26 / 04 / 2024

didim tarihi yerler

didim tarihi yerler

Aydın’ın Didim ilçesinde bulunan ve 2 bin 200 yıllık bir tarihi geçmişi olan ‘Kutsal Yol’ yeniden düzenlenerek turizme kazandırılıyor. Yürüyüş yolu olarak kullanılacak olan 17 kilometrelik yol, doğa ve tarihle iç içe spor ve turizme hizmet edecek...

Didim'de konut imarlı arsa fırsatı! Bu tarihi kaçırmayın! 

Aydın Didim Belediye Başkanlığı, Aydın ili, Didim ilçesi, Yeni Mahalle'de yer alan konut imarlı arsayı satıyor. Peki Aydın Didim'de yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

Ege Yıldızı Didim teslim tarihi!

Ege Yıldızı Didim teslim tarihi Haziran 2017 yılı olarak belirtiliyor. Ege Yıldızı Didim projesinde fiyatlar 170 bin TL'den başlıyor...

Araplar Didim'den 500'e yakın villa aldı!

Tarihi zenginliği, doğal güzellikleri, iklim yapısı ve cazip konut fiyatlarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Didim, İngilizlerden sonra Arapların da tercihi oldu. Körfez menşeli yatırımcılar, ilçede son 6 ayda 500'e yakın villa tipi konut aldı.

Didim'deki tarihi şapel restore edildi!

İngiliz vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı Didim ilçesinde, belediyenin restore ettiği tarihi şapelde gelecek haftadan itibaren pazar ayinleri düzenleneceği belirtildi.

Erzurum İstasyon Meydanı baştan aşağı değişecek!

Prestij Cadde Uygulaması ile başlayan çalışmalar kapsamında tarihi mekânlara da yönelen Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tarihi yerler ve çevrelerini peyzaj ve estetiksel düzenlemeyle yeniden tasarlıyor

Türkiye'deki UNESCO Listesi'ne giren tarihi yerler!

Akdamar Kilisesi, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya Bölgesi, İsmail Fakirullah Türbesi ve diğerleri... İşte bu yıl UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne alınan, Anadolu'nun kültür ve doğal mirasından günümüze gelen 10 kültürel ve doğal varlık...

Didim'deki tarihi taş evlerde yıkıntılar meydana geliyor!

Aydın ’ ın Didim ilçesine bağlı Akköy Mahallesi ’ nde tarihi taş evler yıl içinde aşırı yağışların da etkisiyle duvarlarda yıkıntılar meydana geldiği belirtildi.

Didim UNESCO listesine girmek istiyor!

Ege'nin tarihi ve turistik merkezlerinden Didim, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişim başlattı.

Didim'de 2015'te 10 bin yeni nitelikli yatak kapasitesine ulaşılacak!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Aydın'ın Didim ilçesi sahip olduğu tarihi, doğal güzellikleri daha iyi değerlendirerek ve hayata geçirilecek yeni yatırımlarla turizmdeki iddiasını artırmayı hedefliyor.

Tarihi Zile evleri restore edilecek!

Tarihi Zile evleri restore edilecek. Zile Belediye Başkanı Vidinel, "Restorasyonunu yaptığımız konaklarımızı butik otel ve yöresel yemeklerimizin ikram edildiği yerler haline getirmek için gayret ediyoruz" dedi.

İBB mezarlık, tarihi yerler ve park bahçelerin onarımını ihaleye çıkarıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; sorumluluk sınırları içinde park bahçeler, mezarlıklar, tarihi yerler, ören yerleri, asansörler, aydınlatma ve enerji tesislerinin bakım ve onarımının ihalesini 8 Ekim'de yapacak.

Çaycuma'da tarihi yerler ve değirmenler tespit edildi!

Zonguldak Valiliğinin talimatıyla Çaycuma’ya gelen İl Özel İdaresi’nden Sanat Tarihçisi Dilek Kılav Çaycuma’nın Kışla ve Çayır köyündeki tarihi değirmenleri ve tarihi yerleri gezerek incelemelerde bulundu.

Gümüşevler 4 Didim teslim tarihi!

Gümüşevler 4 Didim teslim tarihi Temmuz 2015 olması öngörülüyor. İmar durumu tamamlanmış olup, arsa tapusu satın alınan projede 8 blok bulunuyor. Projede konut satışlarına devam ediliyor...

didim tarihi yerler Haberi

didim tarihi yerler


Aydın’ın Didim ilçesinde bulunan ve 2 bin 200 yıllık bir tarihi geçmişi olan ‘Kutsal Yol’ yeniden düzenlenerek turizme kazandırılıyor. Yürüyüş yolu olarak kullanılacak olan 17 kilometrelik yol, doğa ve tarihle iç içe spor ve turizme hizmet edecek.


Aydın Valisi Erol Ayyıldız Başkanlığı’nda toplanan İl Daimi Encümen Toplantısı’nda alınan karar gereği sağlanan 50 bin TL ödenek ile tarihi Kutsal Yol’un yürüyüş yolu olarak düzenlendiğini belirten Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, “Didim Kaymakamlığına aktarılan ödenekle Milet Müzesi kontrollüğünde söz konusu güzergâh üzerinde tespit edilen yerlerde GPS koordinatları alınarak, yol temizliği yapıldı. Bu tarihi yol yön levhaları yerleştirilerek doğa ve yürüyüş turizmi yapanlara alternatif turizm imkânı oluşturulmuştur. Uzunluğu 17 km olan yürüyüş yolu başlangıç ve bitiş noktaları Didim Akköy ve...