25 / 04 / 2024

DASK nasıl yapılır

DASK nasıl yapılır

DASK, evinizi depremin neden olabileceği maddi hasarlara karşı güvence altına alan ve teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından verilen yaptırılması zorunlu bir sigortadır. Peki, DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır? İşte tüm detaylar..

Marmara'daki 6 milyon konutun yüzde 32'si sigortalı değil!

Marmara'daki 6 milyon konutta yüzde 32'si sigortalı değil. Yine İstanbul'daki 3 milyon 682 bin evin yaklaşık yüzde 33’ü sigorta kapsamında değil. Bu rakamlar olası bir depremde büyük risklerle karşı karşıya kalınabileceğini gözler önüne seriyor.

İzmir sallandı! Deprem sigortasına talep yüzde 37 arttı!

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki yıkımın ardından vatandaş yeniden deprem sigortasını hatırladı. DASK verilerine göre, Türkiye genelinde günlük poliçe üretimi yüzde 37 artarken, İzmir'deki artış ise yüzde 169'u buldu.

Türkiye'de 17.7 milyon konutun 7.8 milyonu sigortasız!

Türkiye'de 100 konuttan 45'i sigortasız. Deprem gerçeğiyle karşı karşıya olunmasına rağmen, 17.7 milyon konuttan 7.8 milyonunun sigortası bulunmuyor.

DASK 20 yılda 440 milyon TL deprem hasar ödemesi yaptı!

DOĞAL Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Başkanı Mete Güler, son 20 yıl içerisinde  440 milyon TL deprem hasar ödemesi yaptıklarını açıkladı. 

Konut sigortası olanlar dikkat! 

Konut sigortasını yaptıranlar sadece konutta meydana gelebilecek sorunların teminat altına alındığını düşünse de bunun yanında birçok ek yarar sağlayabilirler.

Marmara'da 6 milyon konutun yüzde 68’i sigortalı!

Sigortacıların senaryosuna göre İstanbul depreminde sadece sigortalı konutlarda oluşacak hasar, 17 milyar liranın üzerine çıktı. DASK ise tek bir depremde 25 milyar liralık hasar ödeyebiliyor.

Türkiye'deki 8 milyon konutun Zorunlu Deprem Sigortası yok!

Marmara Depremi'nin 21. yıldönümünde Türkiye'de zorunlu deprem sigortalı konut sayısı ancak 9.6 milyona ulaşıyor, zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı yüzde 55 olarak açıklandı.

Deprem sigortası neden önemli?

Elazığ’da yaşanan deprem sonrası, deprem sigortasının önemi bir kez daha gündeme geldi. İstanbul Sigortaları Acente Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turusan Bağcı, DASK’ın önemini anlattı...

20 soruda DASK!

Manisa ve Elazığ’da meydana gelen depremler zorunlu deprem sigortasını tekrar gündeme getirdi. Zorunlu deprem sigortası olan konut sayısı 9.5 milyon oldu. Peki DASK yaptırmak zorunlu mu?, DASK hasar bedeli ve tazminat ödemesi nasıl hesaplanır? İste DASK hakkında her şey...

DASK nasıl yapılır?

Dün Silivri açıklarında yaşanan deprem sonrasında DASK yeniden akıllara geldi. Peki DASK nasıl yapılır? Hangi binalar DASK kapsamında alınır? İşte detaylar....

23 soruda DASK!

Silivri açıklarında oluşan 5.8’lik deprem sonrasında gözler DASK’a çevrildi. İşte zorunlu deprem sigortasıyla ilgili tüm merak edilenler...

Depreme karşı sigortalı konut oranının artması gerekiyor!

Türkiye Sigorta Birliği tarafından yapılan açıklamada, Zorunlu Deprem Sigortası'nın çok önemli olduğu ve yüzde 48,5 düzeyinde olan sigortalı konut oranının artması gerektiği belirtildi..

DASK'lı konut sayısı 7 milyonu aştı!

Marmara depreminin, ülkemizde deprem algısı açısından bir dönüm noktası olduğunu ifade eden DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, bu durumun deprem sigortasını da aynı biçimde geliştirdiğini kaydetti.

Arsa tapulu olan eve dask yapılır mı?

Toprak tapusu inşaatı tamamlanmayan bir yapıdan konut alındığı zaman, alınan tapuya deniyor. Bu tarz yapılara sigorta yaptırılır mı? Arsa tapulu olan eve dask yapılır mı?

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

DASK prim hesaplama nasıl yapılır?

DASK yani Zorunlu Deprem Sigortası, meskenleri deprem ve deprem sonucu meydana gelen afetlerin maddi zararlarını teminat altına alan bir sigorta türüdür. Peki, DASK prim hesaplama nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır?

DASK, evinizi depremin neden olabileceği maddi hasarlara karşı güvence altına alan ve teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından verilen yaptırılması zorunlu bir sigortadır. Peki, DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır? İşte tüm detaylar..

DASK başvuruları nereye yapılır 2020?

Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinen DASK, konut sahiplerinin yaptırması gereken bir sigorta türü. DASK sigortası primi, yüksek riskli bölgeler de daha fazla iken, düşük riskli bölgelerde daha az olmakta. Peki DASK başvurusu nasıl yapılır? Başvurular nereye yapılır? İşte detaylar...

DASK nasıl yapılır?

Dün Silivri açıklarında yaşanan deprem sonrasında DASK yeniden akıllara geldi. Peki DASK nasıl yapılır? Hangi binalar DASK kapsamında alınır? İşte detaylar....

DASK hasar ödemeleri nasıl yapılır?

Zorunlu Deprem Sigortası mesken ve işyerleri yaptırılıyor. Ödenen poliçe doğrultusunda yaşanan olası bir afetten sonra hasar ihbarı yapılıyor. Daha sonra hasar ödemeleri yapılıyor. Peki, DASK hasar ödemeleri nasıl yapılır?

Hisseli tapuda DASK nasıl yapılır?

Tapu birden fazla kişinin adına iken sigortanın tamamı sadece bir kişi için yapılabilir mi? Ya da hissedarlardan biri kendi hissesi oranında ZDS yaptırabilir mi? Hisseli tapuda DASK nasıl yapılır?

Devremülke DASK nasıl yapılır?

Devremülk, tatil, sağlık, dinlenme, kaplıca gibi amaçlarla hazırlanmış olan müstakil bir dairenin bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli bir tarih için sahip olma şekline deniyor. Peki, devremülke DASK nasıl yapılır?

Zorunlu deprem sigortası başvurusu nasıl yapılır?

Meydana gelebilecek depremlerin vereceği maddi zararların teminatı için yapılara DASK sigortasının yapılması gerekiyor. Peki, işyeri ve mesken gibi binalara zorunlu deprem sigortası başvurusu nasıl yapılır?

DASK hasar ihbarı nasıl yapılır?

Zorunlu Deprem Sigortası sahiplerinin, teminat kapsamındaki deprem ve deprem kaynaklı zararlarının bildirimi için aşağıda belirtilen ihbar noktalarını aramaları gerekiyor. Peki, DASK hasar ihbarı nasıl yapılır?

Köylerde DASK poliçesi nasıl yapılır?

Olası bir depremin meydana getirdiği zararların karşılanması ve normal hayata geri dönme süresinin daha hızlı olması için ödenmesi gereken DASK köyde yapılır mı? Köylerde DASK poliçesi nasıl yapılır?

Köylere DASK yapılır mı?

Zorunlu Deprem Sigortası, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak geliştirilmiş bir sigorta sistemi oluyor. Peki, köylere DASK yapılır mı? Köylere DASK sigortası nasıl yapılır?

DASK nasıl alınır?

Sigorta şirketleri tarafından yapılan DASK, depremin sebep konutlarda sebep olduğu maddi ve manevi hasarlara karşı bir güvence niteliği taşıyor. Peki, DASK nasıl alınır? DASK almak için neler gerekli?

DASK nasıl yapılır Haberi

DASK nasıl yapılır

Ülkemiz yüksek riskli deprem kuşaklarından birinde yer alıyor. Depremin doğrudan neden olduğu maddi zararlar ile deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, dev dalga (tsunami) veya yer kaymasının kendinize ve sevdiklerinize verebileceği maddi zararların karşılanabilmesi için DASK yaptırılması gerekiyor. 

Zorunlu Deprem Sigortası konutunuzun binasında depremin ve depremden kaynaklı olarak meydana gelen yangın, infilak, dev dalga (tsunami) ve yer kaymasının doğrudan neden olduğu maddi zararları, poliçenizdeki limitler kapsamında karşılıyor. 

Zorunlu deprem sigortası olarak bilinen DASK sisteminin temel amacı, sahibi olduğunuz binada deprem sebebi ile oluşacak maddi hasarları güvence altına almaktır. 

DASK İÇİN NEREYE BAŞVURULUR?

Zorunlu Deprem Sigortası yani DASK yaptırmak için, size en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine giderek gerekli belgelerle başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.  

DASK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Zorunlu Deprem Sigortası...