27 / 04 / 2024

didim tarihi yürüyüş yolu nerede

didim tarihi yürüyüş yolu nerede

Aydın’ın Didim ilçesinde bulunan ve 2 bin 200 yıllık bir tarihi geçmişi olan ‘Kutsal Yol’ yeniden düzenlenerek turizme kazandırılıyor. Yürüyüş yolu olarak kullanılacak olan 17 kilometrelik yol, doğa ve tarihle iç içe spor ve turizme hizmet edecek...

Borsa İstanbul’da 4. çeyrek bilanço tarihleri açıklandı. İşte Bist 100’de 2024 bilanço tarihleri…

Borsa İstanbul’da tarihi yükseliş devam ederken, şirketler de bilançolarını açıklamaya başladı. Yatırımcılar şirketlerin finansal raporlarını beklerken Temettü Hocam X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bilançolar sonrasında gelecek temettü kararlarının da heyecanla beklendiğini açıkladı.

Dolar/TL kuru zirvede! Dolar haftanın ilk işlem gününde tarihi yükselişini sürdürüyor! 2 Ekim dolar alış satış fiyatı

Dolar/TL kuru enflasyon rakamları öncesi tarihi zirvede yükselmeye devam ediyor. Peki dolar/TL bugün ne kadar oldu? Bugün dolar kaç lira? 2 Ekim 2023 dolar/TL kuru.

Dolarda büyük depreme hazır olun! Tunç Şatıroğlu dört gözle beklenen o tarihi açıkladı!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, dolarda büyük depremin olacağı tarihi açıklayarak yatırımcılara ''hazır olun'' uyarısında bulundu. 

Kredi ve mevduat faizleri uçtu: Konut ve taşıt kredi faizleri düştü!

Kredi ve mevduat faizleri arttı. 6,4 puanlık tarihi yükselişle yüzde 52,97’ye çıktı. Konut ve Taşıt Kredisi faizlerinde ise düşüş dikkat çekti.

Hatice Kolçak gram altının 400 TL birden yükseleceği tarihi resmen açıkladı! Yatırımcılar o günü iple çekiyor...

Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak gram altının 400 TL birden yükseleceğim tarihi açıkladı. Yatırımcılar o günü iple çekiyor. İşte altının yükselişe geçeceği tarih...

Dolar 17 TL olacak diyen Necmettin Batırel ters köşe yaptı! Doları olanlar bu tarihi görünce dondu kaldı! Çabuk bakın!

Dolar kuru ile ilgili tahmninlere bir yenisi de Ekonomist Necmettin Batırel'den geldi.Dolar 17 TL olacak diyen Necmettin Batırel ters köşe yaptı! Doları olanlar bu tarihi görünce dondu kaldı! Çabuk bakın!

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

EYT’liler aman dikkat! 4A 4B 4C'liler hemen kontrol etsin! O tarihi kaçırırsanız geri dönüşü yok!

EYT konusuna dair gelişmeler son sürat takip ediliyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İşte detaylar!

Gelir İdaresi Başkanlığından acil duyuru geldi! Bu tarihi kaçırırsanız çok üzüleceksiniz! Acil bakın!

Gelir idaresi Başkanlığı (GİB) hangi borçların yapılandırılmasıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Borç yapılandırmasından yararlanmak isteyen kişiler için tarih açıklandı. Buna göre son tarih 31 Mayıs 2023 oldu.

Eminönü’ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatına tepki! Bölgenin silüetini bozuyor!

Eminönü’nde sahil kesiminde süren İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatı, bölgenin tarihi görüntüsünü bozarken; uzmanlar silüeti bozan inşaatın bir an önce durdurulması gerektiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Garanti BBVA'dan bomba MTV kampanyası! Bu tarihi kaçırırsanız üzülürsünüz! 

Kampanyaları ile meşhur Garanti Bankası 2023'te yine müşterilerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ödemesi olan vatandaşlar için 1 - 31 Ocak 2023 tarihleri arasında ücretsiz 3 taksit! imkanı sunuyor. Kampanyanın detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Güncel elektrik faturası nasıl öğrenilir? Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2023?

Elektrik faturalarının belli bir ödenme tarihi vardır. Eğer bu süre aşılırsa ne olur? Peki Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2023? İşte yanıtlar!

Tek katlı bir ev kaç günde biter?

İnşaatların belli bir bitim tarihi bulunmaktadır. Bu süreç kat sayısına göre değişiklik göstermektedir. Peki “Tek katlı bir ev kaç günde biter?” İşte merak edilen detaylar!

didim tarihi yürüyüş yolu nerede Haberi

didim tarihi yürüyüş yolu nerede


Aydın’ın Didim ilçesinde bulunan ve 2 bin 200 yıllık bir tarihi geçmişi olan ‘Kutsal Yol’ yeniden düzenlenerek turizme kazandırılıyor. Yürüyüş yolu olarak kullanılacak olan 17 kilometrelik yol, doğa ve tarihle iç içe spor ve turizme hizmet edecek.


Aydın Valisi Erol Ayyıldız Başkanlığı’nda toplanan İl Daimi Encümen Toplantısı’nda alınan karar gereği sağlanan 50 bin TL ödenek ile tarihi Kutsal Yol’un yürüyüş yolu olarak düzenlendiğini belirten Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, “Didim Kaymakamlığına aktarılan ödenekle Milet Müzesi kontrollüğünde söz konusu güzergâh üzerinde tespit edilen yerlerde GPS koordinatları alınarak, yol temizliği yapıldı. Bu tarihi yol yön levhaları yerleştirilerek doğa ve yürüyüş turizmi yapanlara alternatif turizm imkânı oluşturulmuştur. Uzunluğu 17 km olan yürüyüş yolu başlangıç ve bitiş noktaları Didim Akköy ve...