24 / 04 / 2024

demirde zam

demirde zam

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkan Vekili Tahir Tellioğlu, demir fiyatlarındaki aşırı zam nedeniyle inşaat sektörünün önüne adeta demir perde örüldüğünü belirterek, 'Bu perdeyi, hükümet, demir-çelik üreticileri ve müteahhitler el ele verip kaldır

Demirde flaş gelişme! Bu kez indirim geldi! 23 Ekim 2022 fiyat listesi

Son haftalarda peş peşe zam gelen demirde frene basıldı. Demir fiyatlarında son zamanların aksine bu kez indirime gidildi. İzmir ve Payas ince ve kalın demir fiyatlarına 50 lira indirim yapılması ile demir fiyatları resmen düştü. Peki bugün güncel Ekim 2022 demir fiyatları ne kadar? İşte 23 Ekim 202

Demirde neler oluyor? Demir ve çimento fiyatlarına bu hafta zam geldi mi? İşte 27 Temmuz 2022 demir ve çimento fiyatları

Demir fiyatları son birkaç haftadır maksimum rakam ile 14,950 TL’den satılmışken uzun bir sürenin ardından demir fiyatlarında indirime gidildi. Çimento fiyatlarıysa yaklaşık on beş önce 50 kuruş ila 2 lira arası zam gelerek güncel fiyatını aldı. Peki demire ve çimentoya zam geldi mi? İşte 27 Temmuz

İZSU 1 Temmuz'dan itibaren suya yüzde 10 zam yaptı!

İZSU, 1 Temmuz'dan itibaren suya yüzde 10 zam yaptı. Ancak faturaları 30 günlük dönemde okumadı. Böylece su tüketimi 20 metreküpü geçen vatandaşın faturası katlamalı tarifeye girdi.

Adana’da toplu taşımaya yüzde 35.7 zam!

ADANA’da toplu taşıma ücretlerine yüzde 35.7’ye varan oranda zam yapıldı. Belediye otobüsleri 1.40 liradan 1.90 liraya, dolmuş ücretleri 1.75 liradan 2.25 liraya, özel halk otobüsleri 1.60 liradan 2 liraya yükseldi...

Kira zam oranı 2014 nasıl belirlenecek?

Konutlarda kira artış hesaplaması, Borçlar Kanunu madde 344 gereğince dönemin Üretici Fiyat Endeksi oranları ile yapılıyor. Peki, kira zam oranı 2014 nasıl belirlenecek? İşte kira artış hesapları..

Eylül ayında kiracıya en fazla ne kadar zam yapılacak?

Meskenlerde kiracıya yapılacak zamlar, Borçlar Kanunu ile ÜFE oranlarına bağlanmış olup; işyeri kiralamalarında 2020 yılına kadar böyle bir sınırlama bulunmuyor. Peki, Eylül ayında kiracıya en fazla ne kadar zam yapılacak?

Elektriğe zam mı geliyor?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte Kayseri Valiliğini ziyaret etti. Yıldız, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte geldiği Kayseri’de, elektriğe zam yapılacağı yönündeki haberleri değerlendirdi.

İstanbul'da okul servis ücretlerine zam!

İstanbul'da okul servis ücretlerine yaklaşık yüzde 8 oranında zam yapıldı. Zamla birlikte en yakın mesafe 151 TL, en uzak mesafe (23-25 km) 370 TL oldu.

Kira zam oranları nasıl hesaplanır?

Kira zamları, taşınmaz mal sahibi tarafından kiracısına belli bir oranda yapılıyor. Peki mesken kirasına ne kadar zam yapılır? İşyeri kirasına ne kadar zam yapılır? Kira zam oranları nasıl hesaplanır?

İşyeri kirasına ne kadar zam yapılır?

Taşınmaz kiralamalarında, yenilenen kira döneminde kiracıya nasıl zam yapılması gerektiği, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kanuna göre, işyeri kirasına ne kadar zam yapılır? İşte işyeri kira zam hesapları..

Ev kirasına ne kadar zam yapılır?

Kiracı ve ev sahibi yasal haklar, Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Ev sahibi, kira döneminin yenilenmesi halinde kiraya zam yapabiliyor. Peki, ev kirasına ne kadar zam yapılır?

Yıllık kira zam oranları ne kadar oldu?

Kira kanunu gereğince kira bedelinde yapılacak yıllık zamlar, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Peki bu ayki enflasyona göre yıllık kira zam oranları ne kadar oldu?

Kiracıya bu ay ne kadar zam yapılacak?

Mesken kiralamalarında yapılacak zamlar dönemin ÜFE oranlarına bağlanırken; işyeri kiralamaları için böyle bir sınırlama bulunmuyor. Peki mesken kiralamalarında kiracıya bu ay ne kadar zam yapılacak?

demirde zam Haberi

demirde zam
Tellioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, son 1 ay içinde demir çelik ürünlerine yaklaşık yüzde 50'lere varan oranda zam geldiğini, bu nedenle inşaat sektörünün çıkmaza girdiğini savundu. 
Tellioğlu, inşaat sektörünün genel durgunluk ve Türkiye'ye daha önce gelmesi beklenen mortgage uluslararası yatırım fonlarının gelemeyişinden dolayı zaten zorlu bir sürece girdiğini ifade etti. 
Sektörün, 2003'den 2007 yılına kadar her yıl, Türkiye ekonomisinin büyümesine yüzde 20'nin üzerinde bir oranda katkı sağladığını belirten Tellioğlu, sektörün dirliğinin devam ettirilmesinin Türkiye ekonomisi açısından önemine işaret etti. 
"Hükümet ekonomi için hayat damarlarının yoğunlaştığı bu kolun kesilmesine müsaade etmemelidir" diyen Tellioğlu, şunları kaydetti: "Bugün demir-çelik fiyatlarının aşırı zamlanmasının sebebi Çin'in aşırı büyümesidir. Yani Türkiye'deki demir-çeliğin Çin'e ihraç edilmesidir. Demir fiyatlarındaki aşırı zamdan dolayı...