26 / 04 / 2024

deniz dolgu

deniz dolgu

Ataköy sahil şeridindeki tüm parseller inşaat ile doldurulunca sıra denize geldi. Gemilerle taşınan hafriyat kamyonları ile deniz 140 dönüm doldurularak yeni inşaat alanı ortaya çıkarılıyor.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yolcu trafiği açıklandı! 4 ayda 256 bin 371 yolcu ağırlandı!

Türkiye'nin deniz dolgu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nı 2023 yılının ilk çeyreğinde 256 bin 371 yolcu kullandı.

Rize'de dolgu alanında dönüşüm başladı: Binalar birbirine yaslanarak ayakta duruyor!

Rize'de deniz dolgusu üzerine yapılan ve korozyon sebebiyle riskli hale gelen 4 bin 174 bağımsız yapıda, kentsel dönüşüm projesine start verildi. Rize Valisi Kemal Çeber, "Dolgu alanında 50-60 yıl öncenin tekniğiyle yapılan binalar adeta birbirine yaslanarak ayakta duruyor" dedi.

Rize'de dolgu alanına yapılan binalar incelendi!

Rize'de, 1960'lı yılların ortalarında, dönemin belediye başkanı Ekrem Orhon tarafından deniz dolgusu başlatıldı. Büyük taşlarla doldurulan, arasına kum veya balçık gibi malzemelerle karışım yapılan 350 bin metrekarelik alan, deniz dolgu alanı olarak kazanıldı.

Ordu-Giresun Havaalanı'nda dolgu çalışması başladı!

Denize dolgu yöntemiyle yapılan Avrupa’da tek, dünyada üçüncü olma özelliğine sahip Ordu-Giresun Havalimanının doğu kısmının deniz ve kara arasındaki boşluğun doldurulma çalışmalarına başlandı.

Rize'de deniz üzerine dolgu yapılarak hastane yapılacak!

Rize'de İslampaşa mahallesi sahilinde 200 dönümlük bir dolgu alanı üzerine deniz doldurularak şehir hastanesi yapılacağı açıklandı. 

Samsun dolgu alanında son durum!

Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Petrol Ofisi olarak geçen bölgedeki sahilde yapılan deniz dolgu alanı çalışmalarını inceledi.

Bodrum'da yapılan deniz dolgu çalışması meclis gündeminde!

Bodrum'da bir alanda yapılan inşaat ve deniz dolgu çalışması meclis gündemine taşındı. Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmak üzere konuya ilişkin soru önergesi hazırladı.

Enver Yılmaz'dan deniz dolgu çalışmaları açıklaması!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu sahil şeridinde yürüyüş ve bisiklet yolu yapımı için başlatılan deniz dolgu çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rize Havalimanı dolgusu için 100 milyon taş kullanılacak!

Türkiye'de denize dolgu ile inşa edilecek ikinci havaalanı olan ve 550 milyon dolara mal olması beklenen Rize-Artvin Havalimanı projesinde deniz dolgu alanında pist ana gövdesinin sondaj çalışması tamamlandı.

Rize'deki dolgu alanlarda dönüşüm başlıyor!

Belediye Başkanı Kasap, "Dolgu alanındaki yerleşim yerlerine yönelik çalışma başlatıyoruz. İlk olarak Deniz Sitesi olarak bilinen site ile eski müftülük olarak bilinen yerin kentsel dönüşümüne başlıyoruz" dedi.

Rize Havalimanının dolgusunda 100 milyon taş kullanılacak!

Ordu-Giresun'dan sonra Türkiye'de denize dolgu ile inşa edilecek ikinci havaalanı olan Rize-Artvin'in proje hazırlıkları devam ediyor. projede deniz dolgu alanında pist ana gövdesinin sondajı tamamlandı.

Rize-Artvin Havalimanı'nın sondaj çalışmaları tamam!

Rize-Artvin Havalimanı projesi için teknik çalışmalar sürüyor. Yeşilköy köyü ile Kız Kulesi mevkisi arasındaki 266 hektarlık deniz dolgu alanında pist ana gövdesinin sondaj çalışması tamamlandı.

Rize'nin Dolgu İmar Planı'na onay geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Rize Belediyesi öncülüğünde projelendirilen 'Büyük Rize Projesi'nin yapımı için ön görülen 3 bin dönümlük deniz alanın doldurularak karaya katılması kapsamında hazırlanan Dolgu İmar Planı’na onay verdi.

deniz dolgu Haberi

deniz dolgu

Ataköy sahil şeridindeki tüm parseller inşaat ile doldurulunca sıra denize geldi. Gemilerle taşınan hafriyat kamyonları ile deniz 140 bin metrekare (140 dönüm) doldurularak yeni inşaat alanı ortaya çıkarılıyor. Bu yeni alana konferans, kongre merkezleri ile restoran ve gazinolar inşa edilecek.


ATAKÖY sahildeki yapılaşmalar neredeyse bitti. Galeria Alışveriş Merkezi’nden başlayarak Hava Harp Okulu’na kadar olan sahil şeridi Baruthane’nin bulunduğu parsel hariç tamamen yüksek katlı binalarla doldu. Artık karada inşaat yapılabilecek 1 metrekare boşluk bile bırakılmadı. Şimdi sıra denize geldi. ‘Mega Yat Limanı’ adı altında başlatılan yeni projede Ataköy sahilde tam 140 dönüm yani 140 bin metrekare deniz doldurularak yeni yapılaşma alanı oluşturuluyor. Buna mendirek ve yat limanın olduğu bölüm dahil değil. Kısacası deniz 10 futbol sahası büyüklüğünde yeni bir kara oluşturacak....