25 / 04 / 2024

demiryolu aracı temini

demiryolu aracı temini

Marmaray'ın son etabında, demiryolu aracı üretiminde dünyaca ünlü 5 yabancı şirket yarışacak. Ulaştırma Bakanlığı'nın, Gebze-Halkalı arasında sefer yapacak 440 adet demiryolu aracının temini için 7 Haziran'da açtığı ön yeterlilik çağrısına 6 firmadan tekl

Aksaray-Ulukışla-Yenice Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı'nın ihalesi yapıldı!

"Aksaray-Ulukışla-Yenice Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı ile Elektromekanik Sistemlerinin Temini ve Yapım İşi"nin yaklaşık Değeri 16 milyar 338 milyon 146 bin 708 TL olarak belirlendi.

Kabataş-Mahmutbey Metrosu için 300 araç alınacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Raylı Ulaşım Toplu Taşıma Sistemi 300 Adet Metro Aracı Temini ve İşletmeye Alma İşi alımını ihaleye çıkardı. İhale 15 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleştirilecek.

Iğdır'da yaşayan vatandaşlar ulaşım aracı olarak bisikleti tercih ediyor!

Ova üzerine kurulu bulunan Iğdır'da yaşayan vatandaşlar ulaşım aracı olarak daha çok bisikleti tercih ediyor. Yaklaşık 40 bin bisikletin bulunduğu kentte, değişik noktalarda kurulan parklarda yüzlerce bisiklet yer alıyor

Tuzla E-5 Karayolu ile Demiryolu arası Sanayi Şeridi Dönüşüm imar planı yarın askıdan indiriliyor!

Tuzla E-5 Karayolu ile Demiryolu arası Sanayi Şeridi Dönüşüm Nazım İmar Planı ve Batakçalı Mevkii Revizyon Nazım İmar Planı'na plan notu ilave edilmesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı yarın askıdan indiriliyor.

Esenler Belediyesi Kurtarma Arama, AFAD aracı aldı!

Esenler Belediyesi, deprem, yangın ve sel gibi her türlü afet ve olağanüstü durumunda müdahaleye hazır, tam donanımlı bir AFAD (Afet ve Acil Durum) aracı satın aldı. İşte fotoğraflarıyla o AFAD aracı...

Konutta yabancıya satışta 'aracı' tehdidi!

Özyurtlar'ın patronu Tamer Özyurt, sektörde aracı kurumlar nedeniyle yabancılara konutların fahiş fiyatla satıldığını belirtti. Aracıların her geçen gün komisyon oranlarını yükselttiğini söyleyen Özyurt, "bu bir handikap" yorumunu yaptı.

Demiryolu seferleri durdu ama yatırım sürüyor!

Türkiye'nin, Ortadoğu'ya ihracatını artırmak amacıyla, karayolu taşımacılığına göre daha güvenli ve ekonomik olduğu için ağırlık verdiği demiryolu taşımacılığı, bölgedeki iç savaş ve karışıklık nedeniyle durma noktasına geldi...

Bornova Belediyesi'nin güneş enerjili mobil vergi aracı yollarda!

Bornova Belediyesi, mobil vergi aracı sistemini başlatıyor. Uygulama kapsamında güneş enerjisiyle çalışan bilgisayarlarla donatılan bir araç, iş yerlerini gezerek vatandaşlara bulunduğu yerde de hizmet verecek.

Selçuk Öztürk: Konya-Karaman-Mersin Demiryolu projesinin yapımına başlandı!

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya-Karaman-Mersin Demiryolu Projesi'nin yapımına başlandığını belirterek, "Bu hat Adana ve Güneydoğu'ya uzanır Irak'ın içine kadar girerse, sadece bizi değil bu illeri de uçurur" dedi.

Selçuk Öztürk: Irak'a demiryolu hattı Konya ekonomisini uçurur!

KTO Başkanı Üztürk "Konya-Karaman-Mersin demiryolu hattı Adana ve Güneydoğu'ya uzanır ve Irak'ın içine kadar girerse eğer, sadece bizi değil, saydığım bu illeri de uçurur" dedi.

Aydın'a yapılacak 2. demiryolu hattı şehrin güneyinden geçecek!

Devlet Demiryolları 3. Bölge Müdürlüğü, Efeler Belediyesi'ne gönderdiği resmi yazıda, mevcut İzmir-Aydın-Denizli demiryolu hattına ikinci bir hattın ekleneceğini ifade ederek,2. demiryolu hattını şehrin güneyinden geçmesini istedi.

İstanbul Üniversitesi'nin geliştirdiği HİDROİST 14 aracı tanıtıldı!

2011 yılında İstanbul Üniversitesi (İÜ) bünyesinde hidrojen enerjili araçlar üzerine çalışmak için kurulan Hidroist'in geliştirdiği HİDROİST'14 aracı kamuoyuna tanıtıldı. Araç, 2 üniversite hocası ve 10 öğrenci tarafından geliştirildi.

Adalar için iki deniz nakil aracı hizmete alındı!

Adalar için iki deniz nakil aracı hizmete alındı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Büyükada'da düzenlenen törenle 2 deniz nakil aracını hizmete soktu. Ambulanslarda iki sedye, iki hastayı aynı anda taşıyabiliyor.

demiryolu aracı temini Haberi

demiryolu aracı temini


Güney Kore'den Rotem, Fransa'dan Alstom, İtalya'dan Ansaldobreda SPA, İspanya'dan Caf, Çin'den China National Aero-Technology Import and Export Corporation ile Kanada'dan Bombardier ve Almanya'dan Siemens'in yanlarına Nurol'u da alarak oluşturdukları konsorsiyum teklif verdi.


440 DEMİRYOLU ARACI


ULAŞTIRMA Bakanlığı, 30 Haziran'da firmaların ön yeterlilik dosyalarını inceledi. Ön yeterlilik dosyası veren firmalardan Çin'den China National Aero-Technology Import and Export Corporation firması ön yeterliliği geçemeyerek elendi. Gebze-Halkalı arasında 77 kilometrelik hatta sefer yapacak 440 adet demir yolu aracı, 22-23 metre uzunluğunda olacak.