25 / 04 / 2024

DenizPalas

DenizPalas

Ezacıbaşı, dün de Dr. Nejat Eczacıbaşı adına verilen Tıp Ödülleri için geldiğimiz Adana’da binanın satışına ilişkin tepkileri yanıtladı ve “Duygusal tepkilere saygılız ama rasyonel davranacağız” dedi.

DenizPalas Haberi

DenizPalas


İKSV Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Deniz Palas’a 4 yerli talibin olduğunu, ihalede makul bir teklif geldiğinde satışın gerçekleşeceğini söyledi. 


İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı,  dün Hürriyet’ten Gila Benmayor’a vakfın Şişhane’deki merkezi Deniz Palas’ın satılacağını açıklamıştı. Ezacıbaşı,  dün de Dr. Nejat Eczacıbaşı adına verilen Tıp Ödülleri için geldiğimiz Adana’da binanın satışına ilişkin tepkileri yanıtladı ve “Duygusal tepkilere saygılız ama rasyonel davranacağız” dedi.


Bina 2005 yılında 15 milyon TL’ye satın alınmış. Üzerine ek bütçe ayırarak restore edilmiş. Garanti, Akbank ve İş Bankası’na borcu var. Eczacıbaşı İKSV’nin vakıf olarak 35 milyon TL’lik borcunun önemli bölümünü binadan kaynaklandığını belirtiyor.Bölgenin çok değerlendiğini söyleyen Eczacıbaşı, sponsor paralarıyla ayakta kalmaya çalışan İKSV’yi rahatlatmak için yönetim kurulunda binanın satılmasına karar verdiklerini anlatıyor.


Şirketler için bile...