20 / 04 / 2024

datça arazi satışı TOKİ

datça arazi satışı TOKİ

Datça'daki 4 arazinin TOKİ'ye devredilmesinden sonra, Datça Belediyesi satış iptali davası açtı. Ankara 11. İdare Mahkemesi, yapılan satış ihalesi hakkında iptal kararı aldı...

Bilecik, Şanlıurfa ve Ankara'da 159 adet arsa ve arazi satılıyor! 

Bilecik, Şanlıurfa ve Ankara illerinde yer alan 159 adet arsa ve arazi satılıyor. Belediyeler ihale tarihlerini tek tek açıkladı. Peki 3 ildeki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

Milli Emlak 2 ilde arsa ve arazi satıyor! 33 bin liradan başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü iki ilde arsa ve arazi satıyor. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedelleri 60 bin TL ve 33 bin TL olarak açıklandı.

Ankara ve İstanbul'da 9 konut 1 arazi satılıyor!

Ankara ve İstanbul'da yer alan 9 konut ile 1 arazi satışa çıkarıldı. İşte yatırımcıların merakla beklediği ihaleler ile ilgili detaylar...

Trabzon SGK’dan arazi satışı! Fiyatı belli oldu!

Trabzon ili, Şalpazarı ilçesine bir arazi satışa çıktı. Arazinin bağlı tarla vasfında olduğu ve ihalenin de 16 Kasım’da yapılacağı öğrenildi.

İzmir Karaburun'da 14 arsa ve arazi satışa çıkıyor! Yazlık bölgede arsa ve arazi arayanlar bu tarihleri kaçırmayın!

İzmir Karaburun Saip, Saipaltı (Yalı), ve Ambarseki Mevkiinde yer alan 14 arsa ve arazi satışa çıkıyor... Yazlık bölgede arsa ve arazi arayanlar bu tarihleri kaçırmayın...

O ilde 10 adet arsa ve arazi satılıyor! 179 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ ili, Süleymanpaşa ilçesinde yer alan 3 adet arsa ile 7 adet arazi satılıyor. 179 bin TL'den başlayan fiyatlarla! İşte ayrıntılar...

Yazlık konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça'da!

Yapay zekâ ile gayrimenkul değerlemesi yapan Endeksa, 19 ilçenin pandemi dönemi konut satışlarında yaşanan değer değişimini inceledi. Son 3 senede konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça’da gerçekleşti. Konut metrekare satış fiyatı en yüksek ilçeler, ortalama 35 bin 696 TL ile Çeşme

2B arazi satışı 2022 nasıl yapılacak? 2B arazisi nasıl alınır?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını yitirmiş olan hazine arazilerine 2B arazi deniyor. Uzun zamandır beklenen 2B arazi düzenlemesi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası 2B arazilerinin satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, 2B arazi satışı 2022 nasıl yapılac

Kenan İmirzalıoğlu Datça'dan arazi aldı!

Gayrimenkul yatırımlarına hızla devam eden oyuncu Kenan İmirzalıoğlu son olarak Datça'dan arazi satın aldı. İmirzalıoğlu arazi için 1 milyon 400 bin TL ödedi. 

Muğla Datça'da 16.1 milyon TL'ye satılık 10 gayrimenkul!

Datça Milli Emlak Şefliği, Muğla ili, Datça ilçesinde yer alan 10 gayrimenkulü 16 milyon 191 bin TL'ye satıyor...

Datça'da 9 milyon 67 bin TL'ye satılık arazi!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Muğla Datça'da yer alan araziyi 9 milyon 67 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Kazakistan'da yabancılara arazi satılmasına yönelik moratoryum sona erecek!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev yaptığı açıklamada, gelecek yıl ülkede yabancılara arazi satılmasına yönelik moratoryumun sona ereceğini söyledi.

Datça'da 12.1 milyon TL'ye icradan satılık 3 arsa!

Datça İcra Dairesi, Kızlan Mahallesi'nde bulunan 3 arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkulün ihale bedeli 12 milyon 135 bin 250 TL olarak belirlendi. 

datça arazi satışı TOKİ Haberi

datça arazi satışı TOKİ

Datça Mahallesi’nde Hazine’ye ait 11 bin metrekare büyüklüğünde 2 konut, park ve yol alanı, İskele Mahallesi’nde de 6 bin 755 metrekare büyüklüğünde 2 konut, park ve yol alanı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) devredildi. TOKİ'de de bu arazileri 28 Kasım 2018 tarihinde satışa sunmuştu.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Hazal Ocak'ın haberine göre; Datça Belediyesi, Datça'nın en güzel bölgelerinde bulunan bu arazilerin TOKİ'ye devir ve satış işleminin iptali için 2 ayrı dava açmıştı. İlçe belediyesinin dava dilekçesinde taşınmazların Hazine tarafından satılması durumunda ilgili kanuna göre satış bedelinden yüzde 30 oranında belediyeye pay verilmesi gerektiği ifade edilerek, bunun önüne geçebilmek için satışın TOKİ tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Mahkeme kararında, ihale ve satış işlemlerinin hukuka aykırı olduğuna dikkat çekildi. Arazilerin Hazine’ye iade edilmesine karar verildi. 

OYBİRLİĞİYLE İPTAL

Devir işleminin...