05 / 05 / 2024

Daskın fon miktarı

Daskın fon miktarı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Üyesi Can Akın Çağlar, DASK’ın fon miktarının 2,9 milyar TL olduğunu ve dünyanın en büyük sigorta havuzlarından biri haline geldiklerini söyledi.

Uzmanı açıkladı: Aylık 1000 TL ile BES'te fon dağılımı nasıl yapılır?

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katılım gün geçtikçe artıyor. BES’e yatırım yapanlar, birikimlerini en çok nasıl değerlendireceklerini araştırıyor. Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu, BES’e ayda bin TL yatıranların fon dağılımını nasıl yapması gerektiğini açıkladı.

DASK 2024'te metrekareye 6 bin TL ödeyecek! Vatandaşa göre bu rakam yeterli mi? Nasıl hesaplanmalı?

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, DASK'ın 2024 yılında yapacağı ödemelere değindi ve rakamın yeterli olup olmadığını sordu. Peki bu rakam yeterli mi? Vatandaşlar ne dedi?

DASK'ın 35,9 milyar TL'lik hasar ödemesinin yüzde 96'sı 6 Şubat depremleri için!

DASK tarafından, zorunlu deprem sigortası olup depremde hasar gören konutlara bugüne kadar toplam 35 milyar 906 milyon 326 bin TL'lik hasar ödemesi gerçekleştirildi.

Deprem hasar ödemesinde son dakika: DASK deprem hasarlarını bu fiyattan ödeyecek! Tek tek açıklandı! 

DASK'ın deprem hasarlarını hangi fiyattan ödeyeceği ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte detaylar...

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?

2024 yılında DASK’ın yerine ZAS geliyor!

Başkent Sigorta Acenteleri Derneği (BASİAD) Başkanı Hacı Ali Yücel, zorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilerek adının Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) olarak değiştirileceğini, uygulamanın 2024'ün başında devreye alınacağını söyledi.

Deprem bölgesindeki hasar ödemeleri 55,5 milyar TL’ye ulaştı!

Temmuz 2023 itibarıyla afet bölgesindeki 11 şehirdeki 144 binden fazla dosyaya 26 milyar liraya yaklaşan hasar ödemesi yapıldığını kaydeden Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Özgür Obalı, DASK’ın hasar ödemeleriyle bu rakamın 55,5 milyar liraya ulaştığını belirtti.

Altın bilezik fiyatları bugün ne kadar oldu? Güncel altın bilezik fiyatları kaç lira? 20 Haziran altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları Fed faiz kararı sonrası her ne kadar düşüşe geçse de bugün bir miktar yükseldi. Gram altın 1464 lira olurken yatırımcılar güncel altın bilezik fiyatlarını araştırıyor. Altın bilezik fiyatları bugün ne kadar oldu? Güncel altın bilezik fiyatları kaç lira? 20 Haziran altın bilezik fiyat

Gayrimenkullerini satışa çıkaracaklar, noterlerde sistem değişti! Bakın artık nasıl olacak!

Artık isteyenler, ev alım-satım gibi tapu işlemlerini, satış ve devir işlemlerini noter aracılığıyla gerçekleştirebilecekler. Bu işlemler için gereken tapu harcının hesaplanan miktarına ek olarak, belirlenen ek noterlik ücretini de ödemeleri gerekecek. Bu değişiklikle, tapu işlemlerinde yeni bir dön

Garanti Bankası'ndan nefes kesen son dakika: Emekliler kalbinize hakim olun! Bu rakamı duyunca inanamayacaksınız!

Emekli promosyonları konusunda bankalar sürekli güncellemeler yapmaya devam ediyor. Vatandaşlar, Garanti Bankası'nın promosyon miktarını da merak ediyordu. İşte Garanti Bankası'nın promosyon miktarıyla ilgili detaylar...

DASK, ev sahiplerine daha yüksek teminat sağlamak için azami tutarı yükseltiyor!

DASK, zorunlu deprem sigortası primlerini altı ay önce iki katına çıkarmıştı. Şimdi ise, ev sahipleri için azami teminat tutarını belirlemek için adımlar atmaya başladı. İşte, DASK'ın kararı, ev sahiplerini doğrudan etkileyecek.

Garanti Bankası'ndan sürpriz. Emekli promosyonunda rakamlar değişti

Bankalar emekli promosyonları konusunda güncellemelere gitmeye devam ediyor. Garanti Bankası'nın promosyon miktarı da vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. İşte Garanti Bankası'nın promosyon miktarı hakkında detaylar.

DASK'ın tazminat ödeme tutarı 24 milyar liraya yaklaştı! 519 bin 851 adet hasar ihbarı yapıldı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), bugün itibarıyla DASK'a 519 bin 851 adet hasar ihbarı geldiğini ve tazminat ödeme tutarının 24 milyar liraya yaklaştığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Daskın fon miktarı Haberi

Daskın fon miktarı

Can Akın Çağlar, uluslararası finansman imkanlarını kullanarak bugün için toplam 12 milyar TL’lik hasarı bir seferde ödeyecek kapasiteye ulaştıklarını belirterek, şu açıklamaları yaptı: 12 milyar liralık kapasite demek aşağı yukarı iki tane Sivas’ı yeniden inşa edecek bir büyüklükte sigorta kapsamı anlamına geliyor. Eğer bu havuzumuzu büyütürsek ve 12 milyar rakamını biraz daha yukarı çıkartırsak, olası depremde devletin üzerinden bütün sorumluluğu alıp, dünya genelinde milletler üzerinde dağıtmış oluruz. Hedefimiz, 2017 yılında 10 milyon sigortalıya ulaşmak.


SİGORTALILIK ORANI DÜŞÜK

Sivas’ın ilçelerinin yarısı birinci ve ikinci derece deprem risk bölgesinde yer alıyor. Diğer ilçeler ise üçüncü ve dördüncü deprem risk bölgelerinde. Topraklarının büyük bir kısmının deprem riski barındırdığı Sivas’ta zorunlu deprem sigortasını yaptıranların oranı yüzde 29. Hem Türkiye’nin hem de İç Anadolu Bölgesi ortalamasının...