19 / 04 / 2024

DASK deprem sigortası hesaplama formülü

DASK deprem sigortası hesaplama formülü

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK deprem sigortası hesaplama formülü için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Zorunlu deprem sigortası genişletiliyor! Deprem dışında diğer afetler de eklenecek!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın (DASK) genişletilecek ve bu sigorta türünün yerine Zorunlu Afet Sigortası gelecek DASK poliçesi, sadece deprem riskini değil, sel baskını gibi diğer afet risklerini de kapsayacak.

DASK deprem sigortası nasıl ödenir? DASK 2023 ne kadar ödeme yapar?

DASK deprem sigortası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. DASK yaptıracak kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi almak için hummalı bir araştırma içine girdiler. İşte detaylar!

DASK deprem sigortası neleri kapsar? Deprem sigortası ne kadar tutar?

DASK sigortasına dair sorular artmaya devam ediyor. Özellikle yaşanan depremlerden sonra vatandaşlar DASK hakkında daha geniş bilgi sahibi olmak istiyor. İşte bu konuya dair detaylar!

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK tarafından gerçekleştirilen  açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı! 

Depremin odağındaki 10 şehirde Zorunlu Deprem Sigortası oranı ortalama yüzde 49 seviyesinde. Peki zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı!

Türkiye'de 7,4 milyon konutun deprem sigortası yok!

DASK tarafından açıklanan deprem sigortası konut sayısı verilerine göre; Türkiye'de 7,4 milyon konutun deprem sigortası bulunmuyor. 

Deprem sigortasında poliçe sayısı 10 milyonu geçti!

Türkiye'de zorunlu deprem sigortasında poliçe sayısı 10 milyon 28 bine ulaştı. Ek olarak Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) toplam "deprem rezervi" Şubat ayı itibariyle 12 milyar liraya yaklaştı.

Zorunlu deprem sigortası sosyal sorumluluğumuz!

Doğal Afet Sigortası Kurumu (DASK) ülke genelinde en çok deprem sigortası yaptıran ilin Bolu olduğunu açıkladı.

İzmir sallandı! Deprem sigortasına talep yüzde 37 arttı!

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki yıkımın ardından vatandaş yeniden deprem sigortasını hatırladı. DASK verilerine göre, Türkiye genelinde günlük poliçe üretimi yüzde 37 artarken, İzmir'deki artış ise yüzde 169'u buldu.

9 adımda Zorunlu Deprem Sigortası!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) internet sitesi üzerinden yaptığı duyuru ile Zorunlu Deprem Sigortası’nı 9 adımda anlattı. İşte 9 adımda Zorunlu Deprem Sigortası...

Deprem sigortası neden önemli?

Elazığ’da yaşanan deprem sonrası, deprem sigortasının önemi bir kez daha gündeme geldi. İstanbul Sigortaları Acente Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turusan Bağcı, DASK’ın önemini anlattı...

DASK deprem sigortası hesaplama formülü Haberi

DASK deprem sigortası hesaplama formülü

DASK deprem sigortası hesaplama formülü!

Daireniz için yaptırmanız gereken deprem sigortası için ödenecek fiyat tarifeleri, dairenin bulunduğu deprem bölgesine ve dairenin yer aldığı binanın yapısal özelliklerine göre belirleniyor.


DASK deprem sigortası hesaplama formülü kapsamında 3 farklı yapı tarzı ve 5 ayrı deprem risk bölgesi olmak üzere toplam 15 farklı fiyat tarifesi bulunuyor. Söz konusu fiyat tarifeleri için belirlenen rakamlar ise her yıl yeniden yapılan düzenlemelerde değişebiliyor.


2013 yılı için belirlenen ve DASK deprem sigortası hesaplama formülü kapsamında bulunan deprem risk bölgesi ve yapı tarzı fiyatlandırmaları şu şekilde sıralanıyor.


1- DASK sigortası hesaplamasında kullanılan ve yapı tarzına göre tespit edilen metrekare birim maliyetleri..

Çelik / Betonarme Karkas Yapılar: 700 TL 

Yığma Kagir Yapılar: 500 TL 

Diğer Yapılar: 260 TL 


2- DASK yapı tarzına göre bölge bazında fiyatlar..

Çelik, betonarme...