20 / 04 / 2024

demir fiyat artışı 2017

demir fiyat artışı 2017

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran yaptığı açıklamada demirdeki fiyat artışı inşaat sektörüne darbe vuracağını söyledi.

Demir fiyatları bir yılda 800 TL artı! 1 ton inşaat demir fiyatı bugün ne kadar? 24 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatları, inşaat sektörünün gündeminden düşmüyor. Son zamanlarda indirim üstüne indirim gelen demir fiyatları bir yılda toplam 800 lira artış kaydetti. Peki geçen sene bugün demir fiyatları ne kadar? Bugün 1 ton demir fiyatı kaç lira? 24 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına büyük zam geldi! İnşaat sektöründe gerilim arttı! 13 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün büyük bir zam geldi. Son günlerde peş peşe gelen zamlar inşaat sektöründe gerilimi artırdı. Demir fiyatları resmen uçtu. Demir fiyatları ne kadar oldu? 13 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatlarına okkalı bir indirim geldi! Fiyatlar düştü! 1 ton demir fiyatı 2023 ne kadar oldu?

Geçtiğimiz hafta inşaat piyasasında yaşanan artışlardan yakınan müteahhitlere bugün sevindirici haber geldi. İnşaat demir fiyatlarına okkalı bir indirim geldi! Fiyatlar düştü! 1 ton demir fiyatı 2023 ne kadar oldu?

İnşaat sektöründe zam sezonu açıldı! İnşaat demir fiyatları yükseliyor! 27 Mayıs 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demiri fiyatları yükselmeye başladı. Kentsel dönüşüm kapsamında demire olan talebin artması demir fiyatlarını artırdı. Demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? 27 Mayıs 2023 demir fiyat listesi.

Dolardaki artış demir fiyatlarını uçurdu! Demir fiyatlarına büyük zam geldi! 13 Mayıs 2023 demir fiyat listesi

Dolar kurundaki artış inşaatta kullanılan demir fiyatlarını yükseltti. Demirin ton fiyatı İstanbul'da 16 bin 500 liraya kadar yükseldi. Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatı kaç lira? 13 Mayıs 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatları resmen dibe vurdu! Demir fiyatları ne kadar oldu? 6 Mart 2023 demir fiyat listesi

Demir cevheri fiyatları, Çin'de fiyat artışları konusunda önlem çabalarının alınmasına yönelik açıklamaların gelmesiyle birlikte düşüşe geçti. Demir fiyatları resmen dibe vurdu! Demir fiyatları ne kadar oldu? 6 Mart 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatları bir günde resmen zirve yaptı! 1 ton demire 500 TL zam geldi! 22 Şubat 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına rekor zam geldi. 1 ton demir fiyatı bir günde 500 TL artışla rekor kırdı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatı kaç lira? 22 Şubat 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat demiri fiyatları bugün ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 4 Ocak 2023 demir fiyat listesi

Çin'de koronavirüs tedbirlerini gevşetmesi ile talebin artması bekleniyor. Bu gelişmeler demir cevheri fiyatlarını artırmaya başladı. Dün gelen zamdan sonra demir fiyatları yükselirken bugünkü güncel demir fiyat listesi merak ediliyor. İnşaat demir fiyatı bugün ne kadar oldu?

İnşaat demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 10 Aralık 2022 demir fiyat listesi 

Demir fiyatlarına gelen indirim haberleri inşaat sektörünü sevindirmeye devam ediyor. Demir fiyatlarına büyük indirim geldi.  ton demir fiyatı ne kadar oldu? 10 Aralık 2022 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatlarına dev indirim geldi! İnce ve kalın demir fiyatları ne kadar? 9 Aralık 2022 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün bir zam daha geldi. Bu hafta içinde peş peşe gelen zamlardan sonra demir fiyatları düştü. İnce ve kalın demir fiyatları ne kadar oldu? 9 Aralık 2022 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına 100 lira indirim geldi! Dibe çöküyor! 1 ton demir ne kadar oldu? 8 Aralık 2022 demir fiyat listesi

Son zamanlarda rekor seviyelere yükselen demir fiyatlarına bugün 100 lira indirim geldi. Gelen indirimle fiyatlar düştü. 1 ton demir ne kadar oldu? 8 Aralık 2022 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatlarına peş peşe indirim geldi! 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 7 Aralık 2022 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına peş peşe indirim geldi. Dün gelen indirimin ardından bugün de demir fiyatlarına 50 TL indirim geldi. 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 7 Aralık 2022 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatlarına resmen indirim geldi! 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 6 Aralık 2022 demir fiyat listesi 

Çin'de koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesi ihtimali uzun zamandır demir fiyatlarına zam olarak yansırken bugün demir fiyatlarına resmen indirim geldi. 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 6 Aralık 2022 demir fiyat listesi.

demir fiyat artışı 2017 Haberi

demir fiyat artışı 2017


Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, demir fiyatlarında enflasyon ve dövizdeki artışın üzerinde bir artış olduğunu ve ürün temininde sıkıntı yaşandığını belirterek, “Bu durumun sürmesi, Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumundaki inşaat sektörüne darbe vurur” dedi.

Baran, yaptığı yazılı açıklama, demir fiyatlarındaki yükselişin inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi. Baran, serbest çalışan bir müteahhidin bu yılın ocak ayında 1.830 TL’ye aldığı demiri mayıs ayında 2.155 TL’ye alabildiğini belirterek, “İnşaat sektörü demir fiyatlarındaki artıştan kaygılı durumda. Demirde fiyat arttıkça inşaat sektöründe de tansiyon yükseliyor” dedi.

İhalelerde inşaat maliyetlerinin yıl başı fiyatları baz alınarak hesaplandığını kaydeden Baran, şunları söyledi:

“İhalelerde de serbest piyasa sözleşmelerinde de makro ekonomik politika verileri baz alınarak fiyatlama yapılıyor. İnşaat sektörü var olan enflasyon ve döviz fiyatlarına ve hedeflenen fiyatlara...