20 / 04 / 2024

dask izmir çalışmaları

dask izmir çalışmaları

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında bilanço bedeli belirlenmeye başladı. DASK'tan alınan bilgilere göre; dosya sayısının 40 bine ulaşması beklenirken toplam sigorta ödemelerinin de 600-700 milyon liraya çıkacağı ön görülüyor. 

DASK İzmir depremi için harekete geçti!

İzmir Seferihisar’da yaşanan depremin hemen ardından harekete geçen DASK, eksperlerini sahaya yönlendirdi. Poliçe sahipleri ALO DASK 125 çağrı merkezi, DASK internet sitesi ve e-devlet üzerinden hasar ihbarında bulunabilecekler. 

DASK, İzmir’deki deprem bölgesinde çalışmalara başladı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Koordinatörü Erdal Turgut, İzmir'de meydana gelen depreme yönelik, çalışmalara başlandığını açıkladı. 

İzmir'in iki ilçesinde yapı envanteri çalışmaları tamamlandı! Duvarsız otoparklara eksi puan geldi!

İzmir'in Bornova ve Bayraklı ilçelerinde başlatılmış olan yapı envanteri çalışmaları tamamlandı. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Afet Komisyonu Üyesi, İnşaat Mühendisi Ali Güngör duvarsız otoparklara eksi puan geldiğini söyledi.

Ankara-İzmir YHT Hattı'nda çalışmalar hızlanıyor!

Ankara ile İzmir arasındaki seyahat süresini kısaltacak olan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde çalışmalar hız kazanıyor. Proje için İngiltere'den 2,45 milyar avroluk kredi desteği alındı.

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İzmir genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor. Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinin 4. Etap lansmanı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, lansmanda kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Murat Kurum'dan İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları için açıklama!

Bütçe görüşmeleri sırasında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  İzmir'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. 

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

İzmir'de kayma meydana gelen apartmanda çalışmalar başladı!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde önceki gece bir apartmanın temelinde kayma meydana geldi. Tahliye edilen apartmanda ölçüm için çalışmalar başladı. 

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

İzmir Çiğli'de hayata geçecek kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde uzlaşma görüşmeleri 31 Ağustos'ta başlayacak. 

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'deki çalışmalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Soyer, kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuştu.

İzmir'de yapılması planlanan ikinci çevre yolu çalışmaları TBMM'de!

İzmir'de yapılması planlanan ikinci çevre yolu çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir kentsel dönüşüm çalışmalarında nelere dikkat edilmeli?

Cumhuriyet Gazetesi konuk köşe yazarı Av. Senem Kiraz köşe yazısında İzmir'de deprem sonrası çözüme kavuşması gereken konuları ve kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

İzmir kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz! 

İzmir'de meydana gelen şiddetli deprem sonrası ağır hasar alan binaların yıkımı için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar dahilinde Bayraklı ve Bornova’da 488 ağır hasarlı binanın daha yıkımı başladı.

İzmir-Afyonkarahisar-Ankara YHT projesinde kazı çalışmaları başladı!

Uşak'ın Eşme ilçesinde İzmir-Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Eşme-Salihli kesiminde kazı çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazı Başlangıç Töreni'ne katıldı.

İzmir Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmaları meclis gündeminde!

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

dask izmir çalışmaları Haberi

dask izmir çalışmaları

İzmir Seferihisar'da meydana gelen depremin ardından Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) çalışmalara başladı. Sabah'tan Barış Ergin'in haberine göre; DASK, 14 ilden 15 bin hasar ihbarı geldiğini açıkladı. Bu rakamın 14 bini ise İzmir'den olurken sayının 40 bine çıkması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan DASK Genel Sekreteri Serpil Öztürk, "Nihai olarak 40 bin rakamına ulaşma yönünde bir beklentimiz var şu anda. Bugüne kadar DASK tarafından yapılan ödeme 15 milyon liraya ulaştı. Tüm dosyalar bize ulaşınca rakamın 600-700 milyona çıkacağını düşünüyoruz" dedi.

Hasarlar geniş alana yayıldı 

Depremden bu yana sahada yer aldıklarını ve 110 uzman eksperin bölgede çalıştığını belirten Öztürk, "Hasarlı yapılar gelmeye devam ediyor. Az hasarlı ancak büyük bir alana yayılmış bir depremle karşılaştık. En büyük hasar Bayraklı'da oldu. Ancak ağırlıklı...