23 / 04 / 2024

Derin Deniz Deşarj Arıtma Projesi ne durumda

Derin Deniz Deşarj Arıtma Projesi ne durumda

Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu: " 6 ila 12 tonluk gabionlar, özel hazırlanan dubalara konularak 20 metre derinlikteki boruların üzerine dalgıçlar yardımıyla örülmeye başlandı " dedi

Araç başına düşen hızlı şarj istasyonunda Avrupa birincisiyiz!

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye'de şarj istasyonu sayısının hızla arttığını belirterek, "8 bin 861 şarj noktası var. Her 14 araca bir hızlı şarj (DC) noktası düşüyor. Araç başına düşen DC şarj noktası açısından Avrupa’da 1. sıradayız" dedi.

Şehrideniz Projesi satışta! Şehrideniz konutları nerede?

Demkay Yapı tarafından Kartal'da inşa edilen projede satışlar devam ediyor. 1+1'den 5+1'e kadar değişen konut seçenekleri bulunan Şehri Deniz’de daire büyüklüğü 58-177 metrekare arasında değişiyor. Peki, Şehrideniz projesinde kaç konut var? Şehrideniz konutları nerede?

Yedi çekmeceli derin dondurucu ile yiyecekleriniz üstün koruma altında! 12 Şubat 2023 fiyat listesi

Geniş hacme sahip olmayan derin dondurucusunu  değiştirmek isteyenler için Vestfrost; yedi çekmecesi bulunan üstün soğutma teknolojisine sahip derin dondurucuyu tüketicilerinin beğenisine sunuyor.

Elektrikli arabam var diye sevinmeyin! Şarj fiyatlarına büyük zam! İşte ZES ve Eşarj fiyat listesi 10 Haziran 2022

Elektrikli otomobil sahiplerine bugün üzücü haber geldi. Benzin ve mazota gelen zam haberlerinden sonra şimdi de şarj fiyatlarındaki zam konuşulmaya başlandı. Peki şarj fiyatlarına ne kadar zam geldi? İşte ZES ve Eşarj fiyatları 10 Haziran 2022!

Yollarda elektrikli şarj istasyonu kuracak 5 firma belli oldu! Türkiye'de bir ilk olacak

Benzinli ve dizel otomobillerin yollardan çekilmesine kısa bir süre kaldı. Artık yollarda benzin ya da mazot almak için benzin istasyonlarına uğrama dönemi sona erecek. Yollar şarj istasyonlarıyla donatılacak. Türkiye'de şarj istasyonu kuracak ilk 5 firma açıklandı.

Dilan Çiçek Deniz, Göktürk'te 50 bin TL'ye villa kiraladı!

Kent hayatından sıkılan ve doğaya kaçan ünlüler kervanına oyuncu Dilan Çiçek Deniz de katıldı. Ünlü oyuncu, Göktürk'te 50 bin TL'ye kütük bir konut kiraladı.

Miranda Kerr: Dünyadaki en sevdiğim yer, evim!

Ünlü model Miranda Kerr Miranda Kerr, “Dünyadaki en sevdiğim yer, evim. Deşarj olduğum, beslenmiş hissettiğim, ilham aldığım, eğlendiğim ve sevdiklerimle güzel anılar biriktirdiği mekanım...” dedi.

Gürcistan'daki dev liman projesine Türk tecrübesi!

Gürcistan'da inşaatı devam eden ve toplam maliyeti 2,5 milyar doları olan Anaklia Derin Deniz Limanı'nın inşaatı ve işletmesinde Türkiye'nin tecrübesinden yararlanılacak.

Suudi Arabistan Kızıl Deniz'de dev projeye başladı!

Suudi Arabistan turist çekebilmek için Kızıl Deniz'in kuzeybatı sahillerinde dev bir sağlık ve turizm projesine başladı. Orta Doğu'nun Rivierası" olarak anılan projenin ismi Amaala olarak açıklandı.

Konya, Aksaray ve Ankara'da acele kamulaştırma kararı!

Hirfanlı Tatlı Su ve Tuz Gölü Tuzlu Su Deşarj Hattı, Kayseri-Konya-Seydişehir/Tuz Gölü Doğal Gaz Boru Hattı, Tuz Gölü Yüzey Tesisleri ve 48 Adet Kuyu Projesi kapsmında 3 ilde yer alan bazı taşınmazlar acele kamulaştırışacak. 

TürkAkım'da derin deniz boru inşaatı başladı!

Rus enerji şirketi Gazprom, TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin derin deniz kısmındaki boru hattının inşasına başlandığını açıkladı.

Hatay'ın yol sorunu çözüldü!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), yağmur suyunun daha hızlı ve kolay deşarj edilmesi amacıyla Hatay genelinde ki sorunları çözüme kavuşturuyor.

Piri Reis Üniversitesi kıyı kesimi imar planı askıda!

Piri Reis Üniversitesi kıyı kesiminde yer alan “Su Alma ve Termal Deşarj Boru Hattı ve Şamandıra” amaçlı imar planı teklifi askıya çıkarıldı...

Derin Deniz Deşarj Arıtma Projesi ne durumda Haberi

Derin Deniz Deşarj Arıtma Projesi ne durumda


Alaplı ilçesinde Derin Deniz Deşarj Arıtma Projesi kapsamında Karadeniz’in 20 metre derinliğindeki boruların üzerine taş duvar yerleştiriliyor.


Çalışmalar kapsamında Karadeniz'in dibine konulmaya başlanan bin 900 metrelik boruların 900 metresi döşendi. Deniz dibindeki boruların dalgalardan etkilenmemesi için üzerlerine taş duvar örülüyor.


Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, karada yapımı tamamlanan gabion taş duvarların Karadeniz'e taşınarak 20 metre derinlikte boruların üzerine döşenmeye başlandığını söyledi.


Taş duvarların döşenmesiyle ilgili hassas çalışıldığını ifade eden Çimenoğlu, şöyle konuştu:


"6 ila 12 tonluk gabionlar, özel hazırlanan dubalara konularak 20 metre derinlikteki boruların üzerine dalgıçlar yardımıyla örülmeye başlandı. Türkiye'de ilk defa, dünyada da yeni yeni uygulanan sistemde çeşitli ağırlıklardaki taşlar tel kafeslerin içine dolduruluyor. Daha sonra bu taş kafesler denizin dibindeki boruların olduğu yere döşenmeye başlanıyor. Böylece denizin dibindeki...