19 / 04 / 2024

deprem sigortası oranı

deprem sigortası oranı

Deprem sigortasının önemi Çanakkale, Yalova ve Antalya’da meydana gelen sarsıntılar ve depremler sonrası gündeme geldi...

Zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı! 

Depremin odağındaki 10 şehirde Zorunlu Deprem Sigortası oranı ortalama yüzde 49 seviyesinde. Peki zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı!

Hangi ilde deprem sigortası oranı yetersiz?

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi Ersoy Kocamanoğlu, İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremin ardından deprem sigortasında yalnızca yüzde 5 artış olduğunu belirtti.  

Türkiye'deki 8 milyon konutun Zorunlu Deprem Sigortası yok!

Marmara Depremi'nin 21. yıldönümünde Türkiye'de zorunlu deprem sigortalı konut sayısı ancak 9.6 milyona ulaşıyor, zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı yüzde 55 olarak açıklandı.

Zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı yüzde 51.7!

17 Ağustos 1999 Marmara depreminde yaşanan büyük zararlara rağmen, zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı henüz yüzde 51.7.

Her iki evden biri Zorunlu Deprem Sigortası'nı yaptırdı!

DASK tarafından paylaşılan güncel rakamlara göre Türkiye'de Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 9 milyona, ülke genelinde sigortalılık oranı ise yüzde 50'ye ulaştı..

Zorunlu Deprem Sigortası ile konutunuz güvende!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, Marmara depreminden bu yana geçen 19 yılda deprem bilinci ve sigortalılık oranında çok önemli mesafe katedildiğini belirterek, Zorunlu Deprem Sigortası ile konutların güvence altına alındığını söyledi.

Deprem sigortası yaptırılan konut sayısı 10 ayda 6 milyona ulaştı!

Türkiye genelinde zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı yüzde 46’yı aşsa da sigortasız konut sayısı 9,4 milyon. Sigortalılık oranı en yüksek olan il ise Düzce.

Deprem sigortasız konut kalmayacak!

Zorunlu deprem sigortası yaptıranların oranının yüzde 2 seviyesinde olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Düzenli, süreklilik arz edecek şekilde deprem sigortası yaptırılması ve bunun tüm ülkeyi kapsayacak seviyeye çıkarılması amacıyla Hazine olarak çalışma başlatıyoruz." dedi.

Deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Konutlar için zorunlu olan bu sigorta işyerleri için de yapılabiliyor. Peki, deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

Zorunlu deprem sigortası fiyatları 2016!

Deprem sigortası, konutlar için yapılması zorunlu olan sigorta oluyor. Peki, zorunlu deprem sigortası fiyatları 2016 ne kadar?

Deprem sigortası için gerekli belgeler!

Deprem sigortası olan DASK mesken ve işyerleri için yaptırılması kanunen zorunlu olan bir sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Peki, deprem sigortası nasıl yaptırılır? Deprem sigortası için gerekli belgeler nelerdir?

Deprem sigortası ne kadar 2016?

Deprem sigortası olan DASK için ödenmesi gereken bedel, taşınmazın türüne ve büyüklüğüne göre hesaplanıyor. Peki, deprem sigortası ne kadar 2016? İşte deprem sigortası fiyatları 2016..

Kocaeli'de kaç konut deprem sigortası yaptırdı?

CHP Milletvekili Hürriyet, 1-7 Mart Deprem Haftası sebebiyle yayınladığı basın açıklamasında "Kocaeli’de bulunan 421 bin 370 konutun sadece 210 bin 555’i Zorunlu Deprem Sigortası ile sigortalandığı gerçeğidir" ifadelerini kullandı.

deprem sigortası oranı Haberi

deprem sigortası oranı

Son dönemde yaşanan depremler gündeme deprem sigortasını getirdi. Hürriyet'te yer alan habere göre; Türkiye’de sigortalanması gereken 17.6 milyon konutun 8.8 milyonu DASK yaptırdı. Böylece her iki konuttan biri depreme karşı sigortalandı.

Deprem uzmanları, Çanakkale, Yalova ve Antalya'daki depremlerden sonra İstanbul depremi için uyarılarda bulundu. Zaten, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Türkiye genelinde acilen yenilenmesi gereken 5 milyona yakın bina olduğunu açıklaması da riskli bina gerçeğini ortaya koyuyor. Depreme karşı alınacak en önemli önlem kuşkusuz kentsel dönüşüm ve deprem sigortası. 

İSTANBUL’DA DURUM

Türkiye'de sigortalanması gereken 17.6 milyon konutun, 8.8 milyonu sigortalandı. Yani Türkiye’deki konutların yüzde 50’sinin zorunlu deprem sigortası var. Bölgeler bazında bakıldığında ise Marmara Bölgesi’nde 6 milyon konutun, 3.5 milyonu depreme karşı sigortalanmış bulunuyor ki, bölgenin sigortalılık oranı yüzde 60’a yakın.

Sigortalılık oranı en...