27 / 04 / 2024

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak

Rize'de heyelan sonucu evlerinden çıkan vatandaşların kiraları 6 ayla 1 yıl arasında ödenecek

Nail Çelebi ve şirketi Akyazı stadı projesine talip

Çelebi Yatırım Müşavirliği şirketinin sahibi Nail Çelebi, Trabzonspor'un projesi olan Akyazı Stadı'nı şirket olarak finansmanını sağlayarak kendilerinin yapmak istediğini söyledi

Ekonomi Eski Bakanı Kemal Derviş yaşamını yitirdi! Kemal Derviş kimdir? Kemal Derviş neden öldü?

2001 krizi sonrası Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı görevini üstlenen Kemal Derviş, 74 yaşında yaşamını yitirdi. Derviş’in bir süredir ABD’de Parkinson rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü belirtildi.

Eski Bakan'dan dikkat çeken tahmin 'Asgari Ücret seçimlerden hemen önce bir kez daha zamlanacak'

2023 doların yılı olacak diyen Eski Devlet Bakanı Işın Çelebi asgari ücretle ilgili dikkat çeken bir tahminde bulundu. Çelebi'ye göre asgari ücret seçimlerden önce tekrar zam görecek

Faruk Çelik’in oğluna ait Uludağ'daki dağ evinin kaçak olduğu iddiası!

AKP'li eski bakan Faruk Çelik'in oğlu Enes Çelik'in üzerine kayıtlı Bursa Uludağ eteklerinde yer alan Alaçam köyündeki dağ evinin 31 Aralık 2017'den sonra yapılmış olmasına rağmen 2018'de yapı kayıt belgesi alındığı, CİMER'e yapılan şikayetle belirlendi.

İngiltere Bakanı Alan Duncan, Yeni Havalimanı'nın açılışına katılacak!

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Avrupa ve ABD'den Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına katılacak.

Havalimanının genişletilmesine karşı çıkan İngiliz bakan istifa etti!

İngiltere’nin Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Greg Hands, ülkenin en büyük havalimanı Heathrow’un genişletilmesine karşı çıktığını belirterek görevinden istifa ettiğini belirtti. 

Faruk Özlü Düzce'deki Tekonopark'ın inşaatını inceledi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi (DÜ) bünyesinde kurulan Teknopark'ın inşaatını inceledi.

Faruk Özlü'den zeytinlik sahalarına yatırım açıklaması!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, zeytinlik sahalarının imara açılmasına ilişkin konuştu. Konunun, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısından çıkaracaklarını söyledi.

Faruk Özlü: Antarktika'da bilimsel üs kuracağız!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Antarktika'da araştırma üssü kurulacağını ve burada bilimsel araştırmaların yapılacağını söyledi.

Faruk Özlü'den Yalova GİOSB-AVRASYA OSB yatırımına destek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Yalova'da istihdama yönelik, katma değer sağlayacak her türlü yatırımı bakanlık ve hükümet olarak destekleyeceklerini açıkladı

Faruk Çelik: Tarımsal sit alanına çivi dahi çakılamayacak!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarım arazilerindeki daralmaya yönelik,“Şu an itibarıyla 184 ova tespit ettik. Bunların 140’ı şu anda Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı. Buraları tarımsal sit alanı olarak ilan ediyoruz ve buraya bir çivi dahi çakılamayacak” dedi.

Balıkesir Doğumevi Kavşağı’nın temeli atıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yapılacak olan kentin 3. Kavşak projesi Doğumevi Kavşağı’nın temelleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katıldığı tören ile atıldı.

Faruk Özlü: Türkiye'nin her yerinde mega projeler sürüyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Mevcut büyüme oranlarımız, bizim için yeterli değildir. Ülke olarak, daha hızlı büyüme rakamları yakalamalıyız. Yeniden gaza basmalı, hızımızı artırmalıyız." dedi.

Faruk Özlü: Her asansör yılda 1 kez kontrolden geçmeli!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "500 binden fazla asansörün bulunduğu Türkiye'de 2013 yılında 152 bin asansörün denetimi yapılmıştı. Bu yıl ise bu rakamın 270 bin olarak gerçekleşmesini öngörüyoruz." dedi.

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak Haberi

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, sağanak sonucu heyelan meydana gelen Rize´nin merkeze bağlı Gündoğdu beldesinde incelemelerde bulundu.

Özak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam iftar saatinde aşırı bir yağış olduğunu hatırlatarak, "Bugüne kadar alışılmışın dışında bir heyelan olmuş. Gündoğdu´nun doğusundan batısına kadar aralıklarla heyelan oluşmuş. Geçmişte dere vadisinde üstten aşağıya inerek heyelan olurdu ama böylesini ilk defa görüyoruz" dedi.

Teknik çalışmaların, arama kurtarma ve yol açma çalışmalarından sonra yapılacağını ifade eden Özak, "Şu anda 7 canımızı kaybettik, acımız çok büyük. Aynı zamanda 6 kaybımız var, onları arıyoruz. Yaralılarımız da var, onlara acil şifalar diliyoruz. Afete dayalı vatandaşı koruyacak planlama yapmalıyız. Aksi takdirde daha büyük yağışlarda daha büyük sorunlar yaşanabilir" diye konuştu. Özak, zararın tespit edilmeye başlandığını kaydederek, "Ankara´dan acil bir para...