16 / 04 / 2024

deprem olursa konutlara etkisi ne olur

deprem olursa konutlara etkisi ne olur

Esin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Esin, lüks konutların gerek lokasyon seçimi, gerekse üst sınıf işçilik ve malzeme kullanımı nedeniyle daha çok tercih edildiğinin altını çizdi.

KİPTAŞ Kırlangıç Evler ile 1.200 vatandaş deprem dirençli bu konutlara kavuşacak!

Teslimler için geri sayımın başladığı Kırlangıç Evler projesi ile ilgili bir paylaşım yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, "Siyasi manipülasyonlarla tam 17 ay geciktirilen projemizi hızla tamamlıyoruz. Yaklaşık 1.200 vatandaşımız deprem dirençli bu konutlarda yaşayacak." dedi.

‘Depremzedelere kira yardımı kalıcı konutlara kadar devam etmeli’

Depremin ardından 10 ay geçmesine rağmen deprem bölgesinde sorunlar bitmiyor. Bölgedeki iş insanları maliyetin yüzde 54,9’unu konut hasarı oluşturduğunu ve depremzedelere kira desteğinin kalıcı konutlara kadar devam etmesi gerektiğini söylüyor.

Galatasaray, deprem bölgesini unutmadı! 300 konut inşa edilecek!

Galatasaray’ın Başkanı Dursun Özbek ve eski Başkanı Adnan Polat deprem bölgesinden seslenerek, “Herkes kalıcı konutlara girinceye kadar deprem bölgesine konsantre olmaya devam edelim” dedi.

İstanbul’un dönüşümü için 10 kritik öneriyi sektörün uzmanları tek tek sıraladı!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından kentsel dönüşümün tek çözüm olduğu bir kez daha vurgulandı. Peki İstanbul'da böyle bir deprem olursa ne olur? Sektör uzmanların İstanbul'un dönüşümü için 10 kritik öneriyi tek tek sıraladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vaktidir!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Adıyaman'da yaptığı konuşmasında deprem konutlarına ilişkin konuştu. Kurtulmuş, kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vakti vurgusu yaptı.

İstanbul'da 7 şiddetinde deprem olursa ne olur?

Son dönemde artan deprem aktivitesiyle birlikte İstanbul'da olası bir deprem endişesi yeniden gündeme geldi. Yerbilimciler, 7 şiddetinde bir deprem durumunda yaşanabilecek olumsuz senaryoları değerlendirdi.

İstanbul'da depreme dayanıklı konut talebi katlandı! Ev alacaklar ilk önce deprem güvenliğini soruyor! 

Depremin ardından, İstanbul'un içindeki konut sahiplerinin, yatay mimarili ve deprem güvenlikli konutlara yöneldiği belirtildi. İstanbul'da konut satışlarında ilk sorunun, 'Depreme dayanıklı mı?' olduğu ifade ediliyor.

Deprem olursa DASK ne kadar öder? DASK ve deprem sigortası aynı mı? DASK ve konut sigortası aynı mı?

Deprem gerçeği bireyleri sigortalar konusunda araştırmaya sevk etti. Özellikle DASK ve konut sigortasına dair sorulan soruların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. İşte bu konudaki detaylar!

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması! 3. deprem olursa işte bu kadar bina yıkılacak

Türkiye'yi derinden sarsan ve sınır ötesi yapan Kahramanmaraş depremi ile ilgili Bakan Kurum kritik bir bilgi paylaştı. Arda arda 2 kere yaşanana zelzelenin verdiği tahribattan bahsedip, 3. kere deprem olması halinde ne kadar binanın yıkılacağından bahsetti.

İstanbul'da deprem çalışmaları tam gaz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal konutlara ve deprem çalışmalarına ilişkin önemli yol kat edildiğini belirtti. "2 bine yakın sosyal konutu tamamlayıp anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik" diyen Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yürütülen deprem çalışmalarını da paylaştı.

Elazığ'da yaşanan deprem sonrası yapılan konutlar mecliste!

Elazığ'da yaşanan deprem sonrası yapılan konutlara dair bazı sorunlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tehlike geliyorum diyor! İstanbul'da bir tek E-5 kalacak!

Deprem, İzmir’deki sarsıntıdan sonra Meclis Araştırma Komisyonu’nun da gündemindeydi. Milletvekilleri özeleştiri yaptı, tehlikeyi vurguladı: “İstanbul’da korkulan deprem olursa binalara ulaşamazsınız. Ağır hasarlı binalarda oturuluyor, yıkım iradesi gösteremiyoruz.”

Sağlıklı ve uzun ömürlü konutlara ihtiyacımız var!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya yaptığı açıklamada, "Her an yeni bir deprem gerçeği ile karşı karşıya olan ülkemizde güvenli, sağlıklı ve uzun ömürlü konutlara ihtiyacımız var" dedi.

deprem olursa konutlara etkisi ne olur Haberi

deprem olursa konutlara etkisi ne olur

2014 yılında konut satışlarında gözlenen artış, yatırımcıların tercihinin lüks konutlara doğru yöneldiğini gösterdi. Özellikle deprem sonrası yaşanan kentsel dönüşüm ve yeniden yapılanma sektörü daha şeffaf ve özenli olmaya ittiğini belirten Esin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Esin, lüks konutların gerek lokasyon seçimi, gerekse üst sınıf işçilik ve malzeme kullanımı nedeniyle daha çok tercih edildiğinin altını çizdi.



Geçtiğimiz günlerde yaşanan depremin konut sahibi olmak isteyenleri etkilediğini belirten Esin, "Türkiye'nin deprem sonrası bakış açısı tamamen değişti. O dönemde tüketicinin güveni firmalara karşı zedelenmişti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) açıkladığı verilere göre bu oranlarda artış gözleniyor. Bu da tamamen yapılan başarılı işlerle bağlantılı. Biz Esin Yapı olarak öncelikle zemin bakımından sağlam bölgeler seçiyoruz. Herhangi bir yerde olmanın artık önemi yok. Önemli olan fiziki olarak...