26 / 04 / 2024

Darıca yıkım

Darıca yıkım

Darıca Belediyesi, bölgede tehlikeye neden olan ve görüntü kirliliğine yol açan kaçak, metruk ve riskli yapılarla mücadeleye devam ediyor. Sırasöğütler Mahallesi'nde bulunan kaçak yapımının yıkımı tamamlandı.

Üsküdar Salacak’taki kaçak yapıların yıkımında son dakika: Bakanlık engelledi, mahkeme İBB haklı dedi!

İBB’nin Üsküdar Salacak’taki kaçak yapılar ile ilgili yıkım kararına gelen bakanlık engeline, mahkeme tarafından dur denildi. İşte o son dakika gelişmesi...

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

İstanbul Üsküdar'da herhangi bir önlem almadan yapılan bina yıkımı çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.

Üsküdar sahilinde hareketli anlar! 2 büfeye yıkım kararı!

Üsküdar'da Kız Kulesi karşısında bulunan 2 büfe zabıta ekiplerinin tahliye çalışmasından sonra yıkılacak. Büfe sahipleri ve çalışanlar herhangi bir belge göstermeden yıkılacağını söyleyip yıkımı engellemek istedi.

Üsküdar'da bina yıkım çalışmasında 2 işçi yaralandı!

Üsküdar'da bir binanın yıkım çalışmasında kopan beton blok sonucunda 2 işçi yaralandı. Tedavi altına alınan işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Rıza Sarraf’ın Kanlıca’daki yalısında yıkım ertelendi!

Şarkıcı Ebru Gündeş ve Rıza Sarraf’a ait Beykoz Kanlıca’daki kaçak yalılar hakkındaki yıkım kararının mahkeme tarafından durdurulduğu idda edildi. Yalıda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı tadilat yapıldığı iddiasıyla açılan dava ise sürüyor.

Kirazlıtepeliler Esentepe Camisi'nin yıkımına karşı!

Çamlıca Camii’nin yakınında yer alan mahallede yıkım çalışmaları devam ediyor. Camilerinin yıkılmamasını isteyen halk nöbette...

Boğaziçi Yıkım Hafriyat Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Yıkım Hafriyat Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi  bugün 250 bin TL sermaye bedeliyle Üsküdar'da Kenan Daniş ile Bahdiyar Akay ortaklığında kuruldu. 

Üsküdar'da bina yıkım ihalesi 20 Haziran'da!

Üsküdar Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kapsamında ilçede bina yıkım işi ihalesi yapılacak. İhale 20 Haziran 2017 tarihinde saat 14:00'da gerçekleştirilecek.

Gebze Darıca Atık Toplama Merkezi hizmete açıldı!

Gebze Darıca Belediyesi Temizlik Müdürlüğü bünyesinde inşaası tamamlanan Katı Atık Toplama Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Gebze ve Darıca Askeri Kışla Arazileri halka kazandırılacak mı?

Gebze ve Darıca Askeri Kışlaları'nın TOKİ'ye devredilmemesi için mücadele veren Bakan Işık, kışlaların halkına kazandırılması için en etkili makamda. Gebze ve Darıca kamuoyu, askeri alanların bölge halkına devredilmesini istiyor.

Butek İnşaat Yıkım Mühendisliği Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Butek İnşaat Yıkım Mühendisliği Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Bülent Tekin tarafından 10 bin TL sermaye ile 10 Temmuz' da Üsküdar' da kuruldu.

1999 Büyükşehir Belediye tesisine yıkım kararı!

1999 yılında Büyükşehir Belediyesi'nin Küçük Çamlıca Koruluğu'nda yaptırdığı ve işletmesini Beltur'un üstlendiği Küçük Çamlıca Tesisleri, Anıtlar Kurulu'ndan onay alınmadığı gerekçesiyle Kurul tarafından yıkım kararı alınmış.

Darıca yıkım Haberi

Darıca yıkım

Kocaeli Darıca Sırasöğütler Mahallesi 1628 sokakta bulunan metruk ve mahalle halkının can, mal ve huzur güvenliği için tehdit oluşturan terk edilen yapının gelen talepler doğrultusunda tespit ve yasal işlemleri tamamlandıktan sonra yıkımı tamamlandı. En Kocaeli'de yer alan habere göre; Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın verdiği talimatlarla vatandaşların huzurunu önemseyen Darıca Belediyesi, Yapı Kontrol Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri koordinasyon içerisinde kaderine terk edilen metruk, kaçak, riskli yapıların tespit edilmesinden sonra gerekli yasal işlemlerin tamamlanmasıyla beraber zaman kaybetmeden bu yapıların yıkımları için gerekli güvenlik önlemleri alındı.

VATANDAŞIMIZIN HUZURU ÖN PLANDA

Metruk, riskli ve kaçak yapıların yıkım çalışmalarını hızla devam ettiklerini söyleyen Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Darıca Belediyesi olarak başlattığımız metruk binaların yıkım çalışmalarına hızkesmeden devam  edeceğiz. Metruk yapılar görüntü kirliliği yaratmasının yanı sıra...