16 / 04 / 2024

dask zorunlu deprem sigortası

dask zorunlu deprem sigortası

DASK verilerine göre Türkiye'deki konutların yüzde 64'ünün zorunlu deprem sigortası bulunmuyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan Ege Denizi depremi ile gündeme gelen İstanbul'da, sigortası olmayan konut oranı yüzde 54...

DASK zorunlu mu? Yapılmaz ise cezası var mı?

DASK son zamanlarda deprem konusunun gündeme gelmesi ile birlikte gündemdeki yerini sürdürmeye devam ediyor. DASK hakkında bilinmesi gereken önemli detaylar.

Türkiye'de 4 evden biri konut sigortası sahibi!

Türkiye genelinde DASK zorunlu deprem sigortalılık oranı yüzde 59 oldu. Yeni ülke genelinde 4 konuttan sadece biri DASK dışındaki ihtiyari konut sigortalı.

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?

Hangi taşınmazlarda DASK aranır? 

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinir ve bir sigorta türüdür. Bu sigorta türün için bazı yapıları kapsar, bazılarını ise kapsamaz. DASK sıklıkla duyulan bir terim olup bazı binalar için yaptırılması zorunludur. Peki DASK nedir ve hangi binalar için zorunludur?

DASK'ta yeni düzen! Teminatlar iki katına çıkıyor: 1.416 TL prim ödenerek, 603 bin 200 TL teminat alınacak!

DASK, zorunlu deprem sigortası kapsamında değişikliğe hazırlanıyor. Bu doğrultuda primler de teminatlar da artıyor. İşte ayrıntılar...

DASK, ev sahiplerine daha yüksek teminat sağlamak için azami tutarı yükseltiyor!

DASK, zorunlu deprem sigortası primlerini altı ay önce iki katına çıkarmıştı. Şimdi ise, ev sahipleri için azami teminat tutarını belirlemek için adımlar atmaya başladı. İşte, DASK'ın kararı, ev sahiplerini doğrudan etkileyecek.

DASK yerine zorunlu afet sigortası devri başlıyor!

DASK yerine artık bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortası devri başlıyor. İşte detaylar!

DASK ücreti nasıl hesaplanır? DASK kaç yılda bir yapılır? DASK en fazla ne kadar öder?

DASK, zorunlu deprem sigortası olarak bilinmektedir. DASK’ın amacı, sahibi olduğunuz binada deprem yüzünden oluşacak maddi hasarları güvence altına almaktır. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler ile birlikte DASK sorularında bir artış meydana geldi. İşte vatandaşların DASK hakkında sorduğu birta

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı! 

Depremin odağındaki 10 şehirde Zorunlu Deprem Sigortası oranı ortalama yüzde 49 seviyesinde. Peki zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı!

DASK zorunlu mu? DASK yaptırmamanın cezası var mı?

DASK, ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan sebep olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor. Peki, DASK zorunlu mu?

Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu?

Konutların tapu devir işlemleri sırasında elektrik, su, doğalgaz gibi yeni aboneliklerinde gündeme gelen DASK'ın ne olduğu merak ediliyor. Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar..

dask zorunlu deprem sigortası Haberi

dask zorunlu deprem sigortası

Deprem gerçeğiyle yaşamaya alışmak zorunda olan Türkiye'de, konutların yüzde 64'ünün deprem anındaki zararların karşılanması için zorunlu olan deprem sigortası bulunmuyor.


AA muhabirinin Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) verilerinden derlediği bilgilere göre, bugün itibariyle Türkiye'de 17 milyon 661 bin 690 bina bulunuyor. Birçok ili 1. derece deprem bölgesinde yer alan Türkiye'de, binaların çoğunluğunun afet anında afetzedelerin konutlarındaki zararın karşılanması için yaptırılması zorunlu deprem sigortasından yoksun olduğu görülüyor.


DASK'ın resmi internet sitesinde yer alan rakamlara göre, Türkiye'deki 6 milyon 359 bin 765 konut, zorunlu deprem sigortası kapsamında. Bu durumda, konutların yüzde 64'ünün sigortasız olduğu sonucu ortaya çıkıyor. Buna göre, yaklaşık her 10 konuttan 6'sı depreme karşı sigortasız durumda.


Zorunlu deprem sigortası kapsama oranı bölgelere göre değişiyor. Bölgelerdeki konut sayısı, sigortalı konut sayısı ve sigortalılık oranı...