19 / 04 / 2024

deprem haberleri

deprem haberleri

Nepal'in başkenti Katmandu'da 7,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde can kaybı büyük. İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre ölü sayısı 618'e yükselmiş durumda.

Akdeniz'de 4 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre, saat 19.59'da Akdeniz Doğu Baseninde yerin 5,57 kilometre derinliğinde, 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi..

Depremde 12 milyar TL hasar ödeyecek büyüklükteyiz!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Üyesi Can Akın Çağlar, DASK’ın fon miktarının 2,9 milyar TL olduğunu ve dünyanın en büyük sigorta havuzlarından biri haline geldiklerini söyledi.

12 yılda 23 bin deprem meydana geldi!

AFAD'ın araştırması, deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmemiz gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. AFAD'ın yayınladığı veriler, son 12 yılda en fazla depremin yaşandığı 5 ilden 3'ünün Ege'de yer aldığını ortaya koydu.

Mehmet Tatar: Deprem politikası oluşturulmalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, Ceyhan depreminin üzerinden geçen 16 yılda da afet yönetim sisteminin hala çözümün değil, sorunun bir parçası olmaya devam ettiğini söyledi.

Gökçeada'da 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı Deprem Bilgilendirme Sistemi verilerine göre deprem, Ege Denizi'ndeki Gökçeada İlçesi'nin Uğurlu Köyü'nün 37 kilometre açığında meydana geldi...

Akdeniz'de 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) internet sitesinden alınan bilgiye göre, Akdeniz açıklarında 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, yerin 11,08 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Akdeniz'de 4.7 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz doğu baseninde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Akdeniz doğu baseninde, saat 15.05'te, 32.50 kilometre derinlikte, 4.7 büyüklüğünde deprem olduğu belirtildi.

Şükrü Ersoy: Ege Denizi'ndeki depremde tsunami tehlikesi yok!

YTÜ Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ersoy: Marmara ya da Ege'de 7'ye yaklaşan depremlerde tsunami olabilir. Şu anda artçılar da giderek küçüldüğü için tsunami oluşturma şansı yok" dedi.

Endonezya’da 6,2 büyüklüğünde deprem!

Endonezya’nın Sumatra adası açıklarında 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, denizin 9,8 kilometre altında meydana gelen depremin merkez üssünün Banda Açe kentinin 319 kilometre batısı olduğunu duyurdu.

Akdeniz'de deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Merkez üssü Akdeniz Doğu Baseni olan 4,3 büyüklüğünde bir deprem oluştu.

Ege Denizi'nde 4,0 büyüklüğünde deprem!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü resmi internet sitesinden alınan bilgiye göre, Ege Denizi' nde 4,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Depremin, 15.4 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirtildi.

Ege Denizi'nde 4,9 büyüklüğünde deprem!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre, Ege Denizi' nde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin 8 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Akdeniz'de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü' nün verilerine göre, Akdeniz' de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, yerin 85,4 kilometre derinliğinde oluştu.

Akdeniz'de 4,2 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Akdeniz'de 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, yerin 13,09 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Balıkesir 3.5 şiddetinde sallandı! Prof. Dr. Naci Görür tek tek açıkladı! SON DAKİKA! 

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, ülke genelinden peş peşe deprem haberleri gelmeye devam ediyor. Sabah saat 08:33 sıralarında Balıkesir sallandı. Prof. Dr. Naci Görür, depremi yorumları. İşte ayrıntılar...

Deprem, Bursa'nın kapısına dayandı! Hemen kentsel dönüşümün tamamlanması lazım!

Son günlerde Bursa’ya yakın kentler ve bölgelerden deprem haberleri gelirken Bursa halkı korku içinde bekliyor. Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık Bursa'da kentsel dönüşümün hemen tamamlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Son dakika 4.2 şiddetinde deprem! İnsanlar sokaklara döküldü

Son dakika deprem haberleri. AFAD 4.2 şiddetinde gerçekleşen depremle ilgili açıklama yaptı. İşte detaylar...

Son dakika Samsun'da deprem

Son dakika deprem haberleri. Kandilli Rasathanesi Karadeniz'de Samsun açıklarında bir deprem meydana geldiğini duyurdu. İşte detaylar...

Son Dakika Marmara'da korkutan deprem

Son dakika deprem haberleri. AFAD'ın açıklamasına göre, Marmara Denizi'nde 3.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İşte detaylar...

Son Dakika! 3.9 şiddetinde deprem

Son dakika deprem haberleri. AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasına göre 3.9 şiddetinde bir deprem gerçekleşti. İşte detaylar...

Son dakika! Akdeniz'de korkutan deprem

Son dakika deprem haberleri. Ülkenin dört bir yanından maalesef deprem haberleri gelmeye devam ediyor. Kandilli Rasathanesi'nden yapılan paylaşıma göre Akdeniz'de bir deprem oldu. İşte detaylar...

Dikkat! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan uyardı: 'Bu bölge 6,5 şiddetinde deprem üretebilir'

Son dakika deprem haberleri. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan önemli bir uyarı geldi. Ercan o bölgede yaşayanları 6,5 şiddetinde olabilecek bir depreme karşı uyardı.

Son Dakika! 3.5 şiddetinde deprem oldu!

Son dakika deprem haberleri. AFAD az önce açıkladı. İşte korkutan depremle ilgili detaylar...

Kandilli Rasathanesi'nden son dakika açıklaması: Deprem oldu!

Son dakika deprem haberleri. Kandilli Rasathanesi az önce açıkladı. İşte korkutan depremle ilgili detaylar...

Son Dakika! Akdeniz'de korkutan deprem!

Son dakika deprem haberleri. Akdeniz'de deprem oldu. Kandilli Rasathanesi'nin duyurduğu bilgilere göre deprem Girit Adası açıklarında gerçekleşti. İşte detaylar...

Son Dakika! 4,1 şiddetinde deprem... Naci Görür: Kırılmamış bir kesim

Son dakika deprem haberleri.  Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı açıklamayla 4.1 şiddetinde deprem olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Son Dakika! Üst üste korkutan depremler: Önce İzmir Buca sonra Muğla Datça

Son dakika deprem haberleri. Ege kıyıları sallanmaya devam ediyor. AFAD, birkaç saat arayla iki deprem haberi verdi. İşte detaylar...

deprem haberleri Haberi

deprem haberleri

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, Nepal'in başkenti Katmandu'da meydana gelen depremin büyüklüğünün 7,9 olduğunu açıkladı. Merkez, yerel saatle 11.56'da yerin 11 kilometre derinliğinde yaşanan depremin büyüklüğünü daha önce 7,5 olarak duyurmuştu.


Nepal İçişleri Bakanı Minendra Rijal da Hindistan'ın NDTV kanalına yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle başkent Katmandu ve çevresinde birçok binanın yıkıldığını ve kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaştığını söyledi. Rijal, depremin merkez üssünün Katmandu'nun 80 kilometre kuzeybatısı olduğunu belirtti. 


İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre ölü sayısı 618'e yükselmiş durumda. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.


DEPREMİN ARDINDAN ÇIĞ DÜŞTÜ


Bu arada Nepal'deki 7,9 büyüklüğündeki depremin ardından Everest Dağı'nda çığ düşmesi sonucu 30 kişinin yaralandığı bildirildi. Nepal Dağcılık Kurumundan Ang Tshering, çığın çökmüş buz ve karlardan oluşan Khumbu Buz Çağlayanı ile tırmanış yolunda bulunan üs arasında meydana geldiğini...