23 / 04 / 2024

deprem izolatör sistemi ankara

deprem izolatör sistemi ankara

Arka arkaya yaşanan depremler sonrası Ankara'da özel bir firma, binalarda depremin şiddetini yüzde 80 oranında azaltabilen deprem izolatörleri sistemini geliştirdi...

Prof. Dr. Naci Görür'den o şehre uyarı: 7'nin üzerinde deprem görülebilir!

İzmir’de gerçekleştirilen deprem konulu konferansa katılım sağlayan Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Anadolu coğrafyasının faylarla çevrili olduğuna değinereki “İzmir’de yalnızca deniz içersiinde değil her yerde faylar var.” diyerek önemli uyarılar yaptı.

Japon Konutları için düğmeye basıldı! Hocaoğlu Grup'tan Sancaktepe'ye 1,2 milyar TL'lik yeni proje geliyor!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Hocaoğlu Grup, Sancaktepe'de yaklaşık 1,2 milyar liralık yatırımla yeni bir konut projesi inşa edecek. Sismik deprem izolatörlü projede 126 konut yer alacak.

Deprem erken uyarı sistemi bina ve iş yerlerinden sonra cep telefonlarına geliyor!

Deprem erken uyarı sistemi Edis bina ve iş yerlerinden sonra şimdi de cep telefonları üzerinden de hizmete sunulacak.

Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması: Kesinlikle 7'den büyük deprem olacak!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması geldi. Görür "İstanbul’da kesinlikle 7’den büyük bir deprem olacaktır" dedi. 

Yerli ve milli deprem erken uyarı sistemi resmen kullanılmaya başlandı!

Akıllı sistemlere entegre edilen EDIS Deprem Erken Uyarı Sistemi, alışveriş merkezlerinden, sanayi şirketlerine, bankalardan, holding merkezlerine kadar pek çok alanda kullanılmaya başlandı.

Japonya'daki deprem uyarı sistemi Türkiye'de uygulanır mı? 

Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkıldı. Meydana gelen depremde en az 48 kişi hayatını kaybetti. Japonya'da deprem uyarı sistemi ile önceden gelen bildirim sayesinde Japonya halkı depreme karşı hemen önlemini alıyor. Peki bu sistem Türkiye'de uygulanır mı?

Dikkat! İstanbul depremi kaçınılmaz olacak! Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan kritik tarih açıklaması!

İstanbul'un önündeki depremin er ya da geç kaçınılmaz olacağını söyleyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan depremin tarihi ve şiddetiyle ilgili kritik açıklama geldi.

Deprem şiddetiyle ilgili açıklamalar halka korku salıyor diyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'ı terleten yorumlar!

Deprem şiddetiyle ilgili yapılan açıklamaların halka korku salmaktan başka bir yararı olmadığını söyleyen deprem profesörü Ahmet Ercan'a takipçilerinden öyle yorumlar geldi ki, deprem profesörünü köşeye sıkıştırdı.

Google deprem uyarı sistemi telefondan nasıl açılır?

Depremden kısa süre önce bildirim atan Google deprem uyarı sisteminin nasıl aktif edildiği vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Peki, Google deprem uyarı sistemi telefondan nasıl açılır?

Kamu binaları ve hastaneler sismik izolatör teknolojisiyle depreme karşı daha dirençli olacak! 

Gölcük'te yapılan yeni kamu binaları ve hastaneler, sismik izolatör teknolojisiyle daha dirençli hale getiriliyor.

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinin açılışı geri sayım başladı: Depremlerde 32 santim esneyebilecek!

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinde açılış için geri sayım başladı. Temel ve bina arasına kolonlar üzerine yerleştirilen 718 izolatör sayesinde bina, büyük depremlerde dahi en az hasarla sağlık hizmeti sunmayı sürdürecek. İşte hastane ile ilgili ayrıtıntılar...

TCDD olası afetler için düğmeye bastı! Demiryollarına deprem sensörü sistemi!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ray hatlarına sel ve deprem riskine karşı uyarı sistemleri yerleştirmeye başlandığını duyurdu.  

Benzin ve motorin 50 TL! Akaryakıtta büyük deprem! Sürücüler hemen şimdi göz atın! 

Akaryakıt fiyatları ile ilgili gündeme gelen bir son dakika iddiası herkesi buz kestirdi. Benzin ve motorin için 50 lira işaret edildi. İşte detaylar ve BP, Opet, PO, Shell, Total 26 Ekim 2023 fiyat listesi...

deprem izolatör sistemi ankara Haberi

deprem izolatör sistemi ankara

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından birçok ilde daha depremler meydana gelmeye başladı. Artçı sarsıntıların hala devam ettiği dönemde Ankara'da özel bir firma, binalarda depremin şiddetini yüzde 80 oranında azaltabilen deprem izolatörleri sistemini geliştirdi.

Milliyet'te yer alan habere göre; Ankara'da faaliyet gösteren bir firma, binalarda depremin şiddetini yüzde 80 oranında azaltabilen deprem izolatörleri sistemini geliştirdi. Firmanın Genel Müdürü Uğurcan Özçamur, 2013'den bu yana birinci ve ikinci derece deprem bölgelerindeki hastanelerde zorunlu olarak kullanılan sistemin deprem etkisini absorbe ettiğini dile getirerek, "Sistem yapının deprem anında ve depremden sonra tamamen fonksiyonel kalmasını sağlıyor. Depremden sonra binayı boşaltma ihtiyacı duymuyorsunuz. Binanın hiçbir yerinde yapısal ve yapısal olmayan hiçbir hasar oluşmuyor. Türkiye’deki birçok şehir hastanesinde sistem var. Kültür Bakanlığı kapsamında bulunan tarihi yapıların...