26 / 04 / 2024

devlete ait gayrimenkul varlığı

devlete ait gayrimenkul varlığı

2002 yılında Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün otomasyon projesiyle devlete ait gayrimenkullerin taraması yapılmış. Yapılan otomasyon verilerine göre İstanbul'da devlete ait taşınmazın sayısı 60 bin 772 adetmiş.

Çin'in emlak piyasası, devlet firmaları tarafından desteklenecek!

Çin'in emlak piyasası, devlete ait ve devlete bağlı geliştiricilerin konut satışlarında ve arazi alımlarında başı çekmesiyle önemli bir konsolidasyona sahne oldu. 

Petrol devi 2022'yi büyük karla kapattı

Aramco, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının ardından yükselen enerji fiyatlarının da yardımıyla 2022'de rekor kazanç açıklayan en son enerji şirketidir. Suudi petrol devi Aramco, 2022 için 151 milyar Euro'luk rekor bir kâr açıkladı ve bu, devlete ait şirket için geçen yıla göre %46,5'lik bir artışa işa

Paladyum fiyatı sıçradı!

Paladyum, Rus devlete ait iki rafineriden yapılan teslimatların Londra Platin ve Paladyum Borsası garantili akreditasyon listesinden çıkarılmasının ardından arz endişeleri nedeniyle yükselmeye devam etti.

Binance Endonezya’da kripto platformu kuracak!

Binance Holdings bir kripto para işlem platformu kurmak amacıyla Endonezya’nın en zengin ailesi Hartonolar ve devlete ait bir Telekom operatörü ile görüşmeler sürdürüyor.

7 şehirdeki bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı!

Aralarında İzmir Torbalı, Ankara İncek, Erzurum Palandöken ve Çukurova'daki arazi ve binaların yer aldığı devlete ait 7 ildeki 9 ayrı taşınmaz daha özelleştirme kapsamında 41.7 milyon Türk Lirası bedelle satıldı.

Evergrande Group'un genel merkez binasının satışı iptal!

Evergrande Group'un Hong Kong'daki tarihi genel merkez binasını satın alacak olan devlete ait Yuexiu Property şirketi, anlaşmayı bozdu.

Kamu kurumlarından ev almak isteyenler dikkat!

Devlete ait birçok kamu kuruluşu kendilerine ait gayrimenkulleri internet üzerinden satışa çıkardı. Farklı nitelikli satışa çıkarılan gayrimenkuller arasında uygun fiyata konutlar da yer alıyor.

Birinin borcu için bir başkasının gayrimenkulü haczedilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Tacir olan birinin 2 milyon lira vergi borcu var ve ödeyemiyor. Kendisine ait malvarlığı da yok. Ticari nedenlerle durumu kötü. Ancak endişesi şu; annesine ait gayrimenkul var, evli kardeşinin de bazı malları bulunuyor. Bunlara haciz gelir mi?' sorusunu cevapladı.

Vakıflara ait gayrimenkul ve hamamlardan kiraya verilenlerin sayısı TBMM'de!

Ülke genelindeki vakıflara ait gayrimenkul ve hamamlardan kiraya verilenlerin sayısına ve pandemi döneminde gelir kaybı yaşayan bu işletmelere destek olunması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ünver, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kars Şeker Fabrikası'ndan kiralık gayrimenkul!

Kars Şeker Fabrikası Müdürlüğü, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş'ye ait gayrimenkul için kiralama ihalesi düzenliyor.

Devlete ait taşınmaz kiralamasında KDV alınır mı?

Karayolları Genel Müdürlüğü, Sayıştay raporlarını dayanak göstererek otoyol hizmet tesisi işletmecilerinden KDV tahsil etti. Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, konuyu ele aldı...

Bendevi Palandöken: Devlete ait iş yerlerinden kira alınmaması gerekiyor!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa bir hibe desteğinin şart olduğunu dile getirdi. Palandöken, "Devlete ait işyerlerinden kira alınmaması ve icra işlemlerinin de geçici olarak durdurulması gerekiyor" dedi.

Vakıf taşınmazlarının kiralarına erteleme!

AK Parti milletvekillilerinin "Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"nde yer alan, vakıflara ait gayrimenkul kira ödemelerine ilişkin teklif, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

devlete ait gayrimenkul varlığı Haberi

devlete ait gayrimenkul varlığı



İstanbul'un yüzde 28'i devletin


Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün otomasyon çalışmaları, devletin düşündüğünden daha çok gayrimenkule sahip olduğunu ortaya koydu. Otomasyon verilerine göre İstanbul'un yüzde 28'i, İzmir'in yüzde 19'u, Ankara'nın ise yüzde 18'i devletin. 


     MİLLİ Emlak Genel Müdürlüğü'nün otomasyon projesi, devletin yıllardır varolduğunu dahi bilmediği, çeşitli kişi ve kuruluşlarca işgal altında bulunan binlerce arsa ve arazisini de ortaya çıkardı. 81 ilden 43'ünde Milli Emlak Otomasyon Projesi (MEOP) tamamlandı. Bunların 41'indeki tapu taraması tamamen bitti, diğer 2 ilde ise yüzde 93'ü sonuçlandırıldı. Otomasyon sonrası, 43 ildeki toprak büyüklüğünün yüzde 16'sının devlete ait olduğu da ortaya çıktı. Bu oran İstanbul'da yüzde...