19 / 04 / 2024

denetimsiz bina yapan müteahhitler

denetimsiz bina yapan müteahhitler

Bir günlük belgeyle TOKİ'den iş alan müteahitler olduğunu belirten Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, 'Tanrı onların yaptığı denetimsiz binalarda oturanları korusun' dedi

Bina sakinleri dikkat! Bu durumu ihbar etmeyen kat maliklerine maddi ve manevi ceza uygulanacak!

Son zamanlarda artan asansör kazanları ile ilgili değerlendirme yapan Avukat Dr. Ali Önal, asansör arızalarında bina sakinlerinin üzerine düşen görevleri açıkladı.  

144 bin yapıda Bina Kimlik Sistemi’ne geçildi! 

Bina Kimlik Sistemi’ne ilişkin değerlendirmeler yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “144 bin yapıda ‘Bina Kimlik Sistemi’ne geçildiğini dile getirerek, bu kapsamda binaların da periyodik bakımlarının yapılmış olacağını söyledi.

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar artık bina risk raporu istiyor!

Deprem sonrası konutların sağlamlığı artık daha fazla sorgulanmaya başladı. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar kiracıların artık bina risk raporu istediğini söyledi...

İstanbul depremi için ürküten açıklama: 48 bin bina yıkılacak!

Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası'nda gerçekleştirilen Deprem ile Kentsel Dönüşüm Kurultayı'nda açıklama yapan AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki "Beklenen İstanbul depreminde yıkılacak iki bina enkazının başına koyacağımız, deprem bilgisi olan bir kurtarıcı bile bulamayacağız" diye konuştu.

Bursa'da yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi!

Bursa Osmangazi'de yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi...

Gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi!

Apartmanlarda gürültü sorunu çoğu zaman bina sakinleri arasında krize neden oluyor. Peki, komşunun gürültüsünden rahatsız olan apartman sakinleri nasıl yol izlemeli? İşte gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi...

Gürültü yapan komşu için dava açılabilir mi?

Apartmanlarda gürültü sorunu çoğu zaman bina sakinleri arasında krize neden oluyor. Peki, tadilat yapan komşunun gürültüsünden rahatsız olan apartman sakinleri nasıl yol izlemeli?

Sakarya'da 8 bin bina için yıkım kararı yolda!

Sakarya'da İmar Barışı’ndan yararlanan 80 bin bina mercek altına alındı. Ankara’dan gelen müfettişler yalan beyanda bulunan ve binalarına eklenti yapan kişilerle ilgili hukuki süreç başlattı.

Riskli bina yapanın siciline işlensin!

GYODER Başkanı Doç. Feyzullah Yetgin ve İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, riskli binalarla ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Kaçak bina yapan en az 2 yıl içeri girmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Kaçak yapı yapan da yaptıran da en az iki sene içeri girmeli" dedi...

Altınyurt Spor’a yeni bina inşa ediliyor!

İstanbul'un Altunizade semtinde bulunan ve 1959 yılında bu yana farklı branşlara ev sahipliği yapan Altınyurt Spor Kulübü'ne yeni bina inşa ediliyor.

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başlıyor!

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın ön kayıt dönemi başladı. Yarışmada en dayanıklı bina tasarımlarını yapan 3 takıma toplamda 30 bin lira ödül verilecek.

İzmir Gültepe'deki 6 katlı ruhsatsız bina neden yıkılmıyor?

İzmir Konak'ta müteahitlik yapan Bahattin Saraç, 2.5 yıl önce belediyeden aldığı izinle Gültepe Semti’nde 6 katlı bina inşaa etti. Belediye imar planlarında Osmanpaşa Camii’ne ait ek bina olarak göründüğünü tespit ettiği için ruhsat vermedi.

denetimsiz bina yapan müteahhitler Haberi

denetimsiz bina yapan müteahhitler

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'ı ve siyasetçileri eleştiri yağmuruna tuttu. TMB tarafından İstanbul'da düzenlenen toplantıya konuk konuşmacı olarak davet edilen TOKİ Başkanı Bayraktar'ı kürsüye davet etmeden önce, müteahhitlerin sorunlarını anlatan Erdal Eren, belge kiralayarak bir günde müteahhit olanların TOKİ'den iş aldığını söyledi. Eren şöyle konuştu:
"Bazı kişiler bir yönetme veya denetim belgesi kiralayarak bir günde müteahhit oluyor ve 'işi alayım sonrası Allah kerim' diyerek malzeme maliyetinin bile altında fiyatlara TOKİ'den ihale kazanıyor. Tanrı onların yaptıkları denetimsiz yapılarda oturanları korusun. Öte yandan...