18 / 04 / 2024

DASK neleri kapsar

DASK neleri kapsar

Posta Gazetesi köşe yazarı Can Kantar bugünkü köşesinde DASK ve konut sigortası arasındaki farkı kaleme aldı. İşte Can Kantar'ın 'Sigortasız olmak artık bir lüks' başlıklı yazısı...

Depreme karşı konut değil bina sigortalanmalı!

Türk Reasürans'ın Genel Müdürü Selva Eren, "Konut yerine “bina” sigortalanmalı. Bir deprem anında, o bina komple yeniden yapılacak şekilde tazminata konu olmalı" dedi ve "Bizim verdiğimiz tazminat ile bina yeni ve güvenilir halde yerini bulmalı" açıklamasında bulundu.

DASK neleri kapsıyor?

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından hasar ödemeleri başladı. Ödemeler hakkında bilgi veren CBU UBF Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Ayan, bu ödemelerin 240 bin TL'yi aşmayacağını dile getirdi. 

Evde bulunan eşyalar DASK kapsamına giriyor mu?

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında Doğal Afet Sigortaları Kurumu(DASK)'na talep arttı. DASK yaptıran birçok vatandaşın en çok merak ettiği konulardan biri, evde bulunan eşyaların sigorta kapsamına girip girmediği oldu. 

DASK neleri karşılar?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamızdaki yönetici binamıza ait Zorunlu Deprem Sigortası’nı (DASK) yaptırmıyor. Böyle bir durumda ben kendi dairemi yaptırsam, site içindeki ortak alanlar buna girer mi? Yöneticinin sorumluluğu nedir?' sorusunu yanıtladı.

Zorunlu deprem sigortası hangi binalara uygulanır?

Deprem ve deprem nedeniyle oluşacak yangın, infilak ve yer kayması hasarlarının binanıza vereceği maddi zararları teminat altına almak için zorunlu deprem sigortası yapılması gerekiyor. Peki, zorunlu deprem sigortası hangi binalara uygulanır?

DASK sigortası kapsamı!

Zorunlu deprem sigortası yaptırdığınız takdirde hangi hasarlar karşılanıyor, merak ediyorsanız DASK sigortası kapsamı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK poliçesi neleri kapsar?

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK için her yıl DASK bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki olası bir depremde DASK poliçesi neleri kapsar, hangi masrafları karşılar? Yanıtı haberimizde...

DASK nerede yaptırılır?

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK nerede yaptırılır? Merak ediyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK her sene yenilenir mi?

Senelik olarak yatırılan DASK her sene yenilenir mi? Merak ediyorsanız detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Deprem ülkesi olan Türkiye'de konut sigortasının detayları merakla sorgulanıyor. Peki, Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Site yönetim planı nedir, neleri kapsar?

Toplu yaşam alanlarındaki düzeni sağlamak amacıyla bazı kuralların olması gerekiyor. Bu kapsamda planların belirlenmesi için yönetim planına ihtiyaç duyulur. Peki, Site yönetim planı nedir, neleri kapsar? İşte detaylar...

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?

Hangi taşınmazlarda DASK aranır? 

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinir ve bir sigorta türüdür. Bu sigorta türün için bazı yapıları kapsar, bazılarını ise kapsamaz. DASK sıklıkla duyulan bir terim olup bazı binalar için yaptırılması zorunludur. Peki DASK nedir ve hangi binalar için zorunludur?

Konut sigortası neleri kapsar? Konut sigortası gerekli mi? Konut sigortası her yıl mı yapılır?

Konut sigortası, özellikle yaşanan depremlerden sonra merak edilmeye başlandı. Konut sigortasının neleri kapsadığını bilhassa sorulmaktadır. İşte konut sigortasına dair detaylar!

DASK deprem sigortası neleri kapsar? Deprem sigortası ne kadar tutar?

DASK sigortasına dair sorular artmaya devam ediyor. Özellikle yaşanan depremlerden sonra vatandaşlar DASK hakkında daha geniş bilgi sahibi olmak istiyor. İşte bu konuya dair detaylar!

Kasko sigortası neleri kapsar? Kasko aracın yüzde kaçını öder? Kasko aracın deprem hasarını karşılar mı?

Kahramanmaraş’ta yaşanan büyük ölçekli depremler pek çok zarara ve hasara neden oldu. Hasar gören illere yardımlar devam ederken, enkaz altında kalan araçların akıbetinin ne olacağı merakla araştırılıyor.

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatları neye göre artar?

Apartman aidat neleri kapsar? bu ve benzeri sorular pek çok apartman sakini tarafından sorulmaktadır. İşte bu konuda merak edilen yanıtlar ve detayları!

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Zorunlu trafik sigortası neleri kapsar? Zorunlu Trafik Sigortasının genel şartları nelerdir?

Zorunlu trafik sigortasına dair pek çok vatandaşın merak ettiği bazı hususlar bulunmaktadır. Gelin o huşulardan bazılarına değinelim. İşte detaylar!

Genel sağlık sigortası hangi hastanelerde geçerli? Genel sağlık sigortası neleri kapsar?

Genel sağlık sigortasına dair vatandaşların merak ettiği birtakım hususlar vardır. İşte genel sağlık sigortasına dair detaylar!

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir?

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir? soruları vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Konut poliçesi nedir? Konut sigortası neleri kapsar?

Konut ve içerisindeki eşyaları hasar görme risklerine karşı konut sigortası ile güvence altına almak mümkün. Peki, Konut poliçesi nedir? Konut sigortası neleri kapsar? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

DASK neleri kapsar Haberi

DASK neleri kapsar

Posta Gazetesi köşe yazarı Can Kantar bugünkü köşesinde DASK ve konut sigortası arasındaki farkı kaleme aldı. "Sigortaya ihtiyaç ne zaman duyulur? Evin yanarsa, otomobilini çarparsan, fabrikanda patlama olur ya da yağmur çok yağarsa veya dolu yağarsa" değerlendirmesinde bulunan Kantar'ın 'Sigortasız olmak artık bir lüks' başlıklı yazısının devamı şu şekilde:

Evet iklim değişiklikleri riskleri artırdı. Sigortasız olmak artık bir lüks. Geçtiğimiz günlerde bir sosyal medya paylaşımına rastladım.

Evi yanmış bir kişi paylaşım yapmış. Gerçek mi çok anlamadım. Evin çatısı yanıyor, evin sahibi evinin fotoğrafını çekiyor. Allah korusun benim başıma gelse evimde yangın sıçramamış yerlerden özel eşyalarımı kurtarmaya çalışırım. Sosyal medya öyle yozlaştı ki artık hangisine inanacağımıza şaşırdık. Neyse konumuz bu değil elbet. Ama bu paylaşımın altına yazılanlar ne yazık ki gerçek. Biri soruyor,...