19 / 04 / 2024

de inşaat ruhsatı 2018

de inşaat ruhsatı 2018

İnşaat şirketleri üçüncü çeyrekte 133 bin 348 daire için inşaat ruhsatı aldı. Bu da inşaat sektöründe işlerin neredeyse durma noktasına geldiğini ifade ediyor...

Ruhsat nedir, inşaat ruhsatı ne kadar tutar?

Ev yapmak isteyen kişilerden inşaat aşamasında bazı belgeler ve bu belgeler karşılığında ödemeler alınıyor. İnşaat aşamasında en önemli belgelerden biri de inşaat ruhsatıdır. Peki, Ruhsat nedir, inşaat ruhsatı ne kadar tutar? İşte detaylar...

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2021!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve yapımı tamamlanamayan yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de belirli oranda harç ödeniyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2021 ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2020!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve bitirilemeyen yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de harç ödeniyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2020 ne kadar?

Aybars Yıldırım otel inşaatı ruhsatıyla apartman inşa etti!

CHP’li Aykut Erdoğdu’nun Çeşme’deki villasında kaçak tadilatı sonrasında bir imar yolsuzluğu daha tespit edildi. Bu kez de CHP’li Aybars Yıldırım, otel inşaatı ruhsatıyla apartman inşa etti.

Aybars Yıldırım Çeşme'de otel inşaatı ruhsatıyla apartman mı yaptı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun Çeşme’deki villasında kaçak tadilatının ardından bir iddia daha orataya atıldı. CHP’li Aybars Yıldırım'ın otel inşaatı ruhsatıyla apartman diktiği öne sürüldü...

İzmit'te 2018'de 1.143 inşaat ruhsatı verildi!

İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün verdiği bilgilere göre, İzmit’te geçen bir yıl içinde 1143 adet inşaat ruhsatı verild

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2019!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve bitirilemeyen yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de harç ödemesi yapılıyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2019 ne kadar?

İzmir Ödemiş OSB'de ilk inşaat ruhsatı verildi!

İzmir Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nde alt yapım çalışmaları tamamlandı. Bölgede ilk inşaat ruhsatı verildi.

ABD'de inşaat harcamaları beklenenden az arttı!

ABD'de inşaat harcamaları, Şubat'ta yüzde 0,4 artış beklentisine karşın yüzde 0,1 yükseldi.

Niğde'de inşaatı devam eden kamu kurumu binaları mecliste!

Niğde'de inşaatı devam eden kamu kurumu binalar meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

4 soruda inşaat ruhsatı işlemleri 2018!

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlanılması için öncelikle bağlı olunan belediyeden yapı ruhsatının alınması gerekiyor. İşte 4 soruda inşaat ruhsatı işlemleri 2018..

İnşaat ruhsatı tek imzayla verilecek!

Yatırım ortamını iyileştirmek için kapsamlı bir reform paketi düzenlenerek hazırlandı. Yapılacak düzenlemeler ile inşaat ruhsatı tek imzayla verilecek.

İnşaat ruhsatı yenileme harçları 2018!

Yapı inşaat ruhsatı alındıktan sonra belli süreler içinde inşaat tamamlanmazsa ruhsat geçersiz sayılıyor ve yenilenmedi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harçları 2018 ne kadar?

de inşaat ruhsatı 2018 Haberi

de inşaat ruhsatı 2018

İnşaat şirketleri üçüncü çeyrekte 133 bin 348 daire için inşaat ruhsatı aldı. Bu sayı geçen yılın aynı döneminde 521 bin 616 olarak gerçekleşmişti. Buna göre üçüncü çeyrekte inşaat ruhsatı alınan daire sayısında yüzde 74,4 düşüş yaşandığı hesaplanıyor. Bu da inşaat sektöründe işlerin neredeyse durma noktasına geldiğini ifade ediyor.

Esasında yılın ilk iki çeyreğinde de inşaat ruhsatı alınan daire sayısı geçen yılın altındaydı, ilk çeyrekteki düşüş yüzde 41,4 ve ikinci çeyrekteki düşüş yüzde 48,5 olmuştu. Yani ilk iki çeyrekte de inşaatta işler iyi değildi ama üçüncü çeyrekte daha da kötü bir hal aldı.

Ekonomist’te yer alan habere göre; inşaat ruhsatlarındaki bu düşüşün bir bölümü "baz etkisi”nden kaynaklanıyor. Geçen yıl 1 Ekim'de yürürlüğe giren imar yönetmeliğindeki bazı değişikliklerden etkilenmek istemeyen şirketlerin başvurularını öne...