19 / 04 / 2024

deprem sigortası ne kadar

deprem sigortası ne kadar

Deprem sigortası olan DASK için ödenmesi gereken bedel, taşınmazın türüne ve büyüklüğüne göre hesaplanıyor. Peki, deprem sigortası ne kadar 2016? İşte deprem sigortası fiyatları 2016..

Deprem sigortası fiyatları 2015!

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları karşılıyor. Peki, deprem sigortası fiyatları 2015 ne kadar?

Depreme karşı en önemli tedbir deprem sigortası!

Deprem tehlikesi hemen hemen çoğumuzun en büyük korkularından. Devletimiz bu tehlikenin bilinciyle çeşitli tedbirler alıyor. Bu tedbirlerden en önemlisi deprem sigortası.

Konutların 3'te 2'sinin deprem sigortası yok!

Konutların 3'te 2'sinin deprem sigortası yok. Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de, 17 milyon 661 bin 690 konuttan 10 milyon 921 bin 302'sinin zorunlu deprem sigortası bulunmuyor.

Deprem sigortası kapsamına giren 17 milyon konut bulunuyor!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu ( DASK ) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, Türkiye' de Zorunlu Deprem sigortası kapsamına giren yaklaşık 17 milyon Konut bulunduğunu belirtti..

Deprem sigortası nasıl yapılır?

Dairenize zorunlu deprem sigortası yaptırtacağınızı ama nasıl yapıldığını bilmediğinizi farz edelim. "Deprem sigortası nasıl yapılır?" sorunuzun yanıtını ve detayları haberimizde bulabilirsiniz...

DASK Zorunlu Deprem Sigortası ne kadar?

DASK Zorunlu Deprem Sigortası ne kadar? DASK Zorunlu Deprem Sigortası fiyatları nasıl belirleniyor? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK sigorta bedeli!

Yıllık olarak düzenlenen Zorunlu Deprem Sigortası olarak da bilinen DASK sigorta bedeli ne kadardır? Detayları haberimizde...

Deprem sigortası ne kadar?

Zorunlu Deprem Sigortası devlet tarafından sunulan bir güvencedir. Konutları depreme ve depremin doğrudan neden olduğu yangın, infilak, yer kayması ve tsunami gibi afetlere karşı güvence altına alan deprem sigortası ne kadar?

Zorunlu deprem sigortası her yıl yüzde 9 büyüyor!

Zorunlu deprem sigortası her yıl ortalama yüzde 9’a yakın bir büyüme gösteriyor. Van depremi sonrası bu artış, geçen yıl yaklaşık yüzde 12.5 düzeyinde, 2012’nin ilk yarısında yüzde 11.5 oldu

DASK deprem sigortası nasıl ödenir? DASK 2023 ne kadar ödeme yapar?

DASK deprem sigortası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. DASK yaptıracak kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi almak için hummalı bir araştırma içine girdiler. İşte detaylar!

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Deprem sigortasında teminat arttı! Zorunlu Deprem Sigortası nedir? Deprem sigorta teminatı ne kadar oldu?

Zorunlu deprem sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 320 bin TL'den 640 bin TL'ye çıkarıldı.

Zorunlu Deprem Sigortası bulunan meskenler için azami teminat tutarı ne kadar?

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 240 bin TL'den 268 bin TL'ye çıkartıldı.

Zorunlu deprem sigortası fiyatları ne kadar oldu? 

Zorunlu deprem sigortası fiyatları yaşanan İstanbul depremi sonrası en çok aratılan konular arasında yer alıyor. Peki zorunlu deprem sigortası fiyatları ne kadar oldu? 

Deprem sigortası fiyatları 2017!

Konutlar için yapılması zorunlu olan deprem sigortası senelik olarak düzenleniyor. Peki, deprem sigortası fiyatları 2017 ne kadar?

Zorunlu deprem sigortası fiyatları 2016!

Deprem sigortası, konutlar için yapılması zorunlu olan sigorta oluyor. Peki, zorunlu deprem sigortası fiyatları 2016 ne kadar?

Deprem sigortası için gerekli belgeler!

Deprem sigortası olan DASK mesken ve işyerleri için yaptırılması kanunen zorunlu olan bir sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Peki, deprem sigortası nasıl yaptırılır? Deprem sigortası için gerekli belgeler nelerdir?

Deprem sigortası ne kadar 2016?

Deprem sigortası olan DASK için ödenmesi gereken bedel, taşınmazın türüne ve büyüklüğüne göre hesaplanıyor. Peki, deprem sigortası ne kadar 2016? İşte deprem sigortası fiyatları 2016..

Kocaeli'de kaç konut deprem sigortası yaptırdı?

CHP Milletvekili Hürriyet, 1-7 Mart Deprem Haftası sebebiyle yayınladığı basın açıklamasında "Kocaeli’de bulunan 421 bin 370 konutun sadece 210 bin 555’i Zorunlu Deprem Sigortası ile sigortalandığı gerçeğidir" ifadelerini kullandı.

Stüdyo dairelerde deprem sigortası primi yüzde 37 arttı!

Zorunlu Deprem Sigortası asgari prim tutarı 25 liradan birinci derecede deprem bölgesinde 70, ikinci derecedeki deprem bölgesinde 60 liraya çıkarıldı. Böylece örneğin İstanbul’un kuzeyinde Sarıyer’deki 30 metrekarelik stüdyo dairelerin deprem sigortası pr

ERGO Kocaeli’de deprem sigortasına önem veriyor!

ERGO Türkiye’nin, dün Ramada Otel’de gerçekleştirdiği toplantıda konuşan ERGO Türkiye İcra Kurulu Üyesi Yıldırım Türe, Kocaeli ve çevre illerde zorunlu deprem sigortasının kullanımının her geçen gün arttığı bilgisini verdi.

PTT'den Deprem Sigortası uyarısı!

PTT Müdürlüğünden yapılan açıklamada deprem sigortası ile ilgili şu bilgiler verildi: İlimizin jeolojik özellikleri nedeniyle doğal afetlerin sıklıkla yaşandığı bilinmektedir.

deprem sigortası ne kadar Haberi

deprem sigortası ne kadar

Deprem sigortası ne kadar 2016?

Konutlar için yapılması zorunlu olan DASK, depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor.


Bunun için DASK sigorta bedelinin her sene ödenerek poliçenin yenilenmiş olması gerekiyor.


Deprem sigortası yaptırmama cezası bulunmuyor. Ancak DASK sigortası olmadan taşınmaz mal hakkında herhangi bir alım satım veya kiralama işlemleri yapılamıyor.


Deprem sigortası olan DASK için ödenmesi gereken bedel, taşınmazın türüne ve büyüklüğüne göre değişebiliyor. Peki, deprem sigortası fiyatları ne kadar?


Deprem sigortası fiyatları 2016:

Deprem sigortası hesaplamasında kullanılan ve yapı tarzına göre tespit edilen metrekare birim maliyetleri ise, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren aşağıda yer aldığı gibidir: 


- Çelik / Betonarme Karkas Yapılar: 750 TL 

- Yığma Kagir Yapılar: 540...