20 / 04 / 2024

deprem izolatörleri

deprem izolatörleri

Binanın temeli ile kolonlar arasına yerleştirilen milli izolatörler deprem hasarını en aza indiriyor. Olası bir deprem durumunda bu sisteme sahip binalar kullanılmaya devam edilebilecek.

Deprem profesörlerinin yorumları vatandaşları ikiye böldü! Hangi profesöre inanalım? Niçin?

Yurt genelinde süren sarsıntılar gündemde yer almaya devam ediyor. Deprem korkusu vatandaşları tedirgin ederken, deprem profesörleri tarafından ise farklı yorumlar gelmeye devam ediyor. Peki hangi profesöre inanalım? Niçin?

Depiz Deprem İzolatör İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Depiz Deprem İzolatör İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Erhan Oymak tarafından kuruldu.

Deprem profesörleri peş peşe uyardı: Bazı depremler kayıtlı faylara denk gelmiyor! Diri fay haritası acilen yenilenmeli!

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Fakültesi dekanı ve Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi müdürü Prof. Dr. Şükrü Ersoy, diri fay haritası ile ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da hangi hastanelerde deprem izolatörü var? Uzmanından açıklama geldi! İşte bu hastaneler depreme dayanıklı! 

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Memişoğlu İstanbul'da deprem izolatörü olan hastaneleri açıkladı. Peki hangi hastaneler depreme daha dayanıklı? 

Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü 32128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Sismik izolatörler deprem enerjisini sönümleyerek binaların hasar görmesini engelliyor!

Trakya Üniversitesi (TÜ) Mimarlık Fakültesi Yapı Bilgisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Şule Yılmaz Erten, deprem sonrası mevcut deprem bölgelerinde hastanelerin sismik izolasyon cihazları kullanılarak yapıldığını söyledi.  

Yerli deprem izolatörü üretildi! Fiyatlar bir anda çakıldı!

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından gözler sismik izolatörlere çevrildi. Yakın bir geçmişe kadar ithal edilen, bu yüzden maliyetleri ciddi yükselten deprem izolatörü yerli bir firma tarafından da üretilince fiyatlar ucuzladı.

Binaları depremden kurtaran sismik izolatör pahalı mı ve eski yapılara da uygulanır mı? Hemen bakın!

Yaşanan büyük deprem felaketinden sonra dikkatlerin yoğunlaştığı ve ‘mucize buluş’ olarak nitelenen sismik izolatörlerin fiyatı pahalı mı ve binaya sonradan eklenebiliyor mu? İşte yanıtı…

Depremden hasarsız kurtaran sismik izolatör ne işe yarıyor? Binalara sonradan eklenebilir mi?

Türkiye’nin 10 ilini birden vuran deprem, binaların güçlendirilmesi gerçeğini bir kez daha acı şekilde hatırlatırken, depremde iki kamu hastanesinin ayakta kalmasını sağlayan sismik izolatör, en çok araştırılan konular arasında. Peki sismik izolatör nasıl çalışıyor, ne işe yarıyor?  

Deprem bölgesinde ayakta kalan 2 binada gündeme gelen sismik izolatör nedir?

Kahramanmaraş depremlerinde iki hastane binası ayakta kaldı. Bu binaların zemininde kullanılan sistem merak konusu oldu. Sismik izolatör olarak kullanılan sistem nedir ve nasıl işe yarıyor?

Deprem yardımları ücretsiz taşınacak! Taksicilerden emsal kampanya

10 ili vuran ve Türkiye'yi yasa boğan deprem için Birleşik Taksi Şoförleri Derneği (BTD) mensubu taksiciler kampanya başlattı.

Mavera Comfort'ı Japonya'dan gelen heyet inceledi!

İstanbul Başakşehir’de hayata geçirilen Mavera Comfort temel kolonlarına yerleştirilen deprem izolatörleri Japonya'dan gelen bir heyet tarafından incelendi.

Bağcılar'da deprem izolatörlü Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşa ediliyor!

Sağlık Bakanlığı tarafından Bağcılar'da 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi inşa ediliyor. Hastane inşaatının 2.5 yıl sonra bitmesi hedefleniyor.

deprem izolatörleri Haberi

deprem izolatörleri

Depremin yıkıcı etkilerini önlemek için çalışan TİS AŞ, geliştirdiği yerli icatla sarsıntıyı minimalize ediyor. Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; deprem mühendisi Özçamur, “Sistem sayesinde cerrahlar, deprem anında bile ameliyatı sürdürecek” dedi.

Türkiye’de geliştirilen yerli ve milli izolatörler deprem hasarını en aza düşürüyor. Muadillerine oranla daha düşük maliyetlerle geliştirilen izolatörler, depremin yaratabileceği olası zararları en aza düşürüyor.

Proje ekibinin deprem yüksek mühendisi Uğurcan Özçamur, “Binanın temeli ile kolonlar arasına yerleştirilen izolatörler ile sarsıntı minimal düzeyde hissediliyor. Böylece olası zararlar en aza indirilmiş oluyor. Bu sistemle cerrahlar, deprem anında bile ameliyatı sürdürecek. Söz konusu cihazlar, yapıların proje özelliklerine göre sonradan da kolon ile temel arasına eklenebiliyor. Ancak en sağlıklısı yapıların mimari aşamasında kullanılması” diye konuştu. 

BİNA BOŞLATMA TARİH OLUYOR 

İzolatörlerin bina kapasitesi ve...