26 / 04 / 2024

deprem sigortası neden yapılır

deprem sigortası neden yapılır

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan zorunlu deprem sigortasının mesken ve işyerlerine yaptırılması gerekiyor. Peki, deprem sigortası ne işe yarar? Deprem sigortası neyi kapsar?

Konut sigortası neden önemlidir? Konut sigortası hangi riskleri kapsar?

Konut sigortası, birçok olumsuz durumda konutların korunmasına yönelik birçok hak tanıyan bir sigorta türüdür. Yangın, deprem, hırsızlık ve su baskını gibi durumlarda işe yarayan bu sigorta türü zorunlu olmasa da yaptırılabilir. Peki konut sigortası neden önemlidir, hangi riskleri kapsar?

Konut sigortası neden yaptırılmalı?

Konutları sigortalamak her geçen gün daha da önemli hale geliyor. Ülkemizde sel, deprem, yangın gibi afetler oldukça fazla yaşanıyor. Peki konut sigortası neden önemli? 

Deprem sigortası neden önemli?

Elazığ’da yaşanan deprem sonrası, deprem sigortasının önemi bir kez daha gündeme geldi. İstanbul Sigortaları Acente Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turusan Bağcı, DASK’ın önemini anlattı...

2018 deprem sigortası ücretleri belli oldu!

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikle 2018 deprem sigortası ücretleri de belli oldu. İşte DASK ücretleri 2018...

Deprem sigortası yaptırılan konut sayısı 10 ayda 6 milyona ulaştı!

Türkiye genelinde zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı yüzde 46’yı aşsa da sigortasız konut sayısı 9,4 milyon. Sigortalılık oranı en yüksek olan il ise Düzce.

Deprem sigortasız konut kalmayacak!

Zorunlu deprem sigortası yaptıranların oranının yüzde 2 seviyesinde olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Düzenli, süreklilik arz edecek şekilde deprem sigortası yaptırılması ve bunun tüm ülkeyi kapsayacak seviyeye çıkarılması amacıyla Hazine olarak çalışma başlatıyoruz." dedi.

Türkiye zorunlu deprem sigortasında yolu yarıladı!

Deprem kuşağında yer alan ve depremin yıkıcı etkilerini geçmişte derinden yaşayan Türkiye'de, günümüzde her 2 konuttan 1'i Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında bulunuyor.

Deprem sigortası fiyatları 2017!

Konutlar için yapılması zorunlu olan deprem sigortası senelik olarak düzenleniyor. Peki, deprem sigortası fiyatları 2017 ne kadar?

Zorunlu deprem sigortasına zam geldi!

Zorunlu deprem sigortası kapsamında 5 bölge için belirlenen asgari prim tutarı ile bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarına zam geldi.

Deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Konutlar için zorunlu olan bu sigorta işyerleri için de yapılabiliyor. Peki, deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

Zorunlu deprem sigortası fiyatları 2016!

Deprem sigortası, konutlar için yapılması zorunlu olan sigorta oluyor. Peki, zorunlu deprem sigortası fiyatları 2016 ne kadar?

Deprem sigortası için gerekli belgeler!

Deprem sigortası olan DASK mesken ve işyerleri için yaptırılması kanunen zorunlu olan bir sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Peki, deprem sigortası nasıl yaptırılır? Deprem sigortası için gerekli belgeler nelerdir?

Deprem sigortası ne kadar 2016?

Deprem sigortası olan DASK için ödenmesi gereken bedel, taşınmazın türüne ve büyüklüğüne göre hesaplanıyor. Peki, deprem sigortası ne kadar 2016? İşte deprem sigortası fiyatları 2016..

deprem sigortası neden yapılır Haberi

deprem sigortası neden yapılır

Deprem sigortası ne işe yarar?

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan zorunlu deprem sigortasının mesken ve işyerlerine yaptırılması gerekiyor.


Zorunlu Deprem Sigortası'nın süresi bir yıl olup; Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gereklidir. Peki, deprem sigortası ne işe yarar?


DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılar.


Binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altındadır.


Aşağıda belirtilen bina bölümleri, bir arada ya da ayrı olarak teminat kapsamındadır:


Temeller /Ana duvarlar / Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar /Bahçe duvarları / İstinat duvarları / Tavan ve tabanlar / Merpenler / Asansörler / Sahanlıklar / Koridorlar...