19 / 04 / 2024

degerli arsalar

degerli arsalar

Ekol AŞ Sorumlu Değerleme Uzmanı Dönmez, arsa alacakları uyardı; ''Önce amacı belirleyin sonra yetkililerden alınabilecek her bilgiyi alın!''

Almanya'da başkonsolosluklar için yeni arsalar temin ediliyor!

Ahmet Davutoğlu, Almanya ziyaretinde ülkede görevli Türkiye'nin başkonsoloslarıyla bir araya geldi. Davutoğlu, yeni bina yapımı, restorasyon ve yeni arsalar temin edilerek fiziki mekanların geliştirilmesine, güzelleştirilmesine devam ettiklerini bildirdi.

1941 yılında Surp Agop Mezarlığı arsalarının satış ilanı!

1941 yılında İstanbul Belediyesi'nin verdiği ilanda Taksim'deki eski Surp Agop Mezarlığı arsaları kapalı zarf usulüyle satılacakmış. Satılacak dört parça arsanın her metrekaresi 150 liradan satılacakmış.

Handan Toprak: Değersiz denilen arsaların metrekaresi 1000 dolar!

Avcılar Belediyesi 6 CHP Meclis üyesinin ihraç istemi ile disiplin kuruluna verilmesine neden olan araziyle ilgili kötü kokular geliyor. Başkan Toprak’ın değersiz diye ucuza satmak istediği arsaların metrekaresinin bugünkü değeri yaklaşık 1000 dolar.

Çekmeköy'de arsaların metrekaresi 500 liraya yükseldi!

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, metro ve 3'üncü Köprü'nün bölgedeki metrekare fiyatlarını artırdığını belirterek, "2009'da metrekaresi 150 lira olan arsalar bugün bin 500 liraya yükseldi" dedi

Emlak Konut'un Denizli ve Nevşehir'deki arsalarının ihalesi Temmuz'da!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Denizli ve Nevşehir'de yer alan arsalarının ihalelerini Temmuz ayında gerçekleştirecek. Emlak Konut'un ilk ihalesi, Nevşehir'deki arsası için olacak.

Altınhas Holding Koray Yapı'nın 3. etaptaki arsalarını devraldı!

İş Bankası iştirakleri, Ömerli'de daha önce Koray Yapı ile yürüttüğü 'Kasaba' projesinin geri kalanını Altınhas Holding ile devam ettirme kararı aldı. Bunun için Altınhas Holding, 55 milyon lira bedelle Koray Yapı'nın 3. etaptaki arsalarını devraldı.

Gelişim Gayrimenkul Riva'daki arsalarını 28.2 milyon TL'ye sattı!

Gelişim Gayrimenkul Yatırım ve Ticaret A.Ş., Beykoz İlçesi, Riva Göllü Köyü, Eskidamlar ve Sıtmapınarı mevkiilerinde bulunan arsalarını 28 milyon 200 bin TL bedelle sattı.

İstanbul-Kocaeli hattındaki arsalar lojistik yatırımıyla değerleniyor!

Üçüncü Köprü ve otoyolu nedeniyle İstanbul-Kocaeli hattı üzerinde kurulmaya başlayan lojistik merkezleri bölgede arsaların değerlenmesine neden oldu. Tüm projelerin tamamlanmasıyla 5 yıl içinde bölgede lojistik arzının 11.1 milyon metrekareye ulaşması bek

1988 yılında Boğaziçi'nde arsaların metrekaresi 1.5 milyon liraya satılıyormuş!

1988 yılında Boğaziçi sırtlarındaki arsaların değeri astronomik artış göstermiş. 1969 yılında çıkarılan kanunla 3-4 bin liradan gecekondu sahiplerine devredilen arsaların değeri 1988 yılında milyarla ölçülmeye başlanmış.

Kayseri Şeker Fabrikası Bayrampaşa'daki arsalarını 225 milyon TL'ye satıyor!

İstanbul Bayrampaşa, Kartaltepe mevkinde bulunan 44.038 metrekare ve tapuda ticaret + hizmet merkezi olarak geçen arsalar, Kayseri Şeker Fabrikası'ndan 24 Mart 2015 günü kapalı teklif usulü ile ihaleye çıkarılıyor.

1983 yılında Boğaz'daki tapulu arsalar ''yeşil saha'' olmuş!

1983 yılında Milli Güvenlik Konseyi tarafından kabul edilen ''Boğaziçi Kanunu'na göre, Boğaz'da yeni inşaat yapımı yasaklanmış. Kanuna göre, üzerinde konut bulunan arsalar hariç her yer ''yeşil saha'' olmuş.

Arsalarını birleştirenler karlı çıkacak!

Yeni imar planında arsaların birleşmesi durumunda vatandaşların karşı çıkacağını belirten Barakazi, yeni imar planına göre, 4 kat izni verilen bazı yerlerde vatandaşların arsalarını birleştirmeleri durumunda binalara 5 kat izni vereceklerini söyledi.

Arsaların emlak vergisi 2015!

Belediye sınırları içinde Belediyece parsellenmiş arazi arsa sayılıyor. Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar Arazi Vergisine tabi tutuluyor. İşte arsaların emlak vergisi 2015 oranları..

degerli arsalar Haberi

degerli arsalar

 

En değerli arsaların Göktürk ve Boğazköy'de olduğunu belirten Dönmez, "Fiyatlar 6 kat arttı" dedi Ekol AŞ Sorumlu Değerleme Uzmanı Dönmez, arsa alacakları uyardı; "Önce amacı belirleyin sonra yetkililerden alınabilecek her bilgiyi alın!"..

Ekol AŞ Kurucu Ortak ve Sorumlu Değerleme Uzmanı Halil Dönmez, Büyükdere Caddesi ve çevresindeki arsaların fiyatlarının üç yılda dokuz kat arttığını belirtti. Balmumcu'da Barbaros Bulvarı arkasında kalan ve üzerinde gecekonduların bulunduğu arsaların çok değerli olduğunu dile getiren Dönmez, "Bunları, dönüşüm projeleriyle değerli arsalar haline getirmek mümkün" dedi. Dönmez'le İstanbul'daki karlı bölgeleri ve arsa alırken dikkat edilmesi gereken noktaları konuştuk.

* Arsa alımında dikkat edilmesi gerekenler nedir?
Öncelikle amacın ne olduğu belirlenmeli. Böylece ihtiyacın tam olarak tanımlanması gerekiyor. Alınmak istenen tarlanın veya arsanın mülkiyetinin, şüpheli olmayan,...