25 / 04 / 2024

depremin nasıl önüne geçilir

depremin nasıl önüne geçilir

JEOFİZİK Mühendisi Gündoğdu, Marmara Denizi’nde son gerçekleşen depremlerin ’hoş olmayan’ ve ’algılanması zor işaretler verdiğini’ belirtti, Büyük Bursa depremi sonrası beklenen yeni hareketlenme ihtimalinin de giderek arttığını söyledi.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Bakan Şimşek, 'düzenlemeler konut arzını artırdı' dedi! 6 ayda konut arzı nasıl artar? Vatandaşlar ne diyor? 

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından Bakan Mehmet Şimşek'in konut arzı açıklamasını işaret etti ve "6 ayda konut arzı nasıl artar, bana birisi anlatsın..." dedi. İşte Şenol Babuşçu'nun o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılacak? Bakan Özhaseki: 15 güne yol haritasını ilan edeceğiz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi, deprem konutları ve İstanbul'un dönüşümü ile ilgili önemli son dakika açıklamalarında bulundu. Peki İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılacak? İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Balıkesir için nasıl başvuru yapılır? Balıkesir Emlak Konutları 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 fiyatları ne kadar?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Balıkesir'deki yeni projesi ön talep topluyor. Peki Emlak Konut Balıkesir için nasıl başvuru yapılır? Balıkesir Emlak Konutları 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 fiyatları ne kadar?

Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün açıklanacak. Peki Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru.

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Gram altın, çeyrek altın, tam altın fiyatları ne kadar? Altın fiyatları yeni aya nasıl başladı? 1 Ekim altın fiyatları..

Altın fiyatları, FED faiz kararının açıklanması ile beraber en düşük seviyelerine geriledi. Peki gram altın, çeyrek altın, tam altın fiyatları yeni aya nasıl başladı? İşte 1 Ekim 2023 son dakika altın fiyatları...

Fed'in faiz kararı sonrası dolar güne nasıl başladı? 1 doları bile olanlar acil baksın! Son dakika dolar/TL kuru

Dün piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Kararın hemen ardından gözler dolar kuruna çevrildi. Değer kaybeden dolar kuru güne nasıl başladı? 1 doları bile olanlar acil baksın! Son dakika dolar/TL kuru.

Bekçilik sınavı ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Bekçilik sınavının ne zaman ve hangi tarihte yapılacağı pek çok kişi tarafından da merak ediliyor. Peki bekçilik sınavı ne zaman, bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Vatandaşlık maaşı 2023 nasıl alınır? Vatandaşlık maaşı başvurularında son durum ne? Paraya ihtiyacı olanlar acil bakın!

Pek çok kişi vatandaşlık maaşı 2023'ün nasıl alınacağını merak ediyor ve araştırıyor. Paraya ihtiyacı olanlar çok acil bu detaylara bakın...

Kırtasiye yardımı ne kadar? Kırtasiye yardımı başvurusu nereden, nasıl yapılır? 

Okulların açılmasına sayılı günler kala en çok araştırılan konular arasında kırtasiye yardımı geliyor. Binlerce ihtiyaç sahibi aile '' Kırtasiye yardımı ne kadar? Kırtasiye yardımı başvurusu nereden nasıl yapılır?'' sorularını araştırıyor. İşte 2023 kırtasiye yardımı ile ilgili detaylar...

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu dönemi bugün başladı! Arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında arabuluculuk dönemi bugünden itibaren başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, süreçle ilgili merak edilenleri dün açıkladı. Peki arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

depremin nasıl önüne geçilir Haberi

depremin nasıl önüne geçilir

Jeofizik Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ile Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Başkanı ve Nilüfer Belediyesi Deprem Öncü İşaretleri İzleme ve Tahmin İstasyonları Proje Sorumlusu Fuat Agalday, Bursa’nın merkez Nilüfer Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Bozbey ile bir araya geldi. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde gerçekleşen buluşmada proje çalışmaları ve yapılması gerekenler masaya yatırıldı. 


Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara Denizi’nde son gerçekleşen depremleri değerlendi. Yeni hareketlenme ihtimalinin giderek arttığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Gündoğdu, şöyle devam etti:


"Bölgede son yaşanan hareketlerde sıkıntılı durum var. Önce iki kez kuzeyde 3.7 şiddetinde yaptı. Bu depremler faya değişik açı yaparak sıkışmayı ifade eden tarzda oluştu. Arkasından Adalar açığında 4.2 şiddetinde düşey tarzda bir deprem oldu ve açılmayı bize gösterdi. Bu depremler...