24 / 04 / 2024

dask şartları nelerdir

dask şartları nelerdir

Bütün konutları ödenebilir primler karşılığında depreme karşı sigorta güvencesi altına almak için kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), her geçen gün güçlenerek vatandaşın umudu oluyor. DASK’ın hedefi, adım adım Türkiye’deki tüm binalara sigorta yapılması. 

DASK neden gerekli?

Türkiye'nin deprem bölgesi olması, depreme ilişkin her türlü tedbirin alınmasını gerektiğini ortaya koyuyor. İzmir depreminin ardından deprem gerçeği ve Zorunlu Deprem Sigortası yeniden gündeme geldi. Peki deprem sigortası neden gerekli? Nasıl yaptırılır? Sigorta tutarı ne kadar? İşte tüm detaylar..

İşte 9 adımda DASK!

Türkiye deprem bölgesinde yer alıyor. En son İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremdeki yıkımla deprem gerçeği tekrar gündeme geldi. Deprem sonrası evlerini güvence altına almak isteyen vatandaşlar DASK'a başvurdu. Peki deprem sigortası neden yapılmalı? Avantajları neler?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! 

İzmir depremi sonrası konut sigortaları da yeniden gündeme geldi. Peki zorunlu deprem sigortası nasıl yapılır? Şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? Adalet Bakanlığı personel alımı 2023 şartları nelerdir?

Adalet Bakanlığı personel alımı gündemde olan konulardan biridir. 18 bin 305 personel alımı başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar!

2023 işsizlik maaşı şartları nelerdir? 2023 işsizlik maaşı nasıl hesaplanır?

İşsizlik maaşı, pek çok işsiz vatandaşın araştırdığı konuların başında gelmektedir. Peki 2023 işsizlik maaşı şartları nelerdir? İşte detaylar!

Et ve Süt Kurumu personel alımı 2023! Et ve Süt Kurumu personel alım şartları nelerdir?

Et ve Süt Kurumu personel alımı yapacağını duyurdu. Peki Et ve Süt Kurumu personel alım şartları nelerdir? İşte detaylar!

65 yaş aylığı alma şartları nelerdir?

Yaşlılık aylığı diğer adı ile bilinen 65 yaş aylığının nasıl alındığı araştırılmaktadır. Vatandaşlar, “65 yaş aylığı alma şartları nelerdir?” sorusuna yanıt aramaktadır. İşte o detaylar!

Esnaf kredi başvuru şartları nelerdir? Esnaf kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Esnaf ve zanaatkârlara destek olması için çıkarılan 'Esnaf Destek Kredi Paketi'nin başvuru şartları ve bu paketten hangi esnafın yararlanabileceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Esnaf kredi başvuru şartları nelerdir? Esnaf kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Asgari ücret işsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı alma şartları nelerdir?

Temmuz ayında asgari ücrete gelen zammın ardından işsizlik maaşlarında da artış yaşandı. Peki, işsizlik maaşı alma şartları nelerdir? Kim ne kadar işsizlik maaşı alabilir? İşte detaylar…

EGM ve İŞKUR duyurdu! Bekçi olmak isteyenler hemen baksın!  İŞKUR bekçi alımı başvuru şartları nelerdir?

İŞKUR bekçi alımı başvuruları geçtiğimiz günlerde duyuruldu. Peki, İŞKUR ve EGM bekçi başvuruları nasıl yapılıyor, şartları nelerdir? İşte detaylar…

Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir?

Prefabrik ev yaparken nelere dikkat edilir, prefabrik ev nasıl yapılır, Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir? bu sorular prefabrik ev yaptırmak isteyen kişiler tarafından sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen yanıtlar!

Yaşlılık aylığı alma şartları nelerdir?

Yaşlılık aylığı alma şartları pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte yaşlılık aylığı alma şartları nelerdir? sorusunun yanıtı!

Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir? İşte detaylar!

Prefabrik evler, kolay kurulum ve düşük maliyet açısından son zamanlarda bir hayli tercih edilmeye başlandı. Vatandaşlar bu yüzden Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir? şeklinde sorular soruyor.

Memur emeklilik şartları nelerdir?

Memur emeklilik şartları nelerdir? sorusu çok sık sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen detaylar!

Kira tespit davası ne zaman açılabilir? Kira tespit davası şartları nelerdir?

Kira tespit davası hem kiracı hem de gayrimenkul sahibini ilgilendiren bir dava olarak ön plana çıkıyor. Peki, Kira tespit davası ne zaman açılabilir? Kira tespit davası şartları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesinde yer alacak şartlar nelerdir?

Kira sözleşmesi, kiracı ve mal sahibinin önem vermesi gereken resmi belgelerden biridir. Peki Kira sözleşmesinde yer alacak şartlar nelerdir?

dask şartları nelerdir Haberi

dask şartları nelerdir

Bütün konutları ödenebilir primler karşılığında depreme karşı sigorta güvencesi altına almak için kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), her geçen gün güçlenerek vatandaşın umudu oluyor. 

40 milyar TL’lik teminat gücüyle, yaşanan depremlerde bugüne kadar 500 milyon TL’lik ödeme yapan DASK, her geçen yıl vatandaşın depreme karşı güvencesi oluyor. Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre; 2000’de 159 poliçe ile ilk adımı atan DASK, poliçe sayısını bugün 10.5 milyona ulaştırdı. Yüzde 56’lık sigortalılık oranı yakalayan DASK’ın hedefi, adım adım Türkiye’deki tüm binalara sigorta yapılması. 

1. DASK’ın olası bir depremde ödeme gücü yeterli mi?

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası üretimi için 32 sigorta şirketi ve yaklaşık 17 bin acente ile koordinasyonu sunuyor. DASK olası bir deprem durumunda yükümlülükleri ile ilgili yeterli kaynağa sahip. 2020 - 21 için...