24 / 04 / 2024

deprem uyarısı

deprem uyarısı

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, korkutan deprem açıklamasında bulundu. Marmara'da 6.5 büyüklüğünde deprem olacağını söyleyen Ercan, depremin 25-30 saniye süreceğini söyledi.

Sağlıksız yapılar yok edilmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Deprem uzmanı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın 2039-2040 tarihlerinde deprem olacağına yönelik açıklamalarına yanıt verdi.

Yapı üretim sektörü yeniden düzenlenmeli!

Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Alan, deprem konusunda uyardı. Alan, ''Türkiye’nin jeolojik yapısının bilinerek yapı üretim sektörünün yeniden düzenlenmesi gerekiyor'' dedi.

Kandilli'den İstanbul'a deprem uyarısı!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Esenler Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda depreme ilişkin açıklamalar yaptı. İstanbul'a deprem uyarısında bulundu.

3 il için korkutan deprem uyarısı!

Naci Görür, "Şu anda Marmara’da İstanbul bölgesinde, Erzincan’ın doğusunda Erzincan ile Karlıova arasında büyük bir deprem bekliyoruz. Elazığ’ı da tehdit eden fay uzun zamandır suskun, enerji biriktiriyor ve korkumuz da ondan" dedi.

İstanbul, Erzincan ve Elazığ için büyük deprem uyarısı!

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Görür, "Marmara'da İstanbul bölgesinde, Erzincan'ın doğusunda Erzincan Karlıova arasında büyük bir deprem bekliyoruz." dedi.

Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'ndan Marmara için 7.8 büyüklüğünde deprem uyarısı! 

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu yaptığı açıklamada Marmara'daki en gergin segmentin Tekirdağ segmenti olduğunu dile getirerek, 7.8 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı. İşte Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'nun o açıklamaları...

Uzmanlardan Marmara'daki 4 il için deprem uyarısı: O fay hattı incelenmeli, yapı stoku zemine göre yenilenmeli!

Yaklaşık 6 milyon kişinin yaşadığı Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova için deprem uzmanları önemli uyarılarda bulundu. İşte Güney Marmara'yı bekleyen deprem riski...

Prof. Dr. Naci Görür'den 3 il için deprem uyarısı: Şimdi sıra...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada Tunceli, Bingöl ve Erzincan'a yönelik deprem uyarısı yaptı. Naci Görür ayrıca açıklamasında geçmişte olan 7.2 büyüklüğündeki depremi işaret ederek fayın periyodunu doldurduğunu kaydetti. 

6-7 büyüklüğünde deprem uyarısı: Türkiye beşik gibi sallanıyor! Deprem uzmanı 6 ayrı fay hattına dikkat çekti!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu Adana ile ilgili 6-7 büyüklüğünde deprem uyarısı geldi. Prof. Dr. Süleyman Pampal, 6 ayrı fay hattına dikkat çekti ve önemli uyarılarda bulundu. İşte o açıklama...

Uzmanından 7.3 büyüklüğünde deprem uyarısı: 'Fayların üzerinde yerleşimler var, eyvah dememek için harekete geçilmeli!'

Son günlerde Bursa ve Gemlik'te peş peşe meydana gelen depremler tedirginlik yaratırken, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan 7.3'lük deprem uyarısı geldi. İşte o açıklama...

'Enerjisini boşaltmadı' diyen Prof. Dr. Okan Tüysüz'den 24 il için deprem uyarısı geldi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, 24 il için deprem uyarısı yaptı. İşte Okan Tüysüz'ün o açıklamaları...

Prof. Dr. Naci Görür'den 7 şiddetinde deprem uyarısı!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu fay hattının her an 7 ve üzeri bir deprem üretebileceği uyarısını yaptı. Naci Görür, "Süre doldu" dedi.

Google deprem uyarı sistemi telefondan nasıl açılır?

Depremden kısa süre önce bildirim atan Google deprem uyarı sisteminin nasıl aktif edildiği vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Peki, Google deprem uyarı sistemi telefondan nasıl açılır?

Prof. Dr. Naci Görür'den en az 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! Erzincan ve Karlıova arası ile Tunceli'ye dikkat!

Yer Bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sık sık yaptığı deprem uyarılarıyla gündeme geliyor. Türkiye'nin deprem haritasına ilişkin açıklamalarda bulunan ve riskli bölgelerle ilgili de konuşan Naci Görür, "O bölge benim uykularımı kaçırıyor" dedi. 

Japon deprem uzmanından İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı! Resmen açıkladı! SON DAKİKA!

Japon yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı yaptı. İşte uzmanın o açıklamaları...

Bu il için yüksek deprem riski uyarısı!

Samsun'un Atakum ilçesi için son dakika deprem uyarısı geldi. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar, özellikle sahil bandının 1. ve 2. derecede yüksek deprem riski taşıdığını söyledi.

Kandilli Rasathanesi Müdürü Özener, Antalya ve Alanya için tsunami uyarısı yaptı!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Antalya ve Alanya bölgesi için tsunami uyarısı yaptı. Prof. Dr. Özener, “Bir deprem olduğu zaman kesinlikle deniz kıyısından uzaklaşarak yüksek bölgelere çıkmakta fayda var” ifadelerini kullandı.

Bu il için deprem uyarısı: 6-7 şiddetinde olabilir!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremleriyle ilgili olarak 3 ay önceden uyarılar yapan Malatya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Erkan Özgür, şimdi de Ovacık hattına dikkat çekti. Özgür yaptığı açıklamada 6-7 şiddetinde deprem beklediğini söyledi.

deprem uyarısı Haberi

deprem uyarısı

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Yalova'da bu sabah 09:34'te meydana gelen depremle ilgili çok önemli uyarılarda bulundu. 

Posta Gazetesi'nden Adem Özdoğan'ın haberine göre, geçtiğimiz ay yine aynı bölgede 4.3'lük bir depremin olduğunu söyleyen Ercan, "Bir ay içerisinde 4.3'lük ve 4.5'lik iki deprem. Yeterli gerginlik biriktirdiği anda biz depremi ciddi şekilde İstanbul'dan hissedeceğiz. Özellikle Ataköy Silivri, Ayamama Deresi ve Gürpınar keza Haramidere'de olan konutlar depremden bayağı etkilenecektir" diye konuştu.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, şu açıklamalarda bulundu:

Marmara'da bir deprem değil üç deprem bekleniyor. Bu depremler kuzey kolda olacak. Küçükçekmece'nin önünde, Marmara Ereğlisi'nin önünde ve İmralı depremi. Bu daha çok İmralı depreminin ön gerginlikleri. Kuzey Anadolu kırığının Gölcük kolu 1999'da 180 kilometre olarak kırılmıştı. Kırığın ucu Çınarcık Esenköy'e kadar gelmişti.

Esenköy'e...