27 / 04 / 2024

devlet katkısı ev alanlara

devlet katkısı ev alanlara

Evlenenlere ve ilk evini alanlara devlet katkısının kapısı açıldı. Bankada birikim yapanlar; çeyiz hesabı için 5 bin, konut hesabı için 15 bin liraya varan katkı alacak. Çiftler bunlardan ayrı ayrı yararlanıp, tutarı 2'ye katlayabilecek.

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

BES'te yıllık devlet katkısının tamamını alabilmek için son günler!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda BES'te yıllık devlet katkısının tamamını alabilmek için son günler olduğunu belirtti.  İşte Calman'ın o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Aile Bakanlığı resmen duyurdu! Prefabrik ev sahibi olmak isteyenlere ekonomik destek!

6 Şubat depremlerinin ardından prefabrik evler yoğun ilgi görmeye başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da prefabrik ev almak isteyenlere devlet katkısı sağlayacağını duyurdu. İşte detaylar...

Evlenecek çiftlere çeyiz parası! İşte şartları

Evlenecek çiftlere 150 bin lira faizsiz kredi için harekete geçilirken, bankada birikim yapanlara devlet katkısı da devam ediyor. Yüzde 58.46 çıkan yeniden değerleme oranına göre 36.548 lira olan devlet katkısı üst sınırı 57.915 liraya yükselecek.

BES'te devlet katkısına asgari ücret zammı!

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)'nde yeni dönem başladı. Asgari ücret zammı ile birlikte BES'te devlet katkısı da arttı. Peki, nasıl? İşte detaylar...

İşte BES fonlarının performansı! Hangi fonlar en fazla getiriyi sağladı? 2023’de hangi fonlar daha çok kazandıracak?

Bireysel emeklilik hem yüzde 30’luk devlet katkısı hem de birikimlerin hisse senedi, altın, kira sertifikası ve tahvil gibi çok çeşitli enstrümanlara yatırım yapma seçeneği ile oldukça cazip bir enstrüman. Peki, BES fonları 2022 ve 2023 performansları nasıl? Detaylar haberimizde…

Bakan Koca resmen açıkladı! Deprem bölgesindeki 10 şehirde devlet hizmet süreleri yüzde 15 kısaltıldı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından deprem bölgesindeki 10 şehirde devlet hizmet sürelerinin yüzde 15 kısaltıldığı açıklandı. İşte Bakan Koca'nın o son dakika açıklamaları...

2023 e-Devlet yardım başvurusu! Başvuruyu eksiksiz yapanlar 4.337 TL alacak! Mayıs ayında yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca her ay düzenli olarak sağlanan sosyal yardım ödemeleri arasında evde bakım yardımı da bulunuyor. İhtiyaç sahibi yurttaşlara yapılan bu ödemeler belirli tarihler aralığında yapılıyor. E-Devlet Kapısı’ndan başvuru yapan vatandaşlar her ay 4.337 TL alıyor.

2023 e-Devlet yardım başvurusu! Bu şartları sağlayanlar aylık 5 bin TL destek alacak!

AFAD, depremin meydana geldiği 11 kentteki evi hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi ya da kiracılar için Afetzede Barınma Desteği vereceğini açıkladı. Konut sahibi ya da kiracılar için e-Devlet Kapısı üzerinden Afetzede Barınma Desteği başvuruları başladı.

Bireysel emeklilik sisteminde yeni düzenleme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Alınan bir kararla BES için yeni bir düzenleme gerçekleştirildi. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde devlet katkısının yatırıldığı fonların borsaya yatırılabilecek kısmı arttırıldı. Alınan karar, Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

BES’e katılımlar hızla artıyor. Fon büyüklüğü 433 milyara ulaştı

Katılımcıların ödediği fon tutarı ve devlet katkısıyla birlikte Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)  toplam büyüklüğü 400 milyar 74 milyon lirayı buldu. 33 milyar 330,2 milyon liralık toplam fon büyüklüğü ile sistemde toplam büyüklük 2022 yılında 433 milyar 404,2 milyon lira oldu

Devlet destekli prefabrik ev nasıl alınır? Prefabrik ev kredisi nasıl alınır?

Prefabrik ev yaptırmak isteyen ancak nasıl yaptıracağını bilemeyen vatandaşlar, devlet destekli prefabrik ev nasıl alınır? şeklinde araştırmalara başladı. İşte bu konuda merak edilenler!

Teşvikten yararlanmak isteyen BES’e akın etti! Kaç kişi başvurdu?

Yüksek getirisine yüzde 30 oranında devlet katkısı eklenince yıl sonunda Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) yoğun talep adeta patladı.

devlet katkısı ev alanlara Haberi

devlet katkısı ev alanlara

Evlenenlere ve ilk evini alanlara devlet destek sağlayacak. Hükümet'in çıkardığı yönetmelikler, 2 ayrı devlet katkısının kapısını açtı. Çeyiz hesabı uygulaması 1 ay sonra, konut hesabı uygulaması da Ağustos sonunda başlayacak. Şartlara uyarak en az 3 yıl birikim yapanlar, devlet katkısı alabilecek. Çeyiz hesabına devlet katkısı 5 bin, konut hesabına da 15 bin lirayı aşamayacak. Ayrı ayrı yararlanıp 40 bin liraya varan devlet katkısından yararlanabilecek. İşte bu katkıların şartları:



ÇEYİZ HESABI

1-) TL cinsinden mevduat veya katılım fonu olarak açılabilecek.

2-) Düzenli ödeme gerekiyor. Alt sınır 100 lira, üst sınır bin lira. 3 aylık ödeme planı seçilirse, aylık alt ve üst sınırların 3 katı tutar geçerli olacak.

3-) Katılımcı, sadece bir kez 15 bin lira yatırabilecek. 

4-) Aylık ödeme planı seçilmişse 1 dönem içinde 3...