24 / 04 / 2024

Deprem Risk Yönetmeliği 2020

Deprem Risk Yönetmeliği 2020

İstanbul için deprem riskine sık sık değinen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2020’de Deprem Risk Yönetmeliği için ayrılan bütçede yüzde 65 kesinti yaparak 300 milyon TL'ye düşürdüğü iddia edildi...

İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

İstanbul'daki çürük yapı stokunu depreme karşı güçlendirmek amacıyla İBB yasal mevzuatta gerekli değişiklikleri yapmak için adım attı. İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

2004 yönetmeliği öncesi binalar yıkılıyor! İstanbul’un o ilçesinde büyük yıkım başladı!

Büyük deprem felaketi sonrası gündeme gelen İstanbul’daki tehlikeli yapılarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bir ilçe belediyesi, 2004 imar yönetmeliği öncesi yapılan binaları yıkmaya başladı. İşte detaylar…

Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği!

31416 sayılı Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Köprü Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Köprü Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye Hava Meydanı Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Hava Meydanı Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği eğitimleri başladı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'nin içeriğinin anlatıldığı uzaktan eğitimlerinin başladığını duyurdu.

Ulaştırmada deprem yönetmeliği hazır!

Türkiye’nin Ulusal Deprem Strateji ve Eylem Planı'na göre hazırlanan “Ulaşım ve Dağıtım Tesisleri İçin Deprem Yönetmeliği”nde hazırlıklar tamamlanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın onaylamasının ardından yönetmeliğin bu yıl içerisinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi Ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'nin dünkü mükerrer sayısında yayımlandı.... 

Deprem yönetmeliği sonrasında yapılan binalarda inşaat kalitesi yükseldi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem yönetmeliği sonrasında yapılan binalarda inşaat kalitesinin yükselmesi, düz demirden nervürlü demire geçilmesi, yapı denetim sisteminin ortaya çıkması gibi önemli uygulamalara geçildiğini söyledi.

Yeni Deprem Yönetmeliği ile kentsel dönüşüm şimdi başlıyor!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, "2019’da yürürlüğe giren ‘Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’ ile kentsel dönüşüm şimdi başlıyor. Kentsel dönüşüm sürecinde binaları depreme karşı güçlendirme çözümü iyi değerlendirilmeli. Binaları yıkmadan da depreme hazırlıklı olabiliriz" dedi...

Deprem Risk Yönetmeliği 2020 Haberi

Deprem Risk Yönetmeliği 2020

Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik deprem sonrasında, depremin ikinci gününde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu bölgeyi ziyaret etti. 

Sabah'tan Barış Savaş'ın haberine göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçen aralık ayında yapılan 2020 İBB bütçe tasarısında İstanbul Deprem Risk Yönetimi için daha önce ayrılan bütçeden yüzde 65 kesintiye gitti. 2019 yılında deprem bütçesi için ayrılan miktarı 2020'de 300 milyon liraya düşürdü. İmamoğlu'nun yaptırdığı 2020 yılı bütçesinde en fazla kesinti ise yine Deprem Risk Yönetimi'nde oldu.

DEPREM BÜTÇESİNİ DÜŞÜRDÜ

Konuya ilişkin İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu açıklamalarda bulundu. Göksu; "Sayın başkan çok önemli bir ifade kullandı: 'Deprem bu şehir için çok önemli bir risktir.' Evet! Gerçekten deprem bu şehir için çok önemli bir risk. Biz yılın 365 günü çalıştay yapsak,...