27 / 04 / 2024

DASK poliçesi için gerekli belgeler

DASK poliçesi için gerekli belgeler

Depremin verdiği zararların teminatı olarak ödenmesi zorunlu tutulan DASK poliçesi nedir? DASK poliçesi nasıl düzenlenir merak ediyorsanız, yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Depremde yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği o ilçe için kritik karar: Doğru zeminde doğru bina inşa edilmeli!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği ve yaklaşık 500 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi için zemin incelemelerine başlandı. Uzmanlara göre, binanın güvenliği kadar zeminin de çok önemli olduğu belirtildi. İşte detaylar...

Bu il için yüksek deprem riski uyarısı!

Samsun'un Atakum ilçesi için son dakika deprem uyarısı geldi. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar, özellikle sahil bandının 1. ve 2. derecede yüksek deprem riski taşıdığını söyledi.

DASK ve TOBBUYUM'dan afetlerden kaynaklı kayıp uyuşmazlıkları için işbirliği olanağı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), afetlerden ötürü kayıplara uğrayan vatandaşların uyuşmazlıklarının en kısa zamanda ve etkili bir şekilde çözülmesi için işbirliğine gidiyor.

DASK, ev sahiplerine daha yüksek teminat sağlamak için azami tutarı yükseltiyor!

DASK, zorunlu deprem sigortası primlerini altı ay önce iki katına çıkarmıştı. Şimdi ise, ev sahipleri için azami teminat tutarını belirlemek için adımlar atmaya başladı. İşte, DASK'ın kararı, ev sahiplerini doğrudan etkileyecek.

Deprem riskine karşı DASK tek başına yeterli değil! Mutlaka konut sigortası da yaptırın!

Depremde olası hasara karşı tek başına DASK poliçesi yaptırmak yeterli değil. Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında hasar gören konutlar için ödenen en yüksek tazminat tutarı 640 bin TL. Oysa bugün 100 metrekare konutun inşaat maliyeti 1 milyon TL civarında.

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı! Kara Surları Millet Bahçesi açılıyor!

Mega kent İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı... Merakla beklenen Fatih Kara Surları Millet Bahçesi'nin ilk etabı yakında hizmete açılıyor.

Yüzde 300 artış sonrası flaş hamle! Düzenleme için harekete geçildi

Kasko fiyatlarındaki artış araba sahiplerini zorluyor. Fiyatlar 150 bin liranın üzerine kadar çıktı, yüzde 300’e kadar yükseldi. Kasko poliçeleri için yeni yılda en az yüzde 50 ile yüzde 100 arasında zam beklentisi oluştu. Fahiş fiyatlara karşı ise yeni bir düzenleme çalışması yapılıyor. İşte ayrınt

TOKİ Yozgat'ın o ilçesi için düğmeye bastı! 104 yeni konut geliyor!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni projeler için düğmeye bastı. TOKİ bu projeler kapsamında Yozgat Şefaatli de de 104 konut inşa edecek.

TOKİ İzmir Millet Bahçesi projesi için düğmeye bastı! O ilçede yaşayanlara müjde!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni millet bahçesi projesi için düğmeye bastı. TOKİ'nin yeni millet bahçesi projesi Bergama'da hayata geçirilecek.

İstanbul'un o ilçesi için son dakika kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

İstanbul ili, Silivri ilçesi, Seymen ve Çeltik mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

TOKİ, Ankara Mamak Millet Bahçesi için start verdi!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara Mamak Millet Bahçesi için düğmeye bastı. Söz konusu millet bahçesinin ihalesi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.

Ankara'nın 2 ilçesi için karar geldi! Dikkat! Bu sabah açıklandı!

Ankara ili Kahramankazan ve Yenimahalle ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi.

DASK poliçesi için gerekli belgeler Haberi

DASK poliçesi için gerekli belgeler

DASK poliçesi nedir?

Konutlara yapılması zorunlu olan DASK poliçesi için gerekli belgelerin temin edilip, söz konusu poliçeyi düzenleyen acentaya gitmek yeterli oluyor. Peki DASK poliçesi neden yapılıyor, DASK poliçesi nedir diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.

Dask poliçesi..

Olası bir depremin meydana getirdiği zararların karşılanması ve normal hayata geri dönme süresinin daha hızlı olması için ödenmesi gereken sigorta olarak karşımıza çıkıyor. DASK poliçesi yıllık olarak düzenleniyor. Sürenin sona ermesi halinde tekrar DASK poliçesinin yenilenmesi gerekiyor. DASK poliçesi, kapsamına giren hasarların tadilatını karşılıyor. İşte DASK poliçesi kapsamına giren ve girmeyen hasarlar..

DASK poliçesi kapsamı..

* Temeller

* Ana duvarlar

* Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar

* Bahçe duvarları

* İstinat duvarları

* Tavan ve tabanlar

* Merpenler

* Asansörler

* Sahanlıklar

* Koridorlar

* Çatılar

* Bacalar

* Yapının yukarıdakilerle benzer nitelikteki tamamlayıcı bölümleri

DASK poliçesi teminat kapsamı dışındaki durumlar..

*...