25 / 04 / 2024

depreme dayanıklı yapılar

depreme dayanıklı yapılar

Özge Yapı Satış ve Pazarlama Koordinatörü Levent Tokses yaptığı açıklamada, "Deprem kaçınılmaz bir doğa olayıdır ve depremi felakete dönüştüren maalesef kötü yapılardır." dedi.

Marmara'da 10 yıl içinde 7'den büyük deprem olabilir!

Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara Bölgesi'nde 10 yıl içinde 7'den büyük bir deprem beklendiğini söyledi.

Depreme karşı kentsel dönüşüm önlemi!

BÜ Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, olası deprem faciasıyla ilgili önlem alınması gerektiğini söyledi.Özener, "Hayatımızı karartmayalım, önlemimizi alalım'' dedi.

Marmara'da kaçınılmaz 3 deprem bekleniyor!

Prof. Dr. Ercan, Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) '5 Aralık Dünya Mühendisler Günü' nedeniyle düzenlenen 'Türkiye'nin Depremselliği' konulu konferansta konuştu. Prof. Dr. Ahmet Ercan, Marmara'da kaçınılmaz 3 deprem beklendiğini belirtti.

Celal Koloğlu'ndan depreme dayanıklı konut uyarısı!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, doğru mühendislik, doğru planlama ve doğru malzemeyle depreme dayanıklı konutlar inşa edildiği takdirde depremden korkmaya gerek olmadığını bildirdi. 

Fevzi Özgökçe: Yapılar dayanıklı ve doğru yere yapılmalı!

Van'ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle açıklama yaptı. Yayınladığı mesajda; dikey mimari yerine yatay mimariye önem verildiğini belirtti.

Yapılar depreme dayanıklı olarak inşa edilmeli!

Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, "Sorun bir doğa olayı olan depremin kendisinde değil, depreme dayanıklı yapı üretilmemiş olmasında yatmaktadır. " dedi.

Gökhan Çeliktürk: Depreme dayanıklı yapılar üretilmeli!

Türkiye’nin Marmara depreminden ders çıkartmadığından dolayı Van’da aynı acıyı bir kez daha yaşadığını dile getiren Gaziantep inşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, “Sorun deprem değil depreme dayanıklı yapı üretilmemesidir” dedi.

Depreme dayanıklı alanlar üretilmeli!

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası, Van depreminin yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı. TMMOB ve bağlı odaların önerileri doğrultusunda rant ve kâr kaygısı gütmeyen bir içerikle ve ilgili bütün tarafların katılımıyla yeniden düzenlenmelidir dedi...

Tahir Tellioğlu: Sağlam yapılarla can ve mal kaybı önlenebilir!

Tahir Tellioğlu, 2 yıl önce yaşanan Van depremi ile Türkiye'nin deprem gerçeğiyle birkez daha yüzleştiğini belirterek, sağlam yapılarla depremdeki mal ve can kayıplarının önüne geçilebileceğini belirtti...

Depreme dayanıklı hastaneler 4 yıl içinde geliyor!

Kamu hastanelerinin depreme dayanıklılık ve konfor açısından dönüşümünün 4 yıl içinde tamamlanması planlanıyor

Depreme dayanıklı sağlam yapılar için tek şart: Gerçek bir denetim!

Ülke genelinde deprem zararını azaltmak için toplumsal olarak bilinçlenmek ve depreme dayanıklı yapılaşmanın hayata geçirilmesi gerekiyor.

Hangi şehirler depreme dayanıklı? Uzman isim milyonların merak ettiği soruyu açıkladı!

Özellikle 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerinden sonra vatandaşlar güvenli şehirleri araştırmaya başladı. Uzman isim, hangi şehirlerin depreme dayanıklı olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

Kendi konteynerini kendin yap kampanyası: Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? 

Deprem ülkesi olduğu gerçeğiyle 6 Şubat'ta tekrardan yüzleşen Türkiye'de konteyner yapıların fiyatları ve kullanım özellikleri gündemde merakla sorgulanıyor. Peki, Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? İşte detaylar...

O belediyeden depreme dayanıklı konut müjdesi! 120 ve 84 ay vade fırsatı ve peşin alımlarda yüzde 10 indirim!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilecek Konut AŞ projesi çerçevesinde depreme dayanıklı 240 konut yapılacak. Konutlar 2+1 ve 3+1 şeklinde inşa edilecek. Ayrıca, 120 ve 84 ay vadeli ödeme imkânı sağlanacak.

Binalar nasıl güçlendirilebilir? Depreme dayanıklı binalar için bunlara dikkat! 

Depremle mücadelede binaları güçlendiren teknolojiler önem arz ediliyor. Peki depreme dayanıklı binalar için hangi teknolojiler önemli? İşte ayrıntılar...

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Prefabrik ev depreme dayanıklı mı? 70 metrekare 2+1 prefabrik evlerin fiyatları ne kadar?

Prefabrik ev depreme dayanıklı mı değil mi? sorusu prefabrik yapılarla ilgilenen kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır. Prefabrik konutlar, depreme karşı güvenilir yapılardır.

Depreme dayanıklı çelik ev fiyatları ne kadar? 2023 çelik ev fiyat listesi...

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinden sonra rekor talep alan çelik ev fiyatları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Depreme dayanıklı çelik ev fiyatları ne kadar? 2023 çelik ev fiyat listesi...

Çelik ev ne kadar? Çelik evler depreme dayanıklı mı?

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinden sonra vatandaşlar depreme dayanıklı çelik evlerin fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki, çelik evler ne kadar, çelik ev kaç günde teslim edilir? İşte detaylar...

İstanbul'un o ilçesindeki 60 yıllık binalar depreme dayanıklı çıktı! Uzmanlar zemin konusunda uyardı! 

İstanbul’un sakin, düzenli ve yeşil bölgesi Ataköy de bazı eski binalar depreme dayanıklı çıkarken, Prof. Dr. Cenk Yaltırak zemin ile ilgili uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da depreme dayanıklı konut talebi katlandı! Ev alacaklar ilk önce deprem güvenliğini soruyor! 

Depremin ardından, İstanbul'un içindeki konut sahiplerinin, yatay mimarili ve deprem güvenlikli konutlara yöneldiği belirtildi. İstanbul'da konut satışlarında ilk sorunun, 'Depreme dayanıklı mı?' olduğu ifade ediliyor.

Eviniz ne kadar sağlam? Oturduğum bina depreme dayanıklı mı?

Evinizin depreme karşı dayanıklı olup olmadığını nasıl öğrenebilirsiniz? Evim depreme dayanıklı mı? Bu ve benzeri soruların yanıtları pek çok insan araştırmaktadır. İşte bu konuda araştırılan diğer ayrıntılar!

depreme dayanıklı yapılar Haberi

depreme dayanıklı yapılar

Hekim Holding şirketlerinden Özge Yapı Satış ve Pazarlama Koordinatörü Levent Tokses, Anadolu Ajansı muhabirinin deprem ve prefabrik konut ile inşaat sektörünün geleceğine ilişkin sorularını cevapladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tokses, deprem gerçeğinin unutulmaması gerekliliğine değinerek, "Gündemin sürekli değiştiği dünyada ve ülkemizde en büyük yıkımlar depremle birlikte geldiği için her zaman dikkatli ve tedbirli olmamız kaçınılmaz. Deprem kaçınılmaz bir doğa olayıdır ve depremi felakete dönüştüren maalesef kötü yapılardır." dedi.

- "Hafif çelik ve müstakil yapılar güvende hissettiriyor"

Yer ve saatinin bilinememesi gibi sebeplerden dolayı depremden korunmanın sadece yapılarımızı sağlam ve dayanıklı yapmayla olacağını söyleyen Tokses, "Dayanıksız binalarımızı da güçlendirmek zorundayız. Kısa dönemli planlamalarda hasarlı binaların bir an önce yıkılması ve yeniden mevzuatlara uygun binalar yapılması gerekiyor. Uzun dönemde özellikle 1'inci derece deprem bölgesi...