19 / 04 / 2024

Davut Çetin kira açıklaması

Davut Çetin kira açıklaması

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, salgın sürecindeki en önemli sorunun işletmelerin finansman durumu olduğunu belirtti. Çetin, "Kira stopajı yüzde 1’e çekilmeli ve kira destek hibesi getirilmelidir" dedi.

Devlet 3 ay stopaj almasın, mülk sahipleri kirada yüzde 50 indirim yapsın!

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, kapatılan işletmelere kira desteği verilmesi gerektiğini dile getirdi. Çetin, "Devlet 3 ay stopaj almayacak, mülk sahipleri kiradan yüzde 50 feragat edecek. Bu, psikolojik olarak büyük bir rahatlamaya neden olur" dedi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kira çıkışından sonra İstanbul Valisi'nden de ekmek çıkışı geldi: 9-10 liraya ekmek satılıyor!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kira çıkışından sonra İstanbul Valisi Davut Gül'den ekmek çıkışı geldi.  İstanbul'da ekmeğin 6,5 lira olduğunu söyleyen Gül, Tarım İl Müdürlüğü ve belediyeleri etkin fiyat denetimi' yapmaya davet etti.

Antalya’da her 4 konuttan 1'i yabancılara satıldı!

TÜİK'in duyurduğu 2022 Şubat'a ilgili konut satış verilerine ilişkin açıklamalarda bulunan ATSO Başkanı Davut Çetin, Şubat 2022'de Türkiye'de gerçekleştirilen toplam konut satışlarının geçtiğimiz senenin aynı ayına göre yüzde 20,14'lük oranda yükseliş sergileyerek 97 bin 587 adet olduğunu aktardı.

Antalya'da geçen sene 99 bin konut el değiştirdi!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin Antalya'nın 2021 yılında 99 bin 3691 konut satışıyla dördüncü şehir olduğunu söyledi.

Akaryakıt istasyonları kapanacak iddiası!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 14. Grup (Akaryakıt ve Gaz Ürünleri) Komitesi ve sektör temsilcileri, ATSO Başkanı Davut Çetin’e sektörde yaşanan sıkıntıları ele alarak sorunlarının çözülmesini istedi.

Antalya'da yabancıya konut satışı giderek artıyor!

Antalya'da yabancıya konut satışları giderek artıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, kent genelinde yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

Antalya'da yüksek faizler konut satışlarını nasıl etkiledi?

Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Başkanı Davut Çetin, konut satışlarını değerlendirdi.

Haziran'da Antalya'da yabancılara 906 konut satıldı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Haziran ayında yabancılara yapılan konut satışını değerlendirdi.

Turizmcilerden kira desteği talebi!

Turizm sektörü de Kovid-19 salgınından etkilendi. Yabancı ülkelerden gelen turist sayısının azalması turizmcileri endişeye düşürdü. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, esnafın kira desteğinin yükseltilmesini talep etti.

Davut Çetin: Kira ve ciro kaybı destekleri yetersiz kaldı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kira yardımının yetersiz kaldığını dile getiren Davut Çetin, “Bizim üyemize 750 lira kira yardımı, 40 bin lira tavanlı ciro kaybı yardımı, 5 bin lira hibe gibi yardımlar yetmez" dedi.

Davut Çetin: Kira stopajı yüzde 1’e çekilmeli ve kira destek hibesi getirilmeli!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, salgın sürecindeki en önemli sorunun işletmelerin finansman durumu olduğunu belirtti. Çetin, "Kira stopajı yüzde 1’e çekilmeli ve kira destek hibesi getirilmelidir" dedi.

Yabancılar konut yatırımında hangi şehri tercih ediyor?

Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'nın yabancı yatırımcılarının radarında olduğunu söyleyen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, kent genelinde gayrimenkul yatırımlarının arttığını dile getirdi. 

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı!

Mart ayı konut satış rakamları açıklandı.  Konut satış rakamlarını değerlendiren Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, kent genelinde yabancıya konut satışında Mart ayı rekorunun kırıldığını dile getirdi. 

Antalya'da yabancılar en fazla inşaat ve gayrimenkule yatırım yaptı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, geçen yıl şehirde 449 yabancı yatırımcının faaliyete başladığını ve böylece odaya kayıtlı yabancı yatırımcı sayısının 4 bin 197'ye ulaştığını belirtti.

Davut Çetin kira açıklaması Haberi

Davut Çetin kira açıklaması

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Türkiye’de koronavirüs salgını sürecinin birçok ülkeden daha iyi yönetildiğine, mal sıkıntısı ve iflas zincirinin engellendiğine dikkat çekti. 

Dünya'da yer alan habere göre; Davut Çetin, zor durumda olan sektörlere yeni bir ekonomik destek paketi sunulmasını talep etti.

Yaşanan en önemli problemler arasında ilk sırada işletmelerin finansman durumunun olduğunu vurgulayan Çetin, şöyle konuştu:

"Kapanan sektörlerin artık dayanacak gücü kalmamıştır. İşletmeler artık ücret, kira, kredi ve borç ödemelerini yapamayacak durumdadır. Bu kapanma döneminde bu ödemeler yapılamaz. Yeni bir ekonomik destek paketi uygulamaya girmelidir. KÇÖ’den başka destekler de devreye girmelidir. Kredi ödemeleri faizsiz ertelenmelidir. Vergi ve prim ödemeleri ertelenmelidir. Zor durumdaki sektörler için yeni bir kredi paketi getirilmelidir. Kira desteğinde yüzde 10 stopaj...