07 / 05 / 2024

Depremde karşılanacak hasar miktarı

Depremde karşılanacak hasar miktarı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Üyesi Can Akın Çağlar, DASK’ın fon miktarının 2,9 milyar TL olduğunu ve dünyanın en büyük sigorta havuzlarından biri haline geldiklerini söyledi.

Deprem bölgesindeki konutlar için 'orta hasar' çıkmazı: Konutlar neden güçlendirilmiyor?

Depremde en çok hasar alan illerden biri olan Hatay'daki orta hasarlı konutların yıkımına karar verildi. Peki neden güçlendirme yapılmıyor, neden direkt yıkım kararı veriliyor?

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazırlanıyor! Hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak!

Beklenen Marmara depreminden en çok etkilenecek kent, İstanbul olarak belirtiliyor. Mega kentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Olası bir depremde, kamu binaları ile İstanbulluların hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak. İşte megakentteki kamu binalarında son durum...

Depremde ağır hasar alan binanın hatılından öyle bir şey çıktı ki... Görenler inşaat işçilerini suçladı!

Kahramanmaraş depremlerinde, Adana'da depremde ağır hasar alan ve yıkımına başlanan İnci Apartmanı’nın hatılından metal kap çıktı. Görenler gözlerine inanamadı...

Akbanklı 18-30 yaşında olanlara tamamlayıcı sağlık sigortası!

Akbank Mobil uygulamasıyla gençler için büyük bir fırsat sunuyor! 18-30 yaş arasında bir Akbank müşterisiyseniz sağlığınızı Aksigorta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile güvence altına alabilirsiniz. Tamamlayıcı Sağlık Sigortanızın yıllık prim tutarı 1.500 TL'ye kadar Akbank tarafından karşılanacak.

Aile Bakanlığı bu kişilere yardım edecek! 4 bin, 5 bin ve 200 bin TL veriliyor!

Aile Bakanlığı, afet ve acil durumlar karşısında mağdur olan vatandaşlara destek olmak amacıyla yardım programlarını başlattı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla gerçekleştirilen yardımlarla, vatandaşların temel ihtiyaçları karşılanacak. 

Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacının da karşılanacağı limanın imar planı askıda!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Çiftalan Mahallesi, Liman Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. Söz konusu limandan Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacı da karşılanacak.

Asgari ücretliler dikkat! Göz kamaştırıcı zam için pazarlık o tarihte başlıyor!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ara zam oranını belirlemek üzere bir araya gelecek. Temmuz ayında açıklanacak net asgari ücret miktarı, çalışanların maddi durumunu etkileyecek ve büyük bir ilgiyle karşılanacak.

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Primin üçte birini devlet karşılanacak! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Seçim Beyannamesi'yle ev hanımlarına emeklilik müjdesini verdi. Peki, kimler emeklilik fırsatı elde edecek? İşte detaylar...

İçişleri Bakanlığı depremzedeler için harekete geçti! Geri dönmek isteyenlerin yol ücretleri karşılanacak!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı 81 il valiliğine “Afetzedelerin Geri Dönüş İşlemleri ve Yol Masraf Ödemeleri” konulu genelge gönderdi.

Depremde ağır hasar alan işletme sayısı açıklandı!

Deprem bölgesindeki esnaf işletmelerinin yüzde 50,49'unun ağır hasarlı olduğunu belirten TESK Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın en büyük isteğinin hibe desteği verilmesi ve mevcut borçların 2 yıl süreyle ertelenmesi olduğunu söyledi.

Afet Yeniden İmar Fonu'nun ayrıntıları resmen belli oldu! İşte çok konuşulacak detaylar...

Depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla hazırlanan Afet Yeniden İmar Fonu ile afet bölgesinin altyapı ve üstyapı çalışmaları karşılanacak. Bağış, yadım ve hibeler bu fonda toplanarak depremin etkilediği 11 kent için ihyası için kaynak aktarılacak.

DeFacto, deprem bölgesindeki bütün çocukların bir yıl boyunca giyim ihtiyacını karşılayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve DeFacto arasında gerçekleşen protokole göre, deprem bölgesinde Bakanlığın himayesindeki bütün çocukların giyim ihtiyacı bir yıl boyunca DeFacto tarafından karşılanacak.

Otomotiv sektörü İstanbul depremine hazır mı? Depremde kaç otomobil hasar görecek?

Yaşadığımız büyük afet sonrasında İstanbul depremi yeniden gündem oldu. Aşin otomobil Genel Müdürü Okan Erdem dikkatleri beklenen depreme çekerken otomobil sahiplerini ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı.

Depremde karşılanacak hasar miktarı Haberi

Depremde karşılanacak hasar miktarı

Can Akın Çağlar, uluslararası finansman imkanlarını kullanarak bugün için toplam 12 milyar TL’lik hasarı bir seferde ödeyecek kapasiteye ulaştıklarını belirterek, şu açıklamaları yaptı: 12 milyar liralık kapasite demek aşağı yukarı iki tane Sivas’ı yeniden inşa edecek bir büyüklükte sigorta kapsamı anlamına geliyor. Eğer bu havuzumuzu büyütürsek ve 12 milyar rakamını biraz daha yukarı çıkartırsak, olası depremde devletin üzerinden bütün sorumluluğu alıp, dünya genelinde milletler üzerinde dağıtmış oluruz. Hedefimiz, 2017 yılında 10 milyon sigortalıya ulaşmak.


SİGORTALILIK ORANI DÜŞÜK

Sivas’ın ilçelerinin yarısı birinci ve ikinci derece deprem risk bölgesinde yer alıyor. Diğer ilçeler ise üçüncü ve dördüncü deprem risk bölgelerinde. Topraklarının büyük bir kısmının deprem riski barındırdığı Sivas’ta zorunlu deprem sigortasını yaptıranların oranı yüzde 29. Hem Türkiye’nin hem de İç Anadolu Bölgesi ortalamasının...