24 / 04 / 2024

Demiryolu Boğaz Tüp Geçiş

Demiryolu Boğaz Tüp Geçiş

2000 yılında ulaşımda büyük bir kolaylık sağlayacak olan Boğaz Tüp Geçiş Projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyormuş. 2005 yılında hizmete girecek dünyanın en derin deniz tüneli, Boğaz'ı 58 metre derinlikte geçecekmiş.

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

Son dakika! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! Çanakkale Boğazı'nda gemi geçişleri askıya alındı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hava şartları nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndaki gemi geçişlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Son dakika gelişmesi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu: İstanbul'a 3. tünel geliyor! Büyük İstanbul Tüp Tüneli boğazın altından geçecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin büyük İstanbul mitinginde peş peşe yeni müjdeleri duyurdu. Müjdelerden biri de Büyük İstanbul Tüp Tüneli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a 3. tünel yapılacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı: Asya ile Avrupa'yı üç katlı tüp ile bağlayacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'a yaptığımız çok şey var ama yapacağımız çok şeyler var. İnşallah Boğaz'ın altından üç katlı bir tüp yapacağız yine aynı şekilde. Hem oradan otomobiller geçecek hem de raylı sistem geçmek suretiyle yine Asya'yı Avrupa'ya bağlayacağız" dedi...

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'ne ilişkin 9 soru mecliste!

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin maliyetine ve şirketlere verilen geçiş güvencesi mecliste konu oldu. CHP'li Mahmut Tanal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidinde son durum!

Osmaniye'nin Bahçe ilçesiyle Gaziantep'in Nurdağı ilçesini birbirine bağlayacak, Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi projesinde çalışmalar kesintisiz sürüyor.

Büyük ulaşım projelerinde yüzde 10 ödenek şartı aranmayacak!

Gebze­-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı Banliyö Hattının İyileştirilmesi, Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi İnşaatı Projesi, şehir içi raylı ulaşım sistemleri ve metro yapım projeleri ve bu projelerin ihale edilebilmesi için yüzde 10 ödenek şartı aranmayacak

Avrasya Tüneli Yenikapı çalışmasında mendirek tartışması!

İstanbul Boğaz Tüp Geçit Tüneli projesi kapsamında Yenikapı’da kavşak çalışmaları sırasında bulunan tarihi eser niteliğindeki mendirekle ilgili tartışma sürüyor.

Karayolu Boğaz Geçişi ve tünel yapım projelerine itiraz!

Mart 2015’te planlara işlenen Kuzey Marmara Otoyolu Bağlantı yolları ile entegrasyonu sağlayacak Karayolu Boğaz Geçişi’nin ve tünellerinin yapımını projesine, Kağıthane’deki bir bina sahiplerinden itiraz geldi.

Osmaniye Demiryolu çift tüp geçit projesi'nde tünel kazma işlemi başladı!

Bahçe ile Nurdağı ilçelerini birbirine bağlayacak, her biri 10 bin 200 metre uzunluğunda olması öngörülen 'Demiryolu çift tüp geçit projesi'nde tünel kazma makinesi devreye girdi

Theodosius limanının devamı bulundu!

Avrasya Boğaz tüp geçit projesi kapsamında Yenikapı Meydanı'nda devam eden bağlantı yolu çalışmalarında Theodosius limanının devamı ortaya çıkarıldı. Theodosius limanına ait mendirek tartışması önümüzdeki günlere damgasını vuracağa benziyor.

Osmaniye Demiryolu çift tüp geçit tüneli 2017'de tamam!

Osmaniye'nin Bahçe ilçesi ile Gaziantep'in Nurdağı ilçesini bağlayacak 10 bin 200 metre uzunluğunda olması öngörülen "Demiryolu çift tüp geçit projesi"nde bin 200 metrelik ilerleme sağlandı.

İstanbul Boğazı'nda yapılacak 3 katlı tünelin ihalesi yakında!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul Boğazı'nda yapılması planlanan 3 katlı tünelin büyüklüğü ve kapsamıyla dünyada ilk olacağını söyledi.

Demiryolu Boğaz Tüp Geçiş Haberi

Demiryolu Boğaz Tüp Geçiş



Bize de böylesi yakışırdı


İstanbul Boğazı'nın 58 metre altından geçirilecek olan 'tüp geçit', dünyanın en derin deniz tüneli olacak ve 2005'te hizmete girecek 


Avrupa Asya'ya derinden bağlanacak


     Bir bölümü bitirilen İstanbul Metrosu ile birlikte İstanbul'un ulaşımında büyük bir kolaylık sağlayacak olan Demiryolu Boğaz Tüp Geçiş Projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. 

     Kangren olmuş İstanbul ulaşımı rahatlatmak için hazırlanan bu projenin 2005 yılında hizmete sokulması planlanıyor.

     9.3 büyüklüğündeki depreme dayanıklı olarak inşa edilecek, tüp geçiş projesi için Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, üç konsorsiyumun verdiği tekliflerin değerlendirildiğini belirttiler. 

     

Onay Japonlar'dan

      

     Yetkililer, üç konsorsiyumun verdiği tekliflerin kurulan...