnaflara tanıttı.

Malatya Darende Çarşısı kentsel dönüşümle yenilenecek!

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçe merkezindeki çok sayıda işyerinin yenileneceğini söyledi. Hikmet Haspolatlı Darende'deki kentsel dönüşüm alanlarında incelemelerde bulundu.

Malatya Darende'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Malatya Darende'de kentsel dönüşüm başlıyor. Malatya Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, TOKİ Başkanlığı tarafından ilçede gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmalarının ön protokolünü de imzaladı.

Darende'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Darende'de kentsel dönüşüm başlıyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Darende'de çarşıdaki işyerlerinin yenileneceğini ve belirli bölgelerdeki evlerin çalışma dahilinde projeye uygun yeni konutlar olarak halkın istifadesine sunulacağı belirtildi

Kentsel dönüşüm çalışmalarında asbest ölçümleri yapılmalı!

Türkan Akyol Göğüs Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. İbrahim Ocak, 'Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılacak binalarda asbest, maddesi ölçümleri yapılması gerekiyor. " dedi..

Kentsel dönüşümde açık artırma usulü ile satış!

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen binada en az üçte iki çoğunluk ile alınan karara katılmayan maliklerin bağımsız bölümleri açık artırma usulü ile satışa çıkarılıyor. İşte açık artırma usulü ile satış esasları...

Darende kentsel dönüşümleri Haberi

Darende kentsel dönüşümleri

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) uzmanları, Malatya'nın Darende İlçesi'nde Kentsel Dönüşüm için inceleme yaptı. TOKİ tarafından Darende İlçesinde gerçekleştirilmesi düşünülen kentsel dönüşüm projeleri için TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanlığından uzmanlar Orhan Mercan ve Öznur Özlokmacı ilçede incelemelerde bulundular. 

Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından ilçe merkezi ve Çarşı Merkezi ile Belediye Lojmanları civarında ön incelemede bulunuldu. Belediye Başkan Vekili Murat Doğan ve Başkan Yardımcısı Tacettin Ateş'in de eşlik ettiği incelemelerin ardından bilgi veren uzmanlardan Orhan Mercan, "İlçedeki yıkıntı döküntü alanların bir şekilde elden geçirilip vatandaşla anlaşmak suretiyle yenilenmeli. Asla zoraki bir yapılaşma olmayacaktır. Vatandaşlarımızın çoğunluğunun rızasını almak kaydıyla yenileme projesi yapmayı düşünüyoruz. Toplu konut idaresi olarak inşallah bununla ilgili ilk adımı atıyor, öncelikle bir protokol yapıp belediyemiz ile TOKİ arasında işlemleri başlatacağız. 


Bununla alakalı...