25 / 04 / 2024

dask primi marmara

dask primi marmara

Marmara Bölgesi'nde 1999'da meydana gelen deprem sonrasında Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK), zorunlu deprem sigortasında, en çok poliçe üretimi, bu bölgede gerçekleşirken, meydana gelen depremler nedeniyle en çok ödemenin yapıldığı bölge Ege oldu

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?

DASK'ta Marmara Bölgesi zirvede: Yüzde 67’lik sigortalılık oranı!

17  Ağustos’un 24. yıl dönümünde, Zorunlu Deprem Sigortası’na dikkat çekildi. Yapılan açıklamada Marmara Bölgesi'nin yüzde 67’lik sigortalılık oranıyla zirvede olduğu belirtildi. 

DASK sigorta primi hesaplama 2021!

Depremden dolayı meydana gelen maddi zararların karşılanması için yılda bir kez DASK sigorta bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki DASK sigorta primi nasıl hesaplanıyor? İşte DASK sigorta primi hesaplama 2021...

DASK sigorta primi ve sigorta bedeli hesaplama!

Depremden dolayı meydana gelen maddi zararların karşılanması için yılda bir kez DASK sigorta bedelinin ödenmesi gerekiyor. DASK sigorta primi ve sigorta bedeli nasıl hesaplanır? İşte DASK sigorta primi ve sigorta bedeli hesaplama...

Marmara'da 10 konuttan 7'si depreme karşı sigortalı!

DASK verilerine göre, Marmara Bölgesi'nde 6 milyon 14 bin 550 sigorta yapılabilir konuttan 4 milyon 64 bin 227'si depreme karşı sigortalı...

DASK başvuruları nereye yapılır 2020?

Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinen DASK, konut sahiplerinin yaptırması gereken bir sigorta türü. DASK sigortası primi, yüksek riskli bölgeler de daha fazla iken, düşük riskli bölgelerde daha az olmakta. Peki DASK başvurusu nasıl yapılır? Başvurular nereye yapılır? İşte detaylar...

DASK için nereye başvurulur 2020? 

Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinen DASK, ev sahiplerinin yaptırması gereken sigortalar arasında yer alıyor. DASK sigortası primi, yüksek riskli bölgeler de daha fazlayken, düşük riskli bölgelerde ise daha azdır. Peki DASK için nereye başvurulur 2020? 

Depremin ardından DASK'tan 1,4 milyon TL'lik ödeme!

Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında 26 Eylül tarihinde yaşanan depremin ardından DASK tarafından yaklaşık 1,4 milyon lira ödeme gerçekleştirildi.

DASK, 18 yılda 175 milyon TL hasar ödemesi yaptı!

Büyük Marmara depreminin ardından eski binaların yenilenmesi süreciyle fiziksel çalışmalar yapılırken, deprem sigortası olarak bilinen zorunlu DASK ile de finansal tedbirlerin alınması yönünde çalışmalar başlatılmıştı

DASK primi nasıl hesaplanır?

DASK deprem sigortası, belediye sınırları içerisinde yer alan meskenler için zorunlu oluyor. Senelik olarak düzenlenen DASK poliçesinin süre sonunda yenilenmesi gerekiyor. Peki, DASK primi ne kadar? DASK primi nasıl hesaplanır?

DASK'lı konut sayısı 7 milyonu aştı!

Marmara depreminin, ülkemizde deprem algısı açısından bir dönüm noktası olduğunu ifade eden DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, bu durumun deprem sigortasını da aynı biçimde geliştirdiğini kaydetti.

Dask primi nasıl tespit edilir?

DASK; deprem, deprem sonrası yangın, deprem sonrası tsunami, deprem sonrası yer kayması gibi doğal felaketler sonucu konutta oluşan maddi hasarları sigorta ediyor. Peki, Dask primi nasıl tespit edilir?

Zorunlu deprem sigortası primi nasıl ödenir?

Binanın yapı tipine göre her yıl belirlenen bir metrekare değeri bulunuyor. Bu değerin evin brüt alanı ile çarpımında Dask teminat bedeli bulunuyor. Peki, zorunlu deprem sigortası primi nasıl ödenir?

dask primi marmara Haberi

dask primi marmara

Bugüne kadar Marmara Bölgesi'nde 1 milyon 174 bin 369 adet poliçe üretimi gerçekleşirken, hasar ödemelerinin yarıdan fazlası, 52 depremin gerçekleştiği ve 452 bin 490 adet poliçe üretimi olan Ege Bölgesi'ne gitti. DASK'ın önümüzdeki dönemdeki hedeflerinin anlatıldığı toplantıda konuşan kurumun Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, 12 milyon haneli Türkiye'de bugün, 2.6 milyon adet olan prim üretimini, üç yıl içinde 5 milyona çıkaracaklarını söyledi. Depremin öncelikle gelişmiş kentleri vuracağını dile getiren Serdar, "100 metrekarelik bir konut için İstanbul gibi bir şehirde, 45 bin YTL'lik teminatla günde 31 Ykr'lik sigorta primi ödemesi yapılıyor. Serdar sigortanın önümüzdeki dönemde, tüm doğal afetleri kapsayacak şekilde genişletilebileceğini söyledi.