29 / 03 / 2024

devre mülk dolandırıcıları

devre mülk dolandırıcıları

Başkentte kurdukları çağrı merkezi aracılığı ile 110 devre mülk sahibini yüksek kar getirisi vaadiyle yaklaşık 2,5 milyon TL dolandırdığı iddia edilen çete üyelerine yönelik operasyonda 28 şüpheli yakalandı...

Devre mülk şikayetleri arttı!

TÜKODER Başkanı Haşmet Atahan, devre mülk ve devre tatillere ilişkin yoğun şikayetler aldıklarını söyledi. Atahan, “Daha ortada doğru dürüst bir hazırlık bile yapmadan, bazı şirketler, tüketicileri yanıltarak mağdur ediyor” diye konuştu.

Gayrimenkulde sahaya dolandırıcılar indi: Bir daire fiyatına 4 daire kandırmacası!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut piyasasının durgunlaşması ve gayrimenkullerin elde kalmaya başlamasıyla gayrimenkulde sahaya dolandırıcılar indi.

Kızılbük Thermal Wellness Resort devre mülk projesinde son dakika: Yapı ruhsatları iptal davası reddedildi!

Kızılbük Thermal Wellness Resort devre mülk projesine4 karşı açılan yapı ruhsatları iptal davası reddedildi. İşte ayrıntılar...

Konut sitesi aidatları artmaya devam ediyor! Devre mülk aidatları ödenmezse ne olur? 

Konut ve devre mülk aidatları artmaya devam ediyor. Kakıcı & Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, aidatlarla ilgili merak edilenleri açıkladı. 

Almanya'nın kayıp konutlarında sahne dolandırıcılara kaldı!

Yaşanan konut kriziyle gündemden düşmeyen Almanya'da uzmanlar 800 bin konut açığı olduğunu belirtirken ülkede yaşanan bu kriz de dolandırıcılar tarafından fırsata dönüştürülüyor.

Tapu dolandırıcısı TOKİ arsa çekilişinde vatandaşları 430 bin TL dolandırdı! 

Eskişehir'de bir dolandırıcı TOKİ arsa çekilişine katılan vatandaşları tapu verme vaadiyle 400 bin TL dolandırdı.

Gayrimenkul dolandırıcılarının oyunlarını bozacak yöntemler deşifre oldu! Gayrimenkul almadan önce bilmeniz gerekenler!

Ev, arsa, arazi gibi taşınmazların alım satımı konusunda dolandırıcılık haberleri her geçen gün artıyor. Çeşitli oyunlarla vatandaşları mağdur eden dolandırıcılara karşı dikkat edilmesi gereken yöntemler belli oldu. İşte gayrimenkul almadan önce bilmeniz gerekenler...

Katolik Kilisesi'ni 'Mirasçılık belgesiyle' satışa çıkartmıştı! Gayrimenkul dolandırıcısı adeta İstanbul'u satın almış!

İstanbul'un en büyük Katolik Kilisesi olan ve Beyoğlu'nun simge yapıları arasında yer alan Sent Antuan Kilisesi'nin sahte belgelerle satmaya çalışan gayrimenkul dolandırıcısının kendi ve ailesi üzerine kayıtlı tapular görenleri hayrete düşürecek cinsten. İşte ayrıntılar...

Emlak sektöründeki dolandırıcılara dikkat! Başınız ağrıyabilir!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen emlak sektöründe sık sık dolandırıcılık vakalarının yaşandığını dile getiren Antalya Emlakçılar ve İş Takipçiler Oto Galerisi Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, emlakçıları uyardı.

Kapora dolandırıcılarına operasyon: 5 şehirdeki 32 zanlı tutuklandı!

İzmir merkezli 5 şehirde vatandaşların uygun fiyatlı konut arayışlarını fırsata çeviren dolandırıcılar, internetten vermiş oldukları sahte kiralık konut ilanları ile kapora alıp veya telefonda kendilerini avukat ya da icra memuru olarak tanıtıp, 94 kişinin 10 milyon TL'sini dolandırdılar. 

Ekonomik sıkıntılar konut dolandırıcılığını artırıyor!

Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen ekonomik sıkıntıların konut dolandırıcılığını artırdığını açıkladı. İşte Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac'in konu ile ilgili yaptığı açıklamalar....

Gayrimenkul dolandırıcıları boyut atladı! Kayıp şahıslar üzerinden 20 milyon liralık vurgun!

Gayrimenkul dolandırıcılarının yeni av yakalama modelini duyanlar inanamadı. Yalova'da gerçekleşen olayda ikinci kayıp şahıs üzerinden senet düzenleyip, üçüncü şahıs olarak senedi kendi üzerine ciroladılar.

Sahte tapu dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı! 21 gün sonra e-Devlette göreceksiniz kumpası!

Ankara'da sahte tapu dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı. Şebeke, kurbanlarına 'tapuları 21 gün sonra e-Devlette göreceksiniz' yalanıyla kandırdı. 

Ev almak isteyenler aman dikkat! Ucuz diye hemen atlamayın, dolandırıcılar avını bekliyor! 

İnternetten ev ilanlarına bakarken ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Çünkü bazı fırsatçılık sahte ilanlarla dolandırıcılık yapıyor. Bunun son örneğine Kütahya'da rastlanıldı. İşte dolandırıcıların yeni oyunu...

devre mülk dolandırıcıları Haberi

devre mülk dolandırıcıları

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, birikimlerini değerlendirmek için devre mülk satın alan bazı emeklileri dolandırdığı tespit edilen çetenin üyelerini takibe aldı. 

Kurdukları çağrı merkezi ile önceden belirledikleri emeklileri, lüks ofislere davet ederek devre mülklerini yüksek kar getirisiyle Katar ve Dubaili iş adamlarına satma vaadinde bulunan çete üyelerinin, bunun için kurdukları "Prizma sistemi" adlı kooperatife komisyon yatırılmasını istediği belirlendi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu yöntemle 110 kişiyi yaklaşık 2,5 milyon TL dolandırdığı iddia edilen 28 zanlı, güvenlik güçlerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, polis merkezine götürüldü.

Birikimini dolandırıcılara kaptırdı 

Mağdurlardan emekli din görevlisi Teyfik Seyrek, birikimleriyle satın aldığı devre mülk için kendisiyle iletişime geçti ve çetenin "Devre mülkünüzü çok yüksek fiyata...